Jordánsko + Mrtvé moře

0
l6 6333 l 21 6338 l article - 4700990751petr - liska 6335 l images 6334 l izrael - a - palestina - izrael - a - palestina - mrtve - morefoto 6339 l jordansko - petra - 1 6337 l zaujimavosti - romantika - den - petra - azia - jordansko 6336 l

Zájezd pořádá

GATTOM - M.T.G. s.r.o.
Ostravská 557, 73541 Petřvald

Jordánsko
Cena od: 25 900
V nabídce od: 25.02.2019
Kód zájezdu: 528935

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Pobytové zájezdy

Jordánsko je jednou ze zemí Blízkého Východu, kterou její doložená historie, strhující biblické příběhy i romantická postava Lawrence z Arábie činí jednou z nejzajímavějších destinací pro cestovatele.

Jordánsko je jednou z těch zemí, které vás v dobrém slova smyslu šokují. Je možné v pouštním království najít dostatek zajímavostí a aktivit, které vás zabaví na delší dobu. Je to země historie a biblických příběhů. Tady se psala historie! Řada známých biblických příběhů se váže právě k území Jordánska, které navštívil i Ježíš Kristus, procházel jím Mojžíš s izraelským národem, a hlava Jana Křtitele byla v Herodově paláci Machareus předána mstivé matce krásné Herodias, Salome.

Jordánsko bylo také místem, kde ve starověku existovalo několik vlivných římských měst a ta tvořila takzvanou Dekapoli.

Ani středověk Jordánsko neobešel. Umajjovští vládci jezdili z Damašku na jih do stepí za lovem zvěře a během svých výjezdů bydleli v krásně, ba až nestydatě vymalovaných interiérech loveckých zámečků. Milovníci historie si v Jordánsku určitě přijdou na své...

Jordánsko má krásnou přírodu. Je velmi rozmanitá – od severních močálů a vřesovišť, přes středozemní kamenitá úbočí s olivovníky, až po krásné skalní útvary pískovcových hor protkané údolími a soutěskami.

Nejnižší bod země je 400 metrů pod úrovní světového oceánu a naopak nejvyšší dosahuje téměř 2000 metrů nad mořem. Na tak malou zemi (Jordánsko je pouze o něco větší než Česká republika) je příroda nesmírně bohatá a přírodní krásy určitě návštěvníka Jordánska nadchnou.

Jezdit do nějaké země kvůli její poušti? Do Jordánska je to více než na místě! Z celé, několik tisíc kilometrů čtverečních rozlehlé, Arabské pouště se na území Jordánska nachází ta nejkrásnější část!

Co je typické pro Arabskou poušť v Jordánsku, je především její barva – pískovcové hory tady mají unikátní barvy, kterým zcela jasně vévodí několik odstínů růžové. Písek této pouště je růžový, světle červený nebo až cihlový. V intenzitě červené barvy je tato poušť na prvním místě na světě.

K oddychu a léčbě kožních onemocnění se hodí třeba jen krátký pobyt u Mrtvého moře.

Jordánsko nabízí jedinečnou a zdravou kuchyni. Vedle různých druhů masa je jordánská kuchyně známá svojí výborně ochucenou rýží, množstvím zeleniny a širokým využitím olivového oleje. Zdravou specialitou jordánské kuchyně je lilek na všechny způsoby a také koření zaatar, jehož základ tvoří tymián a které lze použít do řady pokrmů.

Dva nápoje reprezentují Jordánsko skutečně výstižně – černý čaj, který doplněný o místní bylinky a nadměrné množství cukru nese název beduínský, je jedním z nich. Pije se i při nejvyšších teplotách zcela horký a pomáhá tak regulaci tepla v organismu.

Druhým z těchto nápojů je víno, které lze najít ve speciálních obchodech nebo ve většině hotelů. Víno světové nejvyšší kvality naleznete pod názvem Zumot.

Jordánsko, to je ten pravý arabský svět s jeho chutěmi, vůněmi a především pohostinností jeho obyvatel. Velmi lehce se vám proto stane, že vás během návštěvy někdo pozve do svého domu na oběd nebo večeři.

Host je v arabském chápání váženou osobou, pro kterou je třeba udělat, jak se říká, první poslední.

Posezení u západu slunce v poušti nebo se skleničkou dobrého vína v zeleném kraji olivovníků, to je ta pravá romantika a pohoda. V Jordánsku se nespěchá, ne nadarmo se také říká: trpělivost je krásná. Nechte proto spěch doma a nalaďte se na svou cestu do magického Jordánska!

PROGRAM:

1. - 4. den
PRAHA - AMMÁN
Odlet z Prahy do Ammánu. Po příletu transfer do hotelu. Ubytování. Nocleh. Možnost fakultativních výletů, navštívit římské a biblické památky, Petru apod.

4. - 8. den
MRTVÉ MOŘE
Individuální program, volný čas na koupání a opalování u Mrtvého moře. Využívání služeb hotelu.

8. den
AMMÁN - PRAHA
Transfer z hotelu na letiště. Odlet z Ammánu do Prahy. Přílet do Prahy. Konec programu.

DOPRAVA:

Letecky z Prahy

STRAVOVÁNÍ:

polpenze

UBYTOVÁNÍ:

3 noci v 3až4 * hotelu v Ammánu

4 noci ve 4* hotelu Dead Sea Spa u Mrtvého moře

CENA ZAHRNUJE:

- letenku

- 7x ubytování ve 2 hotelích s polopenzí

- průvodce

CENA NEZAHRNUJE:

- fakultativní výlety

- pojištění léčebných výloh

- spropitné

- vízum


Ubytování: hotel

Strava: polopenze

Doprava: letecky

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena obsahuje

  • letenku
  • 7x ubytování ve 2 hotelích s polopenzí
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • fakultativní výlety
  • pojištění léčebných výloh
  • spropitné
  • vízum
(Popis zájezdu byl aktualizován 02.10.2019)