ZÁMEK KSIAZ – POLSKÝ VERSAILLES

0
Ksiaz

Zájezd pořádá

Jiří Ryšavý - MINITRANS
Pekařská 1119/10, 77900 Olomouc

Polsko
Cena od: 990
V nabídce od: 21.01.2020
Kód zájezdu: 564944

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Zámek Ksiaz patří k nejkrásnějším a největším v Polsku. Leží na skalnatém ostrohu nad řekou Pelcznica v místě, kde do roku 1263 stával obranný hrad. O 20 let později zde kníže Boleslav I. Surový vybudoval hraniční strážnici a rezidenci s kamennou věží vysokou 47m- odtud název Knížecí hora. V roce 1943 se začal pomocí vězňů realizovat plán pravděpodobného nového sídla Adolfa Hitlera, pod zámkem byly vykopány hluboké štoly a před hlavním portálem zámku našla osvobozenecká vojska v květnu 1945 šachtu hlubokou 50m. Zámek Ksiáz nabízí spojení krásných zámeckých interiérů a tajemné, 100m dlouhé podzemní chodby.
Palmový dům ve Wałbrzychu je mimořádným darem, který poslední majitel zámku Książ - Jan Henryk XV von Hochberg - nabídl své ženě, krásné princezně Daisy. V srdci palmového domu v dávných dobách byla a stále je budova ze skla a kovu postavená na počátku 20. století, jehož interiéry byly obloženy pevnou lávou z vulkánu Etna. V současné době Palmová rasa vyrůstá přes 250 druhů rostlin a její cesta je fascinující cestou po všech kontinentech a klimatických zónách. Stojí za to vědět, že palmový dům ve Wałbrzychu je jedinou zimní zahradou v Polsku, která se zachovala ve své historické struktuře.
V roce 2001 získal své místo na seznamu UNESCO- kostel míru ve Swidnici. Kostel vznikl v druhé polovině 17. století po nastolení vestfálského míru, kdy císař Ferdinand III. Habsburský přiznal Slezským právo na výstavbu kostelu míru pod podmínkou, že budou dřevěné a ve vzdálenosti na dostřel dělové koule z městských hradeb. Tak vznikl opravdu dřevěný, navenek nenápadný, ale uvnitř velice zdobený a vícepodlažní kostel. Kostel míru je určen pro 7500 osob, z čehož je 3000 míst k sezení.

Cena zájezdu zahrnuje:
-dopravu, průvodce, pojištění CK

Cena zájezdu nezahrnuje:
-vstup


Ubytování: různé

Strava: vlastní

Doprava: autokarem

Termíny a ceny

14.09.24 so sobota - sobota
vlastní autokarem ()
990 Kč
cena za 1 den
(Popis zájezdu byl aktualizován 30.01.2024)