Pěší turistika v rakouských Alpách

0

Zájezd pořádá

Delfín travel s.r.o.
Biskupská 1754/3, 11000 Praha

Rakousko
Cena od: 10 990
V nabídce od: 21.01.2021
Kód zájezdu: 923

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Aktivní dovolená

Rakousko je jako ta nejoblíbenější písnička, která zní stále dokola a nikdy neomrzí. Můžeme ji poslouchat znova a znova a stále nás baví. Vždy překvapí něčím novým a přináší nekonečnou radost. Radost z ryzí maličkosti, z věčně zelených stromů, z řinčícího vodopádu, z čerstvého vzduchu, specifické kuchyně a milých lidí.
Chcete si tu písničku poslechnout znovu? Anebo ji poslechnete poprvé? Ať už je to jakkoliv, není pochyb o tom, že Krimmelské vodopády, jezero Zell am See, fantastické město Salzburg či čarovný horský masiv Kaprun vám v repertoáru oblíbených míst zůstanou již navždy. Turistika ve Vysokých Taurách je prostě sen.


Ubytování: hotel ***

Strava: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR, ubytování Odjezd z Prahy, po cestě návštěva sportovního střediska Königssee a procházka po nábřeží jezera Königssee v bavorském Národním parku Berchtesgaden. Ubytování v Landhotelu Kaserer v podhorské vesničce Bramberg Wildkogel.

2. den: etapa č. 1: Krimmelské vodopády V etapě prvního dne prozkoumáte oblast Krimmelských vodopádů ve Vysokých Taurách . Projdete stezkou okolo tohoto nejvyššího vodopádu Evropy , zároveň pátého nejvyššího vodopádu světa. Výška ale není pouze jedinou zajímavostí vodopádů. Bylo prokázáno, že zdejší klima působí skvěle na zdraví osob s dýchacími potížemi a alergiemi. Na smysly každého člověka, kombinace třpytivé vody ženoucí se nezkrocenou přírodou, zajisté působí jako balzám. Tato etapa má říz. Trasa je dlouhá přibližně 13 km, technicky nenáročná etapa, autobus.

3. den: etapa č. 2: obec Kaprun - soutěska Sigmund Thun Klamm Okruh dnešního dne zahájíte v obci Kaprun , jež se nachází v údolí řeky Salzach . A věřte, že se bude opět na co těšit. Horský masiv bude i zde vaším společníkem. A co bude pomyslnou třešničkou na dortu tento den? No přeci procházka fascinující soutěskou Sigmund Thun Klamm . Zde se divoká voda dere mezi skalami a vy se procházíte po dřevěných lávkách přímo nad ní. Síle a zvuku pádící vody se nic nevyrovná. Poté návrat zpět do Kaprunu. Trasa je dlouhá přibližně 13 km, technicky nenáročná etapa, autobus.

4. den: etapa č. 3: Neuenkirchen am Großvenediger - dobytí hory Wildkogel Etapu dnešního dne zahájíte v horské vesničce Neuenkirchen am Großvenediger . Odtud vyjedete lanovkou do nadmořské výšky více než 2 000 metrů. Zde začne vaše poznávání dominantní hory Wildkogel , která se tyčí právě nad obcí Neuenkirchen am Großvenediger . Tento den projdete místa čarokrásná i liduprázdná.  Necháte se okouzlit výhledy, posedíte na nekonečných loukách. To je to pravé Rakousko . Trasa je dlouhá přibližně 12 km, technicky nenáročná etapa, autobus.

5. den: etapa č. 4: Přejezd hřebene Vysokých Taur po Grossglocknerské vysokohorské silnici Naprosto neotřelou podívanou bude přejezd hřebene Vysokých Taur po atraktivní Grossglocknerské vysokohorské silnici, která patří k turistickým středobodům Rakouska. Přejezd hřebene zahájíte na severní straně hor v osadě Ferleiten a při průjezdu mnoha ostrých zatáček po kvalitní silnici budete ohromeni výhledy na horské scenérie Vysokých Taur. Pod hlavním hřebenem projedete tunelem Hochtor v nadmořské výšce 2 505 metrů, sjedete dolů na jižní svahy Vysokých Taur a odbočíte na světoznámou „Výšinu císaře Františka Josefa“ . Tam se naskytne pohled na nejvyšší horu Rakouska Großglockner a na největší rakouský ledovec Pasterze . Na zpáteční cestě vás čeká zastávka u tunelu Hochtor a cca 2 hodinová vycházka po hlavním hřebeni Vysokých Taur. Tato nenáročná hřebenová túra nabízí exkluzivní výhledy na velkou část Rakouska.   Trasa je dlouhá přibližně 13 km, technicky nenáročná etapa, autobus.

6. den: etapa č. 5: - Salzburg a odjezd zpět do ČR Salzburg to je láska na první pohled. Je to město, jehož atmosféra se vám dostane pod kůži. Milovníci historie, zajímavé architektury, dobrého jídla, všichni si zde přijdou na své. Projdete se barokním Starým městem , které je zapsané na seznamu památek UNESCO. Můžete ochutnat pravé a věhlasné Mozartovy koule , které se v cukrárně Fürst vyrábí stále ještě ručně podle původního receptu. Magické fluidum a mimořádný půvab historické části města nenechá chladným žádného z návštěvníků. V odpoledních hodinách odjezd zpět do České republiky.

7. den:

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 21.01.2021)