Nejen jižní Čechy, ale i Kutná Hora...

0
Již. Čechy   Jindř. Hradec Kutná Hora 4 Již. Čechyjindrichuv hradec Již. Čechy   Třeboň Již. Čechy   Klokoty u Tábora Kutná Hora 5 Kutná Hora 1 Kutná Hora 3 p_14_4 Sedlec 2 bechyne 3055389 1920 Kutná Hora 2 Sedlec 3

Zájezd pořádá

ERIKA TOUR
Špidlenova 442, 51301 Semily

Česká republika
Cena od: 5 990
V nabídce od: 31.01.2012
Kód zájezdu: 2002

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

V zájezdu budete moci navštívit takové skvosty jako jsou Kutná Hora, Kostnice v Sedlci, hrad Orlík a řadu dalších památek. Navštívíte kouzelná místa středních a jižních Čech.


Ubytování: hotel ***
ubytování je v hotelu ***

Strava: polopenze

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: Ráno odjezd do Kutné hory. Chrám svaté Barbory, klenot pozdní gotiky ajedna ze čtyř staveb katedrálního typu v Čechách, je spolu s katedrálou Nanebevzetí Panny Marie a svatého Jana Křtitele a historickým centrem Kutné Hory zapsán na Seznam světového dědictví UNESCO. Prohlédnete si chrám, katedrálu i historické centrum s řadou krásných domů (např. Dačického dům a Sankturinovský dům). Budete také moci navštívit Vlašský dvůr a slavnou Kostnici v Sedlci. Odjezd na ubytování.

2. den: V překrásném údolí na soutoku Lužnice a říčky Smutné se nachází malebné městečko Bechyně proslulé svou historií, architektonicky zajímavým mostem, renesančním zámkem, Křížíkovou elektrickou dráhou, ale hlavně Bechyňskými lázněmi. Budete moci navštívit renesanční zámek, který vznikl v 16. stol, za vlády Petra Voka, kostel Nanebevzetí P. Marie a další památky. Poté procházka romantickým kaňonovitým údolím potoka s názvem Židova strouha, které patří k nejromantičtějším místům v Čechách. Při ústi do Lužnice lemují Židovu strouhu mohutné skalní masivy. Návrat na nocleh.

3. den: Jindřichův Hradec – rozlehlý areál hradu přestavěný na zámek – jejich typické panorama se vypíná nad rybníkem Vajgar, cenné církevní památky a pozoruhodná městská architektura. Třeboň (UNESCO) – půvabné starobylé město (měst. památková rezervace) ve středu rybníkářské oblasti, zámek a zámecký park, zachované opevnění s branami, kostel sv. Jiljí, Schwarzenberská hrobka, rybník Svět – prohlídky, volno k procházkám, Rožmberský rybník. Nocleh.

4. den: Dnes vyrazíte k Orlické přehradě, která je z Vltavské kaskády nejvyšší, největší a nejmohutnější. Nejprve navštívíme hrad Orlík, který podává přímé svědectví o kultuře bydlení šlechty v uplynulých stoletích a o historii rodu Schwarzenbergů. Poté přejedeme lodí přes přehradu k hradu Zvíkov, který si také prohlédneme. Jsou odtud krásné vyhlídky na Vltavu, Otavu a jejich soutok. Na hradě je přístupný Královský palác, jehož součástí je Hlízová věž. Odjezd zpět.

Termíny a ceny

06.06. - 09.06.24 čtvrtek - neděle
polopenze autokarem
Sleva 5% 6 290 Kč 5 990 Kč
cena za 4 dny (3 noci)

Cena obsahuje

  • 3x nocleh - dvoulůžkové pokoje s vlastním soc. zařízením - hotel
  • 3x polopenze
  • doprava
  • průvodce
  • povinné pojištění CK

Cena neobsahuje

  • místní taxa
  • informace: počítejte s prostředky na vstupy cca 800 Kč

Příplatky

  • příplatek na 1/1 1530 Kč (příplatek: 1530 Kč)

Slevy

  • first minute
  • Seniorská sleva 55+:200 Kč (nesčítá se s jinými slevami) (sleva: -200 Kč)
(Popis zájezdu byl aktualizován 01.02.2024)