Norsko - Norské fjordy: Oslo a Kodaň

0
Geirangerfjord v Norsku Fjordy a hory v Norsku Hora Dalsnibba v Norsku - poznávací zájezd Ledovec v Norsku - poznávací zájezdy Lodě v Kodani - poznávací zájezdy Malá mořská víla v Kodani - poznávací zájezdy Náhorní plošina v Norsku - poznávací zájezdy Norské fjordy - poznávací zájezdy Norské hory - poznávací zájezdy Operní dům v Oslu - poznávací zájezdy do Norska Poznávací zájezdy do Norska Příroda v Norsku - poznávací zájezdy Radnice v Oslu - poznávací zájezdy do Norska Silnice trolů Trollstigen - poznávací zájezdy do Norska Tradiční obydlí v Norsku Trollstigen - Silnice trolů v Norsku Typický kostelík v Norsku - poznávací zájezdy Výhled z autobusu na norskou přírodu Vycházka u fjordu - poznávací zájezdy do Norska Výlet po fjordu - poznávací zájezdy do Norska

Zájezd pořádá

CK HOŠKA TOUR
náměstí Karla Václava Raise 160, 50781 Lázně Bělohrad

Norsko
Cena od: 15 450
V nabídce od: 21.04.2022
Kód zájezdu: 107

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Norské fjordy: Oslo a Kodaň Poznávací zájezd do země vysokých hor, hlubokých fjordů a modrých ledovců. Letní dny tu jsou příjemně dlouhé s krásným počasím. Zavedeme vás na nejkrásnější místa ve středním Norsku, ukážeme vám nádherné fjordy, divokou krásu hor, spoustu vodopádů, průzračná jezera, ledovce a severskou flóru i faunu. Zajímavé jsou i historické památky.


Ubytování: různé

Strava: vlastní

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: : Odjezd v ranních hodinách, přesun k břehům Baltského moře, noční trajekt Rostock - Trelleborg.

2. den: : MALMÖ - krátká prohlídka centra přístavního města. GÖTEBORG - prohlídka centra města. Procházka po zajímavém nábřeží s muzeem, Rybí kostel - dnes tržnice, Poseidonova kašna. TANUM - prehistorické skalní kresby. SVINESUND - hraniční přechod do Norska, vysoký most, vyhlídka.

3. den: : OSLO - hlavní město Norska na břehu tří velkých zálivů. Královský zámek, stará pevnost Akershus, radnice. Muzea lodí Fram a Kon-Tiki na poloostrově Bygdey. LILLEHAMMER - zastávka u olympijského skokanského můstku.

4. den: : PEER GYNT - průjezd po romantické vyhlídkové silnici. ROMSDALEN - pěkné údolí s mnoha vodopády. TROLLTINDAN - zastávka u úchvatné stěny Trollů. TROLLSTIGVEIEN - pozoruhodná silnice Trollů, zastávky na zajímavých místech.

5. den: : Trajekt přes Norddalfjord, panoramatickou Orlí cestou. GEIRANGERFJORD - snad nejkrásnější fjord, možnost vyhlídkové plavby, pěkný pohled na vodopád Sedm sester. Fjordy jsou zapsány na Seznamu přírodního dědictví UNESCO. DALSNIBBA 1476 m - vycházka na vyhlídkový vrchol. LOM - nejstarší dřevěný kostel. Cesta podél nejvyššího pohoří Skandinávie Jotunheimen do sedla Sognefjell, pěkné výhledy.

6. den: : SOGNEFJORD - fjord pozoruhodný svou délkou (přes 200 km) a svou hloubkou (přes 1200 m), trajekt Hella - Vangsnes. STALHEIMFOSSEN - vycházka podél romantického vodopádu. TVINNEFOSS - hezký závojový vodopád. VOSS - malebné město. EIDFJORD - další trajekt přes fjord. VORINGFOSS - impozantní vodopád, vycházka. HARDANGERVIDDA - přejezd romantické náhorní planiny, která je národním parkem.

7. den: : GEILO - malebné horské letovisko. UVDAL - kouzelné dřevěné kostelíky. OSLO - poutavý Vigelandův park, Holmenkollen - sportoviště a výhled na město.

8. den: : Trajekt Helsingborg - Helsingor. KODAŇ - zámek Christiansborg, Královský palác, malá mořská víla - symbol města. Noční trajekt Gedser - Rostock a přesun přes Německo.

9. den: : Návrat v odpoledních hodinách.

Termíny a ceny

19.06. - 27.06.24 středa - čtvrtek
vlastní autokarem
15 450 Kč
cena za 9 dní (6 nocí)

Cena obsahuje

  • přeprava, 6x ubytování, trajekty přes moře i fjordy podle programu a průvodce.  

Cena neobsahuje

  • vstupné do jednotlivých objektů dle programu,

Slevy

  • Děti do 15 let
  • Dětská sleva
  • Rodinná sleva
  • Seniorská
  • Skupinová (nad 6 osob)
  • Sleva pro stálé klienty
  • Váleční veteráni a vojáci
(Popis zájezdu byl aktualizován 22.03.2024)