To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy)

0
Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + MOŘE (autobusem) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy) Foto - To nejlepší ze Slovinska + VINAŘSKÁ OBLAST VIPAVA + MOŘE (autobusem z Prahy)

Zájezd pořádá

Radynacestu, s.r.o.
Chelčického 531/3, 70200 Ostrava - Moravská Ostrava

Slovinsko
Cena od: 15 990
V nabídce od: 05.10.2022
Kód zájezdu: 14846E

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody

Utajené poklady přírody, krásy podzemí, vrcholky Julských Alp, vyhlášená vína a gastronomie, pohoda krásných pláží… Projdete se kolem jezer Bohinj a Bled, Lublaní i divokými soutěskami. Vydáte se na Vogel a prohlédnete si nejkrásnější jeskyně Evropy. Okoštujete vipavská vína, zavítáte do stájí lipicánů a odpočinete si u moře. Objevujte Slovinsko a dopřejte si nové zážitky!

Program může být přizpůsoben aktuálním okolnostem na místě. Časy příletu a odletu jsou určeny aktuálním letovým řádem. Ubytování je vždy možné po 14. hodině, do této doby je možné si na hotelu uschovat zavazadla.


V případě individuálního zájmu můžete absolvovat jen vybranou část programu a sejít se později na určeném místě srazu nebo se vrátit na hotel samostatně.


Průvodce neprovádí klienty uvnitř památek, pokud není v programu uvedeno jinak.

Cestovní pojištění: Kooperativa A (50 Kč / den / osoba)
Kooperativa B Evropa (100 Kč / den / osoba)
Slavia A - Travel Standart 2.0 + STORNO (50 Kč / den / osoba)
Slavia B - Travel Plus 2.0 + STORNO (76 Kč / den / osoba)
Slavia C - Travel Exclusive 2.0 + STORNO (96 Kč / den / osoba)
Srovnání pojištění


Ubytování: hotel ***
ubytování v hotelích v jednolůžkových a dvoulůžkových a dle dostupnosti i třílůžkových pokojích
ubytování je v menších pokojích s vlastním soc. zařízením
ubytování dle trasy 3x u Bledského jezera, 2x v blízkosti města Piran

Strava: snídaně
snídaně v hotelu jsou podávány formou bufetu
během dne bude možné zakoupit jídlo na místech s možností občerstvení
poblíž hotelu je možnost individuálního stravování v místních restauracích

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR v pozdních večerních až nočních hodinách.

2. den: Ráno dorazíme do Lublaně. Uvidíme největší zajímavosti slovinské metropole a budeme pokračovat k soutěsce Vintgar. Odpoledne navštívíme městečko Bled, jeho hrad a krásné jezero. Dnešní program začne krátkou ranní procházkou po  architektonicky zajímavém hlavním městě  Lublaň. Po seznámení s místními památkami se vydáme autobusem do Triglavského národního parku a projdeme se soutěskou Vintgar. Nádherná rokle utvořená divokou řekou Radovnou je jednou z nejkrásnějších scenérií Slovinska.  Přejedeme do lázeňské oblasti města Bled. Navštívíme úžasně položený hrad Bled s vyhlídkou na celé městečko, Bledské jezero a snad i nejvyšší horu Julských Alp Triglav. Ubytování u Bledského jezera.

3. den: Vyrazíme do severní oblasti Julských Alp. Rozhlédneme se z trojmezí Rakouska, Slovinska a Itálie. Projdeme se kolem italských jezer a den zakončíme plavbou na jezerní ostrůvek Bledu. Další den v Julských Alpách přejedeme do severní části hor. Přijedeme do města Arnoldstein, odkud lanovkou vyjedeme na Seltschacher Alm , který se nachází v nadmořské výšce 1 458 metrů. Vystoupáme na hraniční horu Rakouska, Slovinska a Itálie –   Dreiläendereck   – až do nadmořské výšky 1 508 metrů. Pokračovat budeme na italské straně lehkou procházkou kolem dvou jezer Laghi di Fusine, která se rozprostírají pod slovinskou horou Mangart. Poté přejedeme do oblasti Kranjské Gory. Projdeme se po malém městečku, které je známým střediskem zimních sportů, navštívíme  areál skokanských můstků v  Planici a zastavíme se u  pramenů řeky Sávy .  Navečer se vrátíme do městečka Bled a projdeme se po lázeňské promenádě a  lodičkou přeplujeme na jezerní ostrůvek  s kostelem Nanebevzetí Panny Marie na Bledu. Večer návrat na ubytování u Bledského jezera.

4. den: Dnešek strávíme v překrásné oblasti jezera Bohinj. Podíváme se k jezeru, vyjedeme lanovkou na Vogel a projdeme úžasnou soutěskou Mostnica.  Dnes si vyšlápneme k vodopádu Savica, který napájí samotné jezero Bohinj a který je slovinským nejnavštěvovanějším vodopádem . Lanovkou pak vyjedeme do oblasti  sportovního areálu Vogel do nadmořské výšky přes 1 500 metrů, odkud se nám naskytne dechberoucí výhled na celé Julské Alpy i na samotné jezero třpytící se hluboko pod námi. Na druhé straně jezera se pak projdeme soutěskou Mostnica, romantickým kaňonem s peřejemi, tůněmi a pozoruhodnými skalními útvary , který je učiněným rájem pro milovníky canyoningu. V podvečer se můžete těšit na procházku k jezeru a magickému kostelíku sv. Janeza Krstnika . Ubytování u Bledského jezera.

5. den: Dnes nás čekají unikátní Postojnské jeskyně, prohlídka Predjamského hradu a Škocjanské jeskyně – největší podzemní prostor Evropy. Navečer se přesuneme k moři do města Piran. Po snídani přejedeme do oblasti Postojna a podíváme se do jednoho z největších turistických lákadel Slovinska, kterým jsou Postojnské jeskyně. Zhlédneme jednu z nejkrásnějších krápníkových výzdob Evropy a možná spatříme i zde žijícího endemita maceráta. Následně se vydáme ke kouzelně položenému Predjamskému hradu, kde si vychutnáme jeho prohlídku. Po obědě navštívíme Škocjanské jeskyně. Je to největší podzemní prostor v Evropě a jeden z největších na celém světě. Prohlídková trasa měří 2,5 kilometru. Poté nás čeká cesta do jednoho z nejkrásnějších měst Slovinska – přístavního města Piran . Večer ubytování v hotelu poblíž města Piran.

6. den: Se zájemci se vydáme do oblasti Vipavy. Ochutnáme místní vína a prohlédneme si hřebčín v obci Lipica. Ostatní cestovatelé mohou volný den využít ke koupání a pobytu u moře. Po snídani autobusem vyrazíme na severovýchod do údolí Vipavy. Region je proslaven především produkcí místního výborného vína, je to druhá největší vinařská oblast v zemi . Ochutnat vipavská vína se vydáme do jedné z dvanácti vinařských vesnic, které jsou rozesety po kraji.  Oblibě se tady těší červené i bílé víno , za červené je to místní odrůda Barbera, nebo i červený Cabernet Sauvignon a Merlot, v bílých vynikají, jak jinak než místní, odrůdy Zelen a Pinela.  Poté se přesuneme do obce Lipica, kde navštívíme hřebčín koní – lipicánů . Toto chovné plemeno vyniká svou poslušností, exceluje v drezuře i přehlídkách, koně se pyšní krásnou bílou barvou a majestátním postojem.  Projdeme si celou chovnou farmu, navštívíme stáje a jezdecké prostory  a zájemci budou moci vyzkoušet jízdu na koni nebo i drezuru. Za návštěvu zde stojí i interaktivní a multimediální muzeum Lipikum .

7. den: Poslední den bude patřit odpočinku na místních plážích. Večer se vydáme na procházku městem Piran. Celý den bude patřit zaslouženému odpočinku u moře . Využít k tomu můžete některou z okolních pláží či městskou promenádu přímo ve městě Piran. Město Piran je klenotem benátské gotické architektury . Projdeme se klikatými uličkami a společnou procházku zakončíme výborným jídlem v některé ze zdejších restaurací. Milovníci ryb si mohou vychutnat jídlo v některé ze zdejších vyhlášených rybářských restaurací. Noční přejezd zpět do ČR. Předpokládaný návrat v ranních hodinách.

8. den: V ranních hodinách návrat do ČR.

Termíny a ceny

08.09. - 15.09.24 neděle - neděle
snídaně autokarem
15 990 Kč
cena za 8 dní

Cena obsahuje

  • doprava autobusem
  • 5x ubytování
  • 5x snídaně
  • služby průvodce (mimo individuální volno)

Cena neobsahuje

  • cestovní pojištění léčebných výloh (není-li sjednáno)
  • doporučené kapesné cca 300 EUR (včetně vstupného a dopravy na místě)
  • vybrané sedadlo v autobuse 200 Kč/osoba
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj: 6 000 Kč
(Popis zájezdu byl aktualizován 19.12.2023)