Benátky - KARNEVAL v Benátkách a ostrov sklářů Murano

0
Aqua alta na San Marco Benátky Benátky - Canal Grande Benátky - chrám sv. Marka Benátky - Piazza San Marco - šikmá věž Benátky - Rialto Benátky ze zvonice Dozeci palac IMG_1802 San Marco San Marco prefektura Výhled z věže

Zájezd pořádá

Cestovní kancelář ČiLe s.r.o.
Rybník 244, 56002 Česká Třebová

Itálie / Benátky
Cena od: 6 290
V nabídce od: 29.09.2022
Kód zájezdu: 1299

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Poloha: Murano – Burano – Torcello – Benátky – Punta Sabbioni

Romantický víkend v Benátkách s možností vykoupání v Jadranu

Lido di Jesolo/Cavallino:

KARNEVAL v Benátkách a ostrov sklářů Murano:
Karneval v Benátkách a ostrovy Murano, Burano a Torcello

Karneal Benátky - Murano – Burano – Torcello – Punta Sabbioni

Romantický víkend v Benátkách s možností zažít jedinečný karneval.


Ráno přijedeme do přístavu Punta Sabbioni , odkud poplujeme lodí s na ostrov Murano, ostrov sklářů, kde se podíváme na ukázku výroby benátského skla v předváděcí huti, procházka prastarého ostrova v karnevalové době, v době kdy je město plné masek a veselích lidí. Některé masky se připravují celý rok a jsou uměleckými díly.


Poté přeplujeme na ostrov krajek Burano s barevnými domy , které malovaly ženy rybářů, aby jejich unavení muži trefili domů. Ostrov se může pochlubit i jednou ze šikmých věží laguny, procházka ostrovem mezi barevnými domečky, čas na oběd.


Nejmenší ostrov Torcello nás přivítá na závěr dne. Svým návštěvníkům nabízí mnoho historických památek z dob nejstaršího osídlení a krásný výhled z věže na celou lagunu, ostrov je téměř neobydlen.


Lodí přeplujeme zpět do Punta Sabbioni a pojedeme se ubytovat k moři.

Ubytování v přímořském letovisku Lido di Jesolo/Cavallino . Večer procházky podél moře. Pro zájemce večeře.


Po snídani odjedeme autobusem do přístavu Punta Sabbioni, odkud se lodí vydáme na celý den do Benátek . Již cestou poplujeme kolem ostrovů jako je Lido, Giudecca či San Giorgio. Čeká nás prohlídka města s průvodcem. Uvidíme náměstí Sv.Marka , chrám a kampanilu San Marco, Dóžecí palác, chrám Santa Maria de La Salute, celnici a Grand Canal. Zájemci projdou s průvodcem uličkami starého města až k mostu Rialto, kde bylo a je obchodní centrum starého města s tržnicemi.


V neděli odpoledne vrcholí karnevalové veselí, průvod masek, představení na ulicích a náměstích, volba nejkrásnější masky. Odpolední kndividuální volno k prožití svátku anonymity které se zde slaví již od 13 století ve společnosti nejkrásnějších benátských masek.


Večer odplujeme lodí zpět do přístavu v Punta Sabbioni a autobusem odjedeme zpět do ČR.


Ubytování: hotel ***
1x ubytování ve 2lůžkovém pokoji s příslušenstvím a možností přistýlky v ***hotelu v Lido di Jesolo / Cavallino


- 1x snídaně;


- příplatek za večeři 500 Kč;


- příplatek za jednolůžkový pokoj 900 Kč (při včasném přihlášení lze doobsadit);

Strava: snídaně
1x snídaně v hotelu, lze dokoupit dvouchodovou večeři.

Doprava: autokarem
Zájezdovým autobusem s WC a klimatizací.



Odjezdová a svozová místa: Česká Třebová, Litomyšl, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Holice nebo Chrudim, Hradec Králové, Pardubice, Poděbrady (OMV), Praha, Benešov, Tábor, České Budějovice;

+ 300 Kč/os.: Lanškroun, Svitavy, Choceň, Jaroměř, Žamberk, Letohrad, Vamberk, Kostelec nad Orlicí, Týniště nad Orlicí, Třebechovice.

Pro uzavřené skupiny, nebo při plném obsazení svozového vozidla (4 či 8 osobami na jedné smlouvě) cena dle dohody.

Čas odjezdu i příjezdu bude přizpůsoben trase, provozu a povětrnostním podmínkám. Je nutné počítat s odchylkou až dvě hodiny. Vše bude upřesněno v podrobných pokynech, které cestovní kancelář rozešle týden před odjezdem. Zastávky autobusu budou v souladu s platnými dopravními předpisy, maximálně po 3–4,5 hodinách jízdy v délce 15–45 minut dle potřeb řidiče.

Program zájezdu

1. den: : Odjezd ve večerních hodinách (Česká Třebová okolo 17.00) směrem Praha, České Budějovice, Villach.

2. den: : Ráno přijedeme do přístavu Punta Sabbioni , odkud poplujeme lodí s na ostrov Murano , ostrov sklářů, kde se podíváme na ukázku výroby benátského skla v předváděcí huti, procházka prastarého ostrova. Poté přeplujeme na hlavní Benátský ostrov, procházka části města s průvodcem . Osobní volno k pozorování masek a zábavě v ulicích. Některé masky se připravují celý rok a jsou uměleckými díly. Všude se konají doprovodné akce, lze navštívit chrám sv. Marka, zvonici s výhledy na lagunu, Grand canal i náměstí, Dóžecí palác atd. Lodí přeplujeme zpět do Punta Sabbioni a pojedeme se ubytovat k moři. Ubytování v přímořském letovisku Lido di Jesolo/Cavallino . Večer procházky podél moře. Pro zájemce večeře.

3. den: : Po snídani odjedeme autobusem do přístavu Punta Sabbioni, odkud se lodí vydáme na celý den do Benátek . Již cestou poplujeme kolem ostrovů jako je Lido, Giudecca či San Giorgio. Čeká nás prohlídka města s průvodcem. Uvidíme náměstí Sv.Marka , chrám a kampanilu San Marco, Dóžecí palác, chrám Santa Maria de La Salute, celnici a Grand Canal. Zájemci projdou s průvodcem uličkami starého města až k mostu Rialto, kde bylo a je obchodní centrum starého města s tržnicemi. V neděli odpoledne vrcholí karnevalové veselí, průvod masek, představení na ulicích a náměstích, volba nejkrásnější masky. Odpolední kndividuální volno k prožití svátku anonymity které se zde slaví již od 13 století ve společnosti nejkrásnějších benátských masek. Večer odplujeme lodí zpět do přístavu v Punta Sabbioni a autobusem odjedeme zpět do ČR.

4. den: : Návrat do ČR v časných ranních až dopoledních hodinách (Česká Třebová okolo 9.00), další dle trasy.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • dopravu zájezdovým autobusem s WC a klimatizací do Punta Sabbioni a zpět včetně vjezdů a parkovného;- 1x ubytování ve 2lůžkovém pokoji s příslušenstvím a možností přistýlky v ***hotelu v Lido di Jesolo / Cavallino;- 1x snídaně;- služby průvodce; pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pojištění léčebných výloh ERV pojišťovny Standard; pojištění storna zájezdu 5% z ceny zájezdu k pojištění LV; pojištění Nouzové situace (karanténa, náhradní ubytování, náhradní doprava); příplatek za večeři 500 Kč; pobytové taxy (asi 2 €/os./noc, nutno platit na místě); příplatek za jednolůžkový pokoj 900 Kč (při včasném přihlášení lze doobsadit); vstupné a jízdné (asi 80 €)
(Popis zájezdu byl aktualizován 11.11.2022)