Angkor Wat a koupání v Kambobži

0
Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži Foto - Angkor Wat A Koupání V Kambodži

Zájezd pořádá

TRAVEL 2002, spol. s r. o.
Moravské nám. 4, 60200 Brno

Kambodža /
V nabídce od: 10.11.2017
Kód zájezdu: 7801

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

PHNOM PENH • SIEM REAP • ANGKOR • ANGKOR THOM • BAYON TEMPLE • ANGKOR WAT • JEZERO TONLE SAP • TA PROHM • SIHANOUKVILLE


Ubytování: hotel ***

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 1. den: Odlet z Prahy/Vídně do Phnom Penhu (s přestupem).

2. den: 2. den: Večer přílet do Phnom Penhu, transfer do hotelu, ubytování.

3. den: 3. den: Celodenní prohlídka hlavního města Kambodže Phnom Penh – návštěva Královského paláce vystavěného roku 1866 na okraji starého města, kde dodnes sídlí král a jeho rodina. Dále Stříbrná pagoda s podlahou pokrytou 5 000 stříbrnými dlaždičkami, ve které je uložen i národní poklad – 90kg zlatý Budha zdobený 2 086 diamanty. Návštěva jednoho z nejhezčích chrámů ve městě Wat Phnom Temple. Odpoledne pokračování prohlídky města – návštěva Národního muzea nebo návštěva velmi expresivní expozice muzea polpotovské genocidy ve věznici Tuol Sleng a památníku Killing Fields s hromadnými hroby za městem. Možnost nákupu suvenýrů na Ruském trhu s mnoha typickými výrobky. Nocleh v Phnom Penhu.

4. den: 4. den: Po snídani odjezd do Siem Reapu (cca 6 hod.). Cestou navštívíme městečko Skoun s možností ochutnávky zdejší speciality – smažených pavouků, dále pak předangkorský chrámový komplex Sambor Prei Kub, pocházející z doby před 9. stoletím n. l. a před příjezdem do Siem Reapu uděláme zastávku na starém mostě Naga Bridge. V podvečerních hodinách příjezd do Siem Reapu, ubytování, nocleh.

5. den: 5. den: Celodenní návštěva areálu Angkor se stovkami chrámů roztroušenými na mnoha čtverečních kilometrech z období kmérské říše, svého času nejmocnější a nejskvělejší v jihovýchodní Asii. Prohlídku zahájíme návštěvou komplexu Angkor Thom, původně čtvercového královského města s impozantními rozměry 3 × 3 km. Je obehnáno mohutnými 8 m hradbami a z vnější strany chráněno 100 m širokým a 6 m hlubokým vodním příkopem. Projedeme jižní bránou South Gate, před níž budeme obdivovat balustrádu mostu, kterou tvoří sousoší 54 bohů a 54 démonů symbolizujících prastarou hinduistickou legendu. V samotném centru města si prohlédneme ústřední chrám Bayon Temple s původně 49 věžemi (většina se zachovala) s bohatou reliéfní výzdobou a neuvěřitelným množstvím vytesaných obřích tváří. Dále budeme moci obdivovat Sloní terasu a Terasu malomocného krále s bohatým zdobením, hinduistický chrám Phimeanakas a další. Odpoledne přejdeme k největšímu a nejzachovalejšímu chrámu Angkor Wat mistrovskému architektonickému díly vystavěnému na ploše 210 ha. Budeme se procházet množstvím galerií se sloupovím a bohatým zdobením, pavilony, nádvořími i chrámy ve věžích. K večeru návrat do hotelu.

6. den: 6. den: Brzy ráno odjezd do areálu Angkor a pozorování východu slunce nad chrámem Angkor Wat. Návrat do hotelu na snídani a poté odjezd k jezeru Tonle Sap, projížďka na lodi kolem plovoucí vesnice Choueng Kneas. Odpoledne návrat do Siem Reapu a volno k odpočinku nebo individuálně možnost návštěvy centra města Siem Reap s nočním trhem i slavnou ulicí Pub Street plnou restaurací a barů.

7. den: 7. den: Dopoledne zakončíme prohlídku areálu Angkor návštěvou chrámu Ta Prohm sevřeného v zajetí džungle. Je to jediný chrám, kde cítíte sílu přírody, která pohltila kdysi dávnou a mocnou civilizaci. Staleté stromy prorůstají chrámy a bortí vznešené stavby. Procházka areálem chrámu a před polednem odjezd na letiště a odlet do Sihanoukville, turistického centra na jižním pobřeží Kambodže. Transfer do hotelu na ubytování.

8. den: 8. den: Pobyt a relax na plážích Jihočínského moře v Sihanoukville s možností fakultativních výletů do okolí nebo lodních výletů na některý z nedalekých ostrovů, mezi nimž jsou nejoblíbenější Bambusový ostrov Koh Russay nebo Koh Rong s krásnými plážemi.

9. den: 9.–12. den: Pobyt a relax na plážích Jihočínského moře v Sihanoukville.

10. den: 13. den: Dopoledne rozloučení s Jihočínským mořem a odpoledne odjezd ze Sihanoukville do Phnom Penh (cca 5 hod). K večeru příjezd na letiště, odbavení a odlet zpět.

11. - 14. den: 14. den: Přestup a odpoledne přílet do Prahy/Vídně.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 09.11.2018)