NIL A PYRAMIDY EGYPTA

0
555 7555 l l0 7556 l l2 7557 l l3 7558 l l4 7559 l l5 7560 l l6 7561 l l8 7562 l l10 7563 l l13 7564 l l15 7565 l l16 7566 l l21 7567 l l22 7568 l l27 7569 l l29 7570 l l30 7571 l l37 7572 l l67 7573 l l81 7574 l

Zájezd pořádá

GATTOM - M.T.G. s.r.o.
Ostravská 557, 73541 Petřvald

Egypt
Cena od: 17 900
V nabídce od: 09.02.2024
Kód zájezdu: 686858

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: all inclusivestrava: all inclusive
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Hotely **** (3 noci v Hurghadě: 2 noci na začátku a 1 noc na konci zájezdu) v hotelu Royal Star **** nebo podobném.

Vybavení: restaurace a bar.

Pokoje: dvoulůžkové pokoje (možnost přistýlky). Pokoje jsou vybaveny koupelnou, klimatizací a TV.

Strava: All Inclusive v hotelu v Hurghadě: snídaně, obědy a večeře, místní alkoholické a nealkoholické nápoje, káva, čaj, voda, perlivé nápoje podle programu All Inclusive v daném hotelu.

Jedna noc v lůžkovém vlaku - pouze dvoumístná kupé. Upozornění! Vlaky v Egyptě jsou velmi odlišné od těch evropských, proto buďte připraveni na menší komfort.

Plavba lodí **** po Nilu (3 noci)

Vybavení: restaurace, bar, malý bazén a lehátka.

Kajuty: komfortní a klimatizované dvoulůžkové kajuty (možnost přistýlky) s koupelnou a WC.

Program

Plavba komfortní lodí po Nilu (v programu All Inclusive) • Luxor • starověké Théby • působivý chrámový komplex v Karnaku • chrám bohyně Isis na ostrově Philae • chrám boha Hora v Edfú a chrám krokodýlího boha Sobeka v Kom Ombo • Egyptské muzeum v Káhiře • Gíza - nádherné pyramidy a Sfinga • za příplatek - pobyt ve slunné Hurghadě • All Inclusive v hotelu v Hurghadě (v ceně)

Upozornění k programu
- Program je rámcový. Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno. - Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- "Staré dolary" nejsou v Egyptě akceptovány. Vezměte si s sebou dolary vydané po roce 2000.

Zájezd je realizován s partnerskou polskou CK.


Ubytování: hotel
snídaně, obědy a večeře (nápoje k obědům a večeřím za poplatek). Za příplatek program All Inclusive na palubě lodi: včetně místních alkoholických (např. whisky, kromě vína - podává se pouze 1 sklenička k obědu a večeři) a nealkoholických nápojů (čaj, voda, perlivé nápoje; 1 láhev vody dodávaná denně do kajuty; káva - některé druhy za příplatek) jsou podávány v hlavním baru (obvykle od 10:00 - 22:00).
Upozornění!!! Nápoje jsou podávány v plastových kelímcích.

Upozornění! Strava: snídaně a večeře 3. den (přejezd z Hurghady do Luxoru) a 7. den (přejezd z Káhiry do Hurghady).

Strava: all inclusive

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: Sraz 2 hodiny před plánovaným odletem. Po celním a pasovém odbavení transfer do 4* hotelu (např. King Tut Aqua Park Beach Resort/Sunny Days Resprt Spa & Aqua Park nebo podobný). Čas na odpočinek po cestě. Večeře a přenocování.

2. den: Snídaně. Před polednem informativní setkání. Následně volný čas na odpočinek a aklimatizaci. Přenocování.

3. den: Brzy ráno vystěhování a transfer autokarem do Luxoru. Snídaně formou balíčku na cestu. Po příjezdu do Luxoru se vydáme na prohlídku hrobek v "Údolí králů" - byly ukryty ve skalních rozsedlinách, vytesány v neskutečných výškách, chránily těla faraonů spolu s jejich poklady (vstup do Tutanchamonovy hrobky za poplatek cca 450 EGP/os.). Následně uvidíme svatyni a hrobku královny Hatšepsut a Memnonovy kolosy - pozůstatky chrámu Amenhotepa III. Večer ubytování na 5* lodi, večeře. Po večeři fakultativní výlet (za poplatek cca 45 USD/os.) - návštěva Luxorského chrámu, přejezd kočárem po Luxoru a místním souqu (bazaru) a také odpočinek v tradiční kavárně u vodní dýmky a ibiškového čaje. Návrat na loď. Přenocování.

4. den: Časně ráno, pro zájemce (za poplatek cca 120 USD/os.) - cca 40minutový let balónem nad západním břehem Luxoru. Snídaně na lodi. Následně pro zájemce fakultativní výlet (cca 50 USD/os.): Madinat Habu - nejlépe zachovaný Hrobový chrám na západním břehu Luxoru, postavený Ramsesem III., Vesnice řemeslníků s pozůstatky stavby města a hrobkami stavebních dozorců, které ohromují neobvyklými malbami. Po obědě prohlídka Luxoru, starověké Théby - "město sta bran". Město Théby rozdělené Nilem na "město živých" a "město mrtvých", bylo svatyní trojice bohů: Amona, Muty a Khonse (chrám v Karnaku). Přejezd zdymadlem na Nilu a plavba do Edfú. Během plavby po Nilu účastníci zůstávají na lodi. Večeře a přenocování na palubě lodi, noční plavba. (Trasa cca 50 km - lodí)

5. den: Po snídani prohlídka Edfú (cca 2 hod.), čili chrámového komplexu zasvěceného bohu Horovi - je to jeden z nejzachovalejších a nejkrásnějších chrámů v Egyptě, postavený ve 3. století př. n. l. Brzy odpoledne oběd na lodi. Následně plavba po Nilu do města Kom Ombo. Prohlídka Kom Ombo, kde u břehu Nilu uvidíme chrámový komplex zasvěcený bohům Sobekovi a Horovi. Večeře a přenocování na lodi, noční plavba do Asuánu. (Trasa cca 50 km - lodí)

6. den: Po snídani vystěhování (k dispozici budou 2-3 kajuty pro celou skupinu) a volný čas na lodi nebo pro zájemce (za poplatek cca 100 USD/os.) výlet autobusem do Abu Simbel (odjezd ráno kolem 4:00 hodiny), kde uvidíme chrám zasvěcený bohům Re-Horakhty a Háthor. Chrám postavený Ramsesem II. pro sebe a Nefertari stále uchvacuje svou rozlehlostí a architektonickým bohatstvím. Druhou možností je výlet do núbijské vesnice, kde uvidíme malé krokodýly, núbijskou školu, vypijeme čaj v tradičním núbijském domě (cca 30 USD/os.). Oběd na palubě lodi. Odpoledne prohlídka Asuánu autobusem: ostrov Philea - chrámový komplex zasvěcený bohyni Isis přesunutý ze zaplavených oblastí na malebný ostrov. Transfer na vlakové nádraží v Asuánu. Přejezd nočním "lůžkovým" vlakem z Asuánu do Káhiry (ve vlaku večeře a snídaně). Upozornění! dle aktuální situace může být místo přejezdu vlakem přelet letadlem z Asuánu do Káhiry.

7. den: Ráno kolem 9:30 příjezd do Káhiry a prohlídka města. V programu mimo jiné: Egyptské muzeum - sbírka více než 120 tisíc exponátů ukazujících civilizaci starověkého Egypta, Tutanchamonovy poklady (zlatá maska, šperky a užitkové věci). Během prohlídky muzea využijeme sluchátka (dle nařízení muzea) - za poplatek 2 USD/os. Na další prohlídku pojedeme do Gízy, kde uvidíme pyramidy: Cheopsovu, Chefrenovu, Mykerinovu (za příplatek možnost vstupu do Cheopsovy pyramidy - cca 600 EGP/os., je třeba nahlásit zájem o vstup průvodci před odjezdem k pyramidám) a majestátní Sfingu. Po prohlídce přestávka na oběd nedaleko pyramid v Gíze (za poplatek). Následně transfer do Hurghady. Pozdě večer příjezd do Hurghady a ubytování ve 4* hotelu (např. King Tut Aqua Park Beach Resort/Sunny Days Resprt Spa & Aqua Park, nebo podobném). Ve večerních hodinách večeře a přenocování.

8. den: Ráno vystěhování z hotelu (nejpozději do 12:00 hodiny) a transfer na letiště v Hurghadě. Přesné časy transferů uvede průvodce na místě, den před odletem.

Termíny a ceny

03.10. - 10.10.24 čtvrtek - čtvrtek
all inclusive letecky
17 900 Kč
cena za 8 dní
(Popis zájezdu byl aktualizován 09.02.2024)