Chile a Velikonoční ostrov

0
velikonoce polynesie 01 chile velikonoce 02 trasa 33725555 xxl machuca 31286248 xxl osorno 31549557 xxl chiloe P1030783 P1030682 30523238 xxl 17963026 xl 31562835 xxl chiloe velikonoce polynesie 11 P1010703 43700490 xxl luna 7530440 xxl P1010723 P1010832 P1040141 P1030827 velikonoce polynesie 05 velikonoce polynesie 10 15122897 xl san pedro

Zájezd pořádá

SOLEADA s.r.o.
Moskevská 658/41, 46001 Liberec

Chile / Atacama
Cena od: 159 000
V nabídce od: 16.10.2015
Kód zájezdu: 2418

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

SANTIAGO DE CHILE – VALPARAÍSO – VINA DEL MAR – SAN PEDRO DE ATACAMA – VALLE DE LA LUNA – SALAR DE ATACAMA – EL TATIO – PUERTO MONTT – PUERTO VARAS – FRUTILLAR – JEZERO LLANQUIHUE – CHILOE – PETROHUE – VELIKONOČNÍ OSTROV

Chile - země geografických extrémů, nabízející bohaté zážitky díky své rozmanitosti. Navštivte s námi poušť Atacama na severu země, region Santiaga de Chile a pacifického pobřeží a také jezerní oblast kolem vulkánu Osorno. Dalším skvostem programu je ostrov Chiloe se svojí nezaměnitelnou kulturou a více než 150 dřevenými kostely. Nakonec Vás čeká téměř pět hodin letu na Velikonoční ostrov uprostřed Pacifiku. Tajemné sochy a místní kultura s kořeny v Polynésii ve Vás nechá hluboký zážitek.....

Minimum: 8 osob


Ubytování: hotel ***+
Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Strava: snídaně

Doprava: letecky
Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy.

2. den: Přílet do Santiago de Chile , transfer do hotelu a ubytování. V odpoledních hodinách nás čeká prohlídka centra, kdy navštívíme místa jako např. Plaza de Armas, katedrála, Palacio de la Moneda, Mercado Central, pahorek Cerro Santa Lucía a moderní čtvrti - Bellavista a Providencia. Nocleh.

3. den: Po snídani odjezd k pobřeží Pacifiku do největšího přístavu Chile – Valparaíso , města bohémů, otlučených barevných domů vtěsnaných do blízkých svahů a krásných náměstí. Projedeme se některou z kuriózních lanovek (v centru jich najdete cca 14), které spojují dolní centrum s částmi v kopcích s fascinujícím výhledem na město. Uvidíme dům Pabla Nerudy – nejslavnějšího chilského spisovatele. Poté zhlédneme mondénní přímořské město Viña Del Mar , luxusní letovisko s kasiny a nádhernými hotely. Díky mnoha parkům a zeleni je nazýváno „zahradním městem“. Navečer návrat do Santiaga.

4. den: Brzy ráno odlet na sever Chile do města Calama. Transfer do městečka San Pedro de Atacama . Ubytování. Odpoledne se vypravíme do nedalekého údolí nazvaného Valle de la Luna –„ Měsíční údolí“. To je ideální místo pro pozorování západu slunce zbarvující okolní vrcholky a písečné útvary do nádherných barev. Po setmění návrat do hotelu.

5. den: Jedno z nejsušších míst na světě – poušť Atacama nabízí úchvatné přírodní scenérie. Tento den podnikneme celodenní výlet kolem solné planiny - Salar de Atacama. U jezera Caxa je možné pozorovat tři druhy plameňáků, kteří zde každoročně hnízdí. Dále budeme pokračovat až k Laguně Miscanti a Miňiques, ležící ve výšce 4220 m.n.m. Navštívíme místní komunitu ve vesnici Socaire a budeme pokračovat do vesnice Toconao se stavbou kostela San Lucas Tower z vulkanického kamene. Odpoledne návrat do San Pedro de Atacama a procházka centrem vesnice.

6. den: Ještě za setmění vyrazíme na El Tatio – nejvýše položené gejzíry na světě nacházející se ve výšce 4300 m.n.m. tryskající do výše 30 m. Zde nás čeká snídaně a s prvními slunečními paprsky budeme obdivovat majestátní gejzíry s jasným azurovým pozadím náhorní plošiny – Altiplana. Při zpáteční cestě můžeme pozorovat místní flóru a faunu – lišky, lamy a vikuně. Zastávka v malé pastevecké osadě Machuca s typickými obydlími z nepálených cihel a se slaměnými střechami. Návrat do San Pedra de Atacama a transfer na letiště. Odlet do Santiaga. Nocleh.

7. den: Ráno odlet ze Santiaga do Puerto Montt a transfer do hotelu v Puerto Varas. Toto město leží na břehu jezera Llanquihue, za kterým se tyčí nádherně symetrický vulkán Osorno a vulkán Calbuco. Odpoledne se vypravíme do městečka Frutillar, ležící na západním břehu jezera, které je spjato s německými kolonizátory z 19. století. Návštěva místního muzea. Návrat do Puerto Varas.

8. den: Dnešní den věnován prohlídce ostrova Chiloe, který je díky svému unikátnímu kulturnímu i přírodnímu bohatství zařazen na seznamu UNESCO. Pro ostrov je příznačné mlhavé a deštivé počasí, malebné dřevěné kostelíky (více než 150), svébytná kultura místních obyvatel, typické domečky na kůlech (palafitos) na pobřeží a výborná kuchyně. Nejprve navštívíme město Ancud a poté se přesuneme do města Castro. Snad nejtypičtější město ostrova, kde při procházce centrem nejlépe načerpáte místní atmosféru. Navečer návrat na pevninu. Nocleh.

9. den: Ráno odjezd podél východního pobřeží jezera Llanquihue směrem k národnímu parku Vicente Pérez Rosales. Tento park patří k nejkrásnějším v Chile a nabízí nádherná jezera, vulkány, vodopády a bohatou faunu i flóru. Nejprve navštívíme mohutné vodopády Petrohué, které leží na stejnojmenné řece vytékající z jezera Todos los Santos. Poté nás čeká zastávka v osadě Ensenada v těsné blízkosti vulkánu Osorno. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Santiaga. Nocleh.

10. den: Ráno transfer na letiště a odlet na Velikonoční ostrov. Po příletu transfer do hotelu a odpočinek. Odpoledne si projdeme vesnici Hanga Roa s tradičními rukodělnými suvenýry a prohlédneme si první plošiny (ahu), na kterých byly postaveny známé sochy Moai. V případě pěkného počasí Vás čeká nezapomenutelný západ slunce.

11. den: Celodenní exkurze po ostrově, během které navštívíme neznámější místa ostrova. Začneme u Ahu Vaihu a budeme pokračovat podél pobřeží k Ahu Akahanga. Nejdůležitější místo ostrova byl kamenný lom u vulkánu Rano Raraku, kde vznikla většina soch. Zde najdete velké množství dokončených i rozpracovaných soch, které již nebyly transportovány a umístěny do různých částí ostrova. Dále navštívíme Ahu Tongariki - nejvyšší a největší počet stojících soch na jedné plošině (15 soch). Odpoledne se vydáme na nádhernou bílou pláž Anakena s dalšími plošinami a sochami, které vztyčil Thor Heyerdahl v padesátých letech 20. století. Poslední zastávkou je Te Pito – posvátný kámen, podle kterého se ostrovu přezdívá „pupek světa“.

12. den: Dnes navštívíme další atrakce ostrova – Puna Pau – místo, kde se těžil červený kámen pro Pukao (červená pokrývka hlav některých soch), Ahu Akivi a dále jeskyni Ana Kai Tangata. Odpoledne volno k relaxaci nebo individuální prohlídce vesnice a pobřeží. Večer vřele doporučujeme navštívit tradiční folklórní představení s večeří v tradičním stylu (fakultativní výlet).

13. den: Poslední den na ostrově začneme prohlídkou vulkánu Rano Kau a posvátné vesnice Orongo , která leží na okraji tohoto kráteru. Zde se až do 19. století praktikoval kult Ptačího muže. Okraj kráteru ve výšce 250m nad mořem naskýtá dramatické výhledy na pobřeží a blízké ostrůvky. Po návratu do vesnice volno. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Santiago de Chile. Transfer do hotelu.

14. den: Transfer na letiště a odlet do Evropy.

15. den: Přílet do Prahy dle letového řádu.

Termíny a ceny

26.10. - 09.11.24 sobota - sobota
snídaně letecky (Praha)
159 000 Kč
cena za 15 dní (12 nocí)

Cena obsahuje

  • letecká doprava Praha – Santiago – Praha vč. letištních tax v ceně 24.000 Kč
  • vnitrostátní přelety Santiago- Calama – Santiago – Puerto Montt – Santiago – Velikonoční ostrov - Santiago
  • 12x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • privátní dopravu a transfery
  • uvedený program včetně vstupů
  • česky mluvícího průvodce po celou dobu zájezdu (minimum 8 osob)
  • pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • fakultativní program, spropitné

Příplatky

  • jednolůžkový pokoj (příplatek: 25000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2100 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3600 Kč)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 120 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny
(Popis zájezdu byl aktualizován 08.04.2024)