Jáchymovsko - hornické památky UNESCO

0
gods - gift - 4586740 1920 gods - gift - 4586824 1920 gods - gift - 4586902 1920 Chata na Fichtelbergu mining - 996238 1920 Ostrov-Dům kultury Ostrov-Galerie umění Letohrádek Ostrov-Palác princů Vlčí jámy Zámek Ostrov nad Ohří

Zájezd pořádá

CK HOŠKA TOUR
náměstí Karla Václava Raise 160, 50781 Lázně Bělohrad

Česká republika
Cena od: 3 450
V nabídce od: 10.12.2019
Kód zájezdu: 500

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Krásy přírody
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Za hornickou tradicí.
Malebná příroda.

Poznávací zájezd s nenáročnou turistikou do hornického regionu Erzgebirge/Krušnohoří, který zahrnuje oblasti v Česku i Německu a byl nedávno zapsán na seznam UNESCO. Na Božím Daru si účastníci musí vybrat mezi prohlídkou štoly nebo vycházkou po naučné stezce.


Ubytování: pension

Strava: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: odjezd v ranních hodinách. Přesun do západních Čech. MĚDĚNEC – vycházka na stejnojmenný vrchol. Z vrcholu výhled. Možnost prohlídky Štoly Marie Pomocné. BOŽÍ DAR * ŠTOLA JOHANNES – možnost prohlídky štoly, byla vyhloubená v 16. století v lesích na Zlatém Kopci. Jedná se o zachovalý komplex historických důlních děl. Jsou zde podzemní komory velkých rozměrů. BOŽÍDARSKÉ RAŠELINIŠTĚ – alternativně lze absolvovat naučnou stezku. FICHTELBERG 1215 m – nejvyšší hora německé části Krušných hor, výhled.

2. den: JÁCHYMOV – městská památková rezervace, prohlídka jáchymovských památek a tříkilometrová vycházka po radonové stezce. KRÁLOVSKÁ MINCOVNA – muzeum obsahuje mnoho exponátů, projdete podzemí, seznámíte se s dobovou balneologickou ordinací. Objekt dříve sloužil jako královská mincovna. ŠLIKOVA VĚŽ – vyhlídka.

3. - 4. den: HORNICKÁ KULTURNÍ KRAJINA – možnost absolvování naučné stezky Blatenský příkop, která končí v Horní Blatné. Celkem 7 km – možnost krácení. HŘEBEČNÁ – hornické minimuzeum. HŘEBEČNÁ – malebná rekreační roztroušená obec. BLATENSKÝ VRCH 1024 m – samostatně stojící kamenná rozhledna, kruhový výhled. VLČÍ JÁMY – skalní rozsedlina s celoročním sněhem. HORNÍ BLATNÁ – historické jádro města patří k nejzachovalejším v Krušných horách, muzeum. OSTROV – areál Rudé věže smrti. Vycházka zámeckým parkem.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • přeprava
  • 2x ubytování
  • 2x snídaně
  • průvodce

Příplatky

  • večeře (příplatek: 320 Kč)
(Popis zájezdu byl aktualizován 07.10.2020)