Island - pohodový týden, mezi sopkami, vodopády a ledovci

0
Island Island - Hveravellir Island - Hveravellir Island - poznávací zájezd Island - poznávací zájezd Island - Seljalandfoss mapka - Island, pohodový týden Poznávací zájezd Island - Reykjavík

Zájezd pořádá

REDOK TRAVEL s.r.o.
Nám. Míru 19, 56802 Svitavy

Island
V nabídce od: 30.10.2015
Kód zájezdu: IS500-16

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Naše tipy, jak si užít dovolenou
- návštěva vodopádu Hraunfossar a jeho záhadné ledovcové řeky Hvítá
- koupání v geotermálních lázních Modrá laguna
- procházka kolem nejkrásnějšího islandského vodopádu Gullfoss
Kam se s námi podíváte
Reykjavík - vodopád Glymur - Modrá laguna - Hekla – Eyjafjallajökull - vodopády Seljalandfoss - skanzen Skogar - vodopád Skógafoss - Landmannalaugar - NP Fjallabak - ostrov Heimay - vodopád Hraunfossar a Barnafoss - pramen Deildartunguhver - kráter Grábrok - Thingvellir - gejzíry Strokkur a Geysir - vodopád Gullfoss – Skálholt - Reykjavík

Island, ostrov ležící mezi Evropou a Amerikou, který sám o sobě je jedinečným světem, jaký jinde nenajdeme. Země ohně a ledu, horké lávy staré tisíce nebo jen několik let, dech beroucích vodopádů, aktivních gejzírů, barvami hýřících hor a bublajících solfatarů, syčících fumarol, rozsáhlých bílých ledovců, vyhaslých či zaplavených kráterů a jezer. Ale také ostrov, kde vznikl nejstarší parlament na světě, kde si dnešní žáci mohou číst i v těch nejstarších spisech, ostrov, se zcela svébytnou kulturou a nelehkou historií. Země, která přešla ze středověku rovnou do věku atomu. Ostrov, který nás uchvátí svou magickou klidnou atmosférou, ostrov, na který se budete chtít znovu vrátit.

1. den zájezdu

Odlet z PRAHY (ev. Berlína) do KEFLAVÍKU , krátké seznámení s REYKJAVÍKEM a jeho dominantami - vodárna nad městem, místo s výhledem na celý Reykjavík, katedrála Hallgrimkirkja s prvky čedičových sloupů Harpa - nejnovější architektonický klenot města, transfer do Selfossu na hotel, kde budeme po 6 nocí ubytováni. V případě nepříznivého letového řádu prohlídka Reykjavíku dokončena 7. den.



2. den zájezdu

Pěší túra kolem nejvyššího islandského vodopádu GLYMUR (cca 3-5 hod., dle zvolené varianty), odpoledne návštěva vyhlášených geotermálních lázní MODRÁ LAGUNA , postavených uprostřed lávového pole a zásobovaných modravou vodou z nedaleké geotermální elektrárny, návrat na ubytování.



3. den zájezdu

Výlet po jižním pobřeží pod sopkou HEKLA , až po oblast pod sopkou EYJAFJALLAJÖKULL , zastávka u vodopádu SELJALANDFOSS , za jehož padající vodní stěnou můžeme procházet a malá procházka k vedlejšímu vodopádu schovanému ve skalní rozsedlině. Návštěva skanzenu ve SKOGARU , vodopád SKÓGAFOSS , jeden z nejhezčích vodopádů na Islandu a kratší túra kolem kaskád na řece Skóga. Procházka po černé pláži DYRHOLAEY , návrat na ubytování.



4. den zájezdu

Atraktivní LANDMANNALAUGAR - pohádkově zbarvená oblast uprostřed hor, díky barevnosti si nese přezdívku "Duhové hory" - vulkanická oblast NP FJALLABAK ležící severně od ledovce MÝRDALSJOKULL . Celodenní výlet do barevných obsidiánových a ryolitových hor s množstvím teplých i studených pramenů a s možností koupání v této úchvatné geotermální oblasti, okolní vrcholy hýří barvami, neuvěřitelná paleta barev je pastvou pro oči a rájem pro fotografy, ale hlavně jedinečným zážitkem, pěší turistika v okolí střediska, cca 4,5 hodin, návrat na ubytování.



5. den zájezdu

Výlet lodí k OSTROVŮM ZÁPADNÍCH MUŽŮ , návštěva jediného obydleného ostrova HEIMAEY , výstup na stále aktivní, jen lehce dřímající sopku ELDFELD , která v roce 1973 málem pohřbila životně důležitý přístav, rozhledy na celé souostroví, procházka kolem ptačích kolonií.



6. den zájezdu

Návštěva vodopádu HRAUNFOSSAR , kde z mohutného lávového pole záhadně vytéká ledovcová řeka HVÍTÁ , procházka k vodopádu BARNAFOSS (cca 1-1,5 hod.), zastávka u 100°C horkého pramene DEILDARTUNGUHVER , vyhaslý kráter GRÁBROK - procházka po vrcholu kráteru (pěšky cca 1 hod.).



7. den zájezdu

Nejnavštěvovanější místa Islandu: THINGVELLIR , posvátné místo prvního parlamentu na světě, místo, kde můžeme vidět, jak se od sebe odsunuje euroasijská a americká zemská deska (pěší túra 2-3 hodiny), GEYSIR , otec všech gejzírů a jeho mladší kolega STROKKUR , který chrlí každých pár minut horký vodní sloupec do výšky až 20 m, impozantní GULLFOSS na řece Hvitá, kde voda padá ve dvou stupních - snad nejkrásnější vodopád Islandu (procházka kolem vodopádu cca 1,5 hod.), zastávka v osadě SKÁLHOLT , místo starého biskupství, náboženské a kulturní centrum Islandu v minulosti. Ubytování v Reykjavíku.



8. den zájezdu

Dokončení prohlídky REYKJAVÍKU , fakult. lodní výlet s pozorováním velryb, transfer na letiště, odlet do Prahy (ev. Berlína).


Ubytování: různé

Strava: polopenze

Doprava: letecky
Nástupní místa : 14.07. - 21.07. odjezd L6

03.08. - 10.08. odjezd L6

Přehled nástupních míst najdete ZDE.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • leteckou přepravu Praha – Keflavík – Praha (event. může být odlet z Berlína, v tomto případě je zajištěna klientům doprava z ČR do Berlína i zpět),
  • letištní taxy a poplatky,
  • ubytování dle vašeho výběru: 7x ubytování v apart. komplexu***, 6x polopenzi (snídaňový balíček, večeře ve vedlejším stravovacím zařízení cca 800 m) nebo 7x ubytování v hotelu**** a 6x polopenzi,
  • transfer z/na letiště na Islandu,
  • místní dopravu dle programu,
  • průvodce

Cena neobsahuje

  • vstupné, fakult. služby a lodní výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • Fakultativní příplatek:
  • 1lůžk. pokoj 8 000 Kč v apartmánovém ubyt. zařízení (zde povinné při nedoobsazení),
  • komplex. pojištění vč. připojištění vyššího storna zájezdu 570 Kč
(Popis zájezdu byl aktualizován 29.12.2015)