Jezero Bajkal

Zájezd pořádá

IDEAL - TOUR PRAHA, s.r.o.
Milady Horákové 17, 17000 Praha 7

Rusko
V nabídce od: 12.12.2018
Kód zájezdu: 523472

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Irkutsk – Listvjanka – Čerského kámen - Něrpinárium - skanzen Talcy - ostrov Olchon - Šamanská skála - mys Choboj

Povinný příplatek - skupinové turistické vízum do Ruska cca 1990 Kč. O potřebných formalitách ohledně vyřízení víza budeme včas informovat.


Ubytování: hotel ***
Ubytování je zajištěno hotelech *** 2x ubytování v Irkutsku, 2x v Listvjance, 2x na Olchonuve ve dvoulůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím.

Strava: polopenze

Doprava: letecky
Praha

Program zájezdu

1. den: Večer odlet z Prahy a Vídně přes Moskvu do Irkutsku.

2. den: Okolo poledne přílet do Irkutsku a prohlídka města Irkutsk. Město Irkutsk bylo vždy obchodním městem, jsou zde zachovány spousty dřevěných architektonických památek a nádherných pravoslavných kostelů. Během prohlídky navštívíme hlavní ulice města, kde uvidíme budovy z 19. století, památník Alexandra III., Bílý dům, budeme moci obdivovat výhled na Dolní nábřeží, návštěva Kostela Spasitele – jediné zachované budovy Irkutského Kremlu, dále pak katedrála Znamenského – nachází se zde symbolický hrob admirála Kolčaka. Po prohlídce transfer do hotelu a ubytování.

3. den: Snídaně, odjezd na nádraží a odjezd vlakem po železnici k jezeru Bajkal. Jedná se o starodávnou cestu, dlouho používanou jako součást slavné Transsibiřské magistrály. Tato železnice vedoucí mezi jezerem a útesem zapsaná roku 1970 jako architektonická a historická památka nabízí nádherné výhledy, které mohou být úvodem k tomu, co jezero Bajkal nabízí svým návštěvníkům. Součástí cesty je i oběd. Následně odjezd na ubytování v Listvjance, ubytování, večeře v hotelu, nocleh.

4. den: Snídaně, návštěva Bajkalského muzea. Seznámíme se s rozmanitými druhy flóry a fauny jezera Bajkal, stejně jako s jeho geologií a geografií. Zažijeme virtuální ponor do podmořského života jezera Bajkal skrz okna ponorky. Kombinace autentičnosti a technologií tohoto muzea nás okouzlí tak, že se naše návštěva promění v téměř skutečné objevování prostředí jezera. Poté vyjedeme lanovkou na Čerského kámen s vyhlídkou nacházející se 728 metrů nad mořem. Po dosažení vrcholu hory se můžeme těšit na krásný výhled na jezero Bajkal, Listvjanku, pramen řeky Angary, pohoří Hamar – Daban, legendární šamanskoiu skálu nebo vlak projíždějící starou železnicí. Okolo poledne oběd v restauraci a poté návšteva Něrpinária – Bajkal Něrpa (tuleň bajkalský) je symbol tohoto regionu. Vzhledem k jejich plachosti je téměř nemožné je vidět v přírodním prostředí, pouze zde budeme mít jedinou možnost se s nimi setkat. Budeme fascinování jejich schopní skákat, počítat, hrát si a zpívat. Na konec dne nás čeká prohlídka Listvjanky – městská osada, která se nechází asi 70 km od Irkutsku v blízkosti místa, kde řeka Angara vytéká z jezera Bajkal. Přes svou menší velikost je Listvjanka jedním z nejrušnějších turistických míst na celé Sibiři. Večer návrat do hotelu.

5. den: Snídaně, návštěva skanzenu Talcy, nacházejícího se v malebném místě na břehu řeky Angary. Seznámíme se s životním stylem a hospodařením domorodých obyvatel regionu Bajkal. Během prohlídky uvidíme starou ruskou architekturu 17. – 20. století: staré panství, školy, kostely, věže – celá expozice obsahuje více než 20 tisíc exponátů. Mimo jiné si také můžeme vyzkoušet tkaní z březové kůry nebo modelování z jílu. Následně se přesuneme na ostrov Olchon, největší a nejkrásnější ostrov na jezeře. Po ubytování v hotelu nás bude čekat procházka na mys Burchan, kde dojdeme k nejslavnějšímu místu jezera Bajkal nazvanému Šamanská skála. Toto místo je hlavní atrakcí ostrova – místo šamanské moci, jedno z 9 svatých míst Asie. Pokud hledáte magická místa po celém světě, pak je to místo, kde můžete začít nebo skončit svou cestu. Večeře v hotelu, nocleh.

6. den: Snídaně, celodenní výlet na mys Choboj, nejsevernější výběžek ostrova Olchon. Tento mys zůstává nedotčeným místem na jezeře Bajkal, je ideální pro pěší túry, ale poskytuje i nádherné výhledy na jezero a Přibajkalský hřeben. Tvar mramorové skály nápadně připomíná tesák, od kterého je odvozen i jeho název. Večer návrat do hotelu, večeře v hotelu, nocleh.

7. den: Snídaně, návštěva ethnoparku Zlatá horda. Tato exkurze nám představí etno-kulturní identitu Burjatů, jejich tradice a hospodaření. Uvidíme nejkrásnější vyřezávanou jurtu Ruska, vyrobenou z drahocenného dřeva a vysvěcenou knězem, což odráží její národní kulturní a náboženskou hodnotu. Budeme moci sledovat úžasnou lidovou show a zúčastnit se jejich tance, zpěvu, hraní na folklorní nástroje, historických her nebo bitev a setkat se se skutečným šamanem. Navíc budeme mít možnost se seznámit s národní kuchyní Burjatů a ochutnat lahodný oběd s tradičními pokrmy a nápoji. Večer příjezd do hotelu v Irkutsku, nocleh.

8. den: Po snídani krátké volno na procházky po Irkutsku a před polednem odjezd na letiště a odlet přes Moskvu zpět do Prahy a Vídně.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 25.02.2019)