Krásy severní Itálie - Verona, Lago di Garda-Sirmione

0

Zájezd pořádá

A21 Holidays s.r.o.
Rybná 716/24, Staré Město, 11000 Praha 1

Itálie / Benátky
Cena od: 4 390
V nabídce od: 25.04.2024
Kód zájezdu: 694574

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění
    • Krásy přírody

Verona - město věčných milenců, po stopách Shakespearea, památkách UNESCO i Antiky.
Zájezd za poznáváním i relaxací, plavbou a koupáním u jezera Lago do Garda a jeho perly Sirmione.

Verona: pojďme spolu objevovat římské památky –například arénu, kde byly svého času podobně jako v římském Koloseu pořádány gladiátorské zápasy. Svého času se sem prý vměstnalo až třicet tisíc návštěvníků. Navštívit lze rovněž trosky původního amfiteátru (známějšího dnes jako Opera).
Ve Veroně nalezneme hrad: Castel Vecchio (doslova to znamená Starý hrad), jenž pochází ze čtrnáctého století a jeho areál zahrnuje též most přes řeku a zbytky hradeb, pozůstatek dávných dob. Centrum města je od roku 2000 zařazeno na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. A není divu: mimořádná krása a četnost historických památek ji sem právem řadí. Město v sobě snoubí kouzlo křesťanské a renesanční architektury a umění na pozadí pradávných starověkých památek.
Dobu nejvyšší expanze zažila Verona ve středověku. Tehdy vyrostlo nejvíce paláců a katedrál, byla to doba, kdy přístav Verona bohatl díky obchodu, a to zejména s hedvábím a dalšími exotickými komoditami. Hlavní zásluhu na rozkvětu Verony má rod Scaligerů, kteří ovládali město od začátku třináctého století. Na svých dvorech shromažďovali množství bohatství, byli však rovněž štědrými mecenáši umění, a to díky tomu vzkvétalo podobně jako jeho architektura. Malebné náměstí Piazza delle Erbe - Zelný trh, je vlastně původní římské fórum. Historický střed obtéká řeka Adiže, odsud jsou překrásné výhledy na panorama města.
Itálie je plná skutečně zajímavých míst. Kdo by neznal Veronu, město proslulé bohatou historií a převážně středověkými památkami, jejichž základy však byly položeny již ve starověku? Samozřejmě, nesmíme zapomenout ani na slavný Shakespearův příběh. Město věčných milenců.
V kraji Lombardie nalezneme překrásné jezero Lago di Garda – největší italské jezero, které i přes svůj ledovcový původ představuje díky místnímu teplému větrnému proudění ideální místo na koupání. I to je důvodem, proč sem každoročně, zvláště v létě, zavítají tisíce sportovních nadšenců, kteří se kromě plavání mohou věnovat například cyklistice.
Na břehu Lago di Garda se nachází zvláště malebné městečko Sirmione, jehož historické centrum se tyčí přímo na poloostrově vybíhajícím do jezera. Na samotné špičce této pevniny stojí již dva tisíce let největší a nejdůležitější římská vila v severní Itálii – Grotte di Catullo (Calullovy jeskyně). Mohutná vila se základy vyhloubenými do skály a pozemkem větším, než dva hektary svého času prý sloužila jako útočiště slavného starořímského básníka Catulla. Její dnešní podoba připomíná spíše rozvaliny, ale stále vytváří impozantní podívanou.
Rocca Scaligera – hrad mocného rodu Scaligerů obklopený vodním příkopem, typické panorama města. Vyrostl mezi léty 1277 a 1278, měl obrannou funkci. O stavbu hradu se zasloužil Mastino della Scala, strategické místo na kraji poloostrova posloužilo i jako přístav pro silnou scaligerskou námořní flotilu. Dnes je v rámci slavného hradu i muzeum ukazující historii regionu v době antiky nebo středověku.
Sirmione bylo po pádu římského impéria obsazeno Langobardy (odtud také název Lombardie), aby se pak kolem roku 1000 stalo prakticky svobodným. Zkraje třináctého století pak upadlo do tenat mocných scaligerských knížat, pánů ve Veroně. A samozřejmě, hrad na sebe nenechal dlouho čekat, Sirmione samotné mělo silnou vojenskou posádku dokonce až do 19. věku, kdy se stalo součástí moderní Itálie.


Ubytování: hotel ***+
Ubytování v hotelu***+ pokoje s vlastní koupelnou a toaletou.

Strava: snídaně
Kontinentální / bufetové snídaně včetně nápojů.

Doprava: autokarem
Nástupy po trase: Ostrava, Frýdek-Místek, Příbor, N.Jičín, Hranice, Lipník n.B., Přerov, Olomouc, Prostějov, Vyškov, Brno. Odjezd z Prahy svozem a rozovzem do Brna a zpět.



Doprava: je realizována pohodlnými zájezdovými autokary s toaletou (pouze pro malou potřebu), s pravidelnými hygienickými i občerstvovacími přestávkami. Cestujícím je k dispozici minibar s nabídkou teplých i chlazených nápojů v průběhu cesty (o přestávkách).

Program zájezdu

1. den:
Odjezdy z Moravy a svozem z Prahy do Brna ve večerních hodinách, nástupy po trase z Ostravy směr Olomouc a Brno, Mikulov, přes Vídeň, Graz a hraniční přechod Tarvisio do Itálie. Po cestě budou prováděny hygienické a občerstvovací přestávky.

2. den:
Příjezd k jezeru Lago di Garda do středověkého města Sirmione - uvidíme vodní hrad Rocca Scaligera, který je majestátní ikonou celého poloostrova. Románský kostel Sv. Petra a projdeme se po slavné jezerní promenádě - bude dostatek času si dát místní ikonickou zmrzlinu, která je v celém regionu vyhlášená. Ochutnat zdejší skvělou pizzu, posedět si v kavárně. Fakultativně plavba lodí po jezeře, kterou vám vřele doporučujeme, protože z ní máte poloostrov jako na dlani a vidíte město z úhlu, jak se při běžné procházce nedá zahlédnout - autentický zážitek. Samozřejmě pro zájemce je možnost jak relaxovat na pláži jezera, tak se i vykoupat. Díky palmám, oleandrům, banánovníkům cypřišům, je atmosféra, jako u moře a ani vlnky nechybí. V rámci tohoto zájezdu máte skutečně dostatek volného času, rozhodně můžete využít místní pláže - odpočinek zaručen. Odjezd na ubytování zaručen. Benátkám v ranních hodinách. Přejezd lodí do Benátek, náměstí Sv. Marka, odkud započneme prohlídku nejznámějších pamětihodností s průvodcem, Dóžecí palác, basilika San Marco se všemi jejími poklady, Kampanila, Prokuratura, Museo Correr, Torre dell Orologio a most Rialto, gondoly – projížďky po kanálech, individuální volno. Odjezd z Benátek do Florencie na ubytování. Ubytování a nocleh.

3. den:
Snídaně a po snídani přejezd do Verony - města věčných milenců Romea a Julie. Domy Julie i Romea samozřejmě uvidíme v rámci procházky městem. Od roku 2000 je historické centrum Verony zařazeno na seznam světového dědictví UNESCO. Dante Alighieri, který zde pobýval počátkem 14. století, věnoval svůj Ráj - poslední část božské komedie, právě Veroně. Společná prohlídka centra města na řece Adige, navštívíme piazza Bra s Arénou z roku 30 n.l., která je 3. největší na světě. Antických památek ve městě nalezneme více: Brána Porta Borsari, Římský vítězný oblouk - Arco dei Gavi, Madona de Verona. Další místa, která uvidíme: Náměstí Scaligerů, slavné náměstí Piazza delle Erbe, Scaligerský hrad - Castel Vecchio, Pallazo della Ragione s věží Torre dei Lamberti vysokou 98 m z roku 1194. Budete mít volno na nákupy, případně dát si něco k snědku, kávu, aperol, procházku uličkami. Celý zájezd se ponese v duchu pohody, klidu, dostatku času, každý den budeme objevovat jedno místo. V odpoledních hodinách odjezd směr ČR.

4. den:
Příjezdy domů v ranních a dopoledních hodinách dle nástupních míst.

Termíny a ceny

červen 2024

06.06. - 09.06.24 čtvrtek - neděle
snídaně autokarem
Sleva 21% 5 590 Kč 4 390 Kč
cena za 4 dny (1 noc)

srpen 2024

05.08. - 08.08.24 pondělí - čtvrtek
snídaně autokarem
Sleva 21% 5 590 Kč 4 390 Kč
cena za 4 dny (1 noc)

Cena obsahuje

  • Zákonné pojištění CK
  • Snídaně
  • Ubytování v hotelu s vlastním příslušenstvím (koupelna, toaleta)
  • Služby zkušeného profesionálního průvodce
  • Doprava autokarem (klimatizace, WC, nápojový bar)

Cena neobsahuje

  • Cena zájezdu nezahrnuje:
  • vstupy do muzeí, plavbu lodí kolem Sirmione - doporučujeme, hromadně objednává průvodce (cca 10 Euro)
  • 590,- Kč svoz Praha-Brno-Praha
  • Pojištění léčebných výloh včetně storna 41 Kč/os./den
  • Kapesné na útratu, taxy a poplatky spojené s pobytem
  • vjezdy do historických částí měst 15 Euro.
(Popis zájezdu byl aktualizován 30.04.2024)