Saské Švýcarsko, Drážďany A Míšeň

0
Poznávací zájezd  - skalní most Bastei, Německo Drážďany Drážďany Drážďany - Lutheran church Drážďany - Zwinger Míšeň Pevnost Königstein Poznávací zájezd  - skalní most Bastei, Německo Výhledy na Labe z pevnosti Königstein Zámek Moritzburg

Zájezd pořádá

CESTOVKA POHODA s.r.o.
U Černé věže 26, 37001 České Budějovice

Německo
V nabídce od: 26.10.2018
Kód zájezdu: RE/D642-19

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Příjemný krátký program, nabízí množství nezapomenutelných dojmů a zážitků z úchvatných přírodních scenérií Saského Švýcarska. Poplujeme lodí starodávným kolesovým parníkem po Labi, navštívíme umělecké sbírky celosvětového významu v Drážďanech, navštívíme Porcelánovou manufakturu a muzeum v Míšni. Vzpomínky na dětství v nás vyvolá pohádkový zámek Moritzburg nebo Muzeum Karla Maye v Redebeulu, jehož dobrodružné knihy jsme v mládí nadšeně četli.

Bad Schandau – pevnost Königstein – skalní most Bastei – Pirna – Drážďany – Míšeň – zámek Moritzburg – Radebeul

METROPOLE NA LABI, PŘÍRODNÍ SCENÉRIE

PLAVBA KOLESOVÝM PARNÍKEM DO DRÁŽĎAN


Ubytování: různé
hotel

Strava: snídaně

Doprava: autokarem
Nástupní místa: 21.06. - 23.06. odjezd A + Ostrava

Program zájezdu

1. den: Ráno (6:00 hod) cesta přes Prahu a Děčín podél Labe do Německa. Prohlídka BAD SCHANDAU na pravém labském břehu, pověstmi opředené hrázděné domy v loďařské čtvrti Postelwitz nebo ocelová konstrukce s výtahem Ostrau Turm (50 m), sloužící nejen jako rozhledna, ale i spojení s městskou čtvrti Ostrau, nacházející se nad centrem Bad Schandau. Navštívíme nedalekou pevnost KÖNIGSTEIN na stolové hoře (240 m) nad hladinou Labe, jedna z největších pevností Evropy. Úžas budí monumentální pískovcová hradba pevnosti nebo 152 m hluboká studna. Odpoledne procházka po skalním mostě BASTEI , s krásnými výhledy na okolí řeky Labe. Po krátké prohlídce starobylého přístavního města PIRNA následuje plavba po Labi tradičním kolesovým parníkem do DRÁŽĎAN . Večer ubytování v hotelu v Drážďanech.

2. den: Ráno další labská metropole MÍŠEŇ . Mohutný hrad Albrechtsburg, bývalé hlavní sídlo vládnoucího saského rodu Wettinů. Míšeňský porcelán je světově uznávaná značka. Do tajů jeho výroby nám dá nahlédnout, v Evropě nejstarší, Porcelánová manufaktura a muzeum. Odpoledne MORITZBURG , barokní zámek zasazený do kouzelné jezerní krajiny, kde byla natáčena nejznámější česko-německá filmová pohádka Tři oříšky pro Popelku. Karel May a město RADEBEUL , životní patálie Karla Maye nám přiblíží Muzeum Karla Maye, spisovatele dobrodružných románů. Ve své době byl Karel May, duchovní otec indiánského náčelníka Vinnetoua, nejslavnější osobností Německa. První část prohlídky města DRÁŽĎANY a jejich zajímavostí. Exoticky působící sídlo tabákové společnosti Yenidze nebo Pfundova kachlíková novorenesanční mlékárna. Podvečerní procházka historickým centrem Drážďan po Brühlově terase přes Augustův most ke zlaté soše Augusta Silného.

3. den: DRÁŽĎANY a do podvečerního odjezdu bude dostatek času k prohlídce muzeí a galérií – Rezidenční zámek se sbírkami Grünes Gewölbe, Zwinger; drážďanské kostely, Frauenkirche, Katedrála Nejsvětější Trojice a další významné stavby, Semperova opera dle libosti a zájmů každého. Odjezd domů, přes Prahu (20:00 hod) cesta dle jednotlivých nástupních míst.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • 2x bufetovou snídani
  • 2x ubytování v hotelu *** - 2lůžk.pokoje s příslušenstvím
  • dopravu lux. klim. busem
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • 1lůžk.pokoj 1400 Kč
  • 2x večeře formou bufetu 730 Kč
  • a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • komplex. pojištění vč. storna zájezdu 110 Kč
  • vstupné, plavby, fakult. služby
(Popis zájezdu byl aktualizován 18.04.2019)