Madeira II

0
2024 Madeira II 2022 Madeira 2024 Madeira 2024 Madeira 2024 Madeira 2024 Madeira 2024 Madeira II Foto - Madeira Foto - Madeira Foto - Madeira Foto - Madeira Foto - Madeira

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Portugalsko
Cena od: 34 990
V nabídce od: 13.12.2023
Kód zájezdu: 300924MAD

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Zcela nový program pro ty, kteří ostrov již navštívili. Vrcholem bude výlet na ostrov Porto Santo. Zájezd doprovází Milan Jána.

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: polopenze
Polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 30. 9. pondělí – odlet z Prahy z Letiště Václava Havla ve 12:20 hod., přílet do Funchalu v 15:55 hod., přesun na hotel, ubytování, večeře.

2. den: 1. 10. úterý – snídaně, vyjedeme do hor k chovné stanici pstruhů a do horského přírodního parku Ribeiro Frío (900 m), který je na seznamu dědictví UNESCO. Odtud již vyrazíme na celodenní túru po krásné pralesní levádě Do Furado, která vede krásným, původním vřesovco-vavřínovým pralesem a dovede nás až do horského průsmyku Portela (580 m). Cestou se nám občas budou otevírat parádní výhledy k severnímu pobřeží ostrova. Celkem cca 12 km. Návrat na hotel, večeře.

3. den: 2. 10. středa – po snídani opustíme město a vydáme se směrem na severovýchod, kde nejprve zajedeme navštívit krásnou vyhlídku Pico do Facho (295 m) nad druhým největším městem ostrova Machico. Odtud už vyrazíme pěšky nejprve po příměstské levádě a dále po stezce do vyhlídkového sedla Boca do Risco (350 m) a po nádherných severovýchodních útesech dojedeme až do pobřežního městečka Porto da Cruz. Celkem cca 15 km. Návrat do Funchalu na hotel, večeře.

4. den: 3. 10. čtvrtek – snídaně, návštěva západní části ostrova. První zastávka bude na jihozápadním pobřeží v městečku Calheta, kde navštívíme historickou a stále funkční fabriku na výrobu rumu a místní pálenky, kterou budete moci ochutnat. Dále zavítáme na nejzápadnější mys ostrova Ponta do Pargo s majákem a dechberoucí vyhlídkou. Kolem poledne vyjedeme do hor do oblasti Fanalu, kde se rostou prastaré a neskutečně pokroucené vavřínové stromy, které vypadají jako z pohádky. Odtud podnikneme odpolední turistický výlet (cca 8 km), během kterého sestoupíme z hor do vinařského městečka Seixal na severním pobřeží Madeiry. Kdo výlet bude chtít vynechat, může k moři sjet alternativně autobusem a vyzkoušet koupání na malé, ale pěkné pláži s černým sopečným pískem. Návrat zpět do Funchalu na hotel a večeře.

5. den: 4. 10. pátek – po snídani vyjedeme do vyhlídkového sedla Boca da Corrida (1.235 m) a odtud si vyšlápneme po vyhlídkovém hřebeni směrem na sever. Zájemci budou moci během dne vystoupat až na vrcholek šesté nejvyšší hory Madeiry – Pico Grande (1.654 m) s grandiózními 180° výhledy. Alternativně lze výstup na vrchol vynechat. Sestup kaštanovými lesy do podhorské vesnice Faja Escura. Na závěr odpoledne navštívíme „vesnici jeptišek“ Curral das Freiras, kde budete moci ochutnat speciality z jedlých kaštanů, které vesnici proslavily. Návrat do Funchalu na hotel, večeře.

6. den: 5. 10. sobota – snídaně, celodenní fakultativní výlet lodí (celkem cca 80 Eur / osoba) na sousední ostrov Porto Santo. Na tomto ostrově se nachází něco, co Madeiře prakticky chybí – nádherná, 9 km dlouhá písečná Zlatá pláž – Praia Dourada, na které se budete moci do syta vykoupat. Navštívíme také maličkaté hlavní město Vila Baleira, kde si prohlédneme krásný kostel, historické molo a také budete moci navštívit dům a muzeum Kryštofa Kolumba, který na ostrově strávil část svého života. Pro vážné zájemce se místo koupání také nabízí možnost projet ostrov během cca 2 – 3 hod. okružního výletu pronajatými auty (cca 15 Eur / osoba, podle počtu zájemců). Pozdní večerní návrat do Funchalu na hotel. Kdo se fakultativního výletu nebude chtít zúčastnit, bude mít alternativně celý den volno na prohlídku a návštěvu hlavního města Funchalu (historické centrum, katedrála Sé, barevná tržnice, přístav, parky a zahrady), příp. na lenošení u hotelového bazénu.

7. den: 6. 10. neděle – po snídani vyrazíme do západní části ostrova na poslední krásnou túru. Navštívíme při ní divoké horské údolí Rabacal pod obří náhorní plošinou Paúl da Serra. Toto údolí je porostlé původním stále zeleným pralesem a nachází se v něm několik krásných vodopádů a také velké množství zavlažovacích kanálů. Po několika z nich vyrazíme na výlet, abychom údolí řádně prozkoumali. Určitě nevynecháme překrásný vodopád Risco, který spadá z výšky cca 100 m z jezírka Lagoa do Vento, podíváme se také k vodopádu 25 pramenů (25 Fontes). Na závěr túry se projdeme cca 1 km dlouhým tunelem, který byl vybudován již v roce 1860. Navečer návrat do Funchalu na hotel, večeře.

8. den: 7. 10. pondělí – snídaně, balení před cestou domů, poslední nákupy dárků, individuální volno ve Funchalu, následuje transfer na letiště, odlet z Madeiry v 16:40 hod. s příletem do Prahy na Letiště Václava Havla ve 22:10 hod.

Termíny a ceny

30.09. - 07.10.24 pondělí - pondělí
polopenze letecky (Praha)
34 990 Kč
cena za 8 dní (7 nocí)

Cena obsahuje

  • oboustranné přímé letecké spojení včetně odbaveného zavazadla do 23 kg + příručního zavazadla do 8 kg
  • letištní a bezpečnostní taxy
  • dopravu po Madeiře
  • 7x ubytování v *** hotelu s bufetovou polopenzí (dle programu)
  • městskou a pobytovou taxu
  • vstupy do všech parků (dle programu)
  • servis českého průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • individuální vstupy/výlety (fakultativně)
  • dle zájmu piknikový/svačinový balíček – oběd během treků (za 15 Eur / os.) - nepovinné
  • cestovní pojištění 290 Kč / 13 Eur / os. / pobyt
  • cestovní pojištění + pojištění storna zájezdu 790 Kč / 34 Eur / os. / pobyt - v případě zájmu nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy
  • dodatečně nelze vyřídit (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz https://www.avetour.cz/pojisteni.html nebo na vyžádání v CK)
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 6 990 Kč / 300 Eur / osoba / pobyt
(Popis zájezdu byl aktualizován 13.12.2023)