Norsko - Velká cesta zemí fjordů

0
Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů Foto - Velká cesta zemí fjordů

Zájezd pořádá

Delfín travel s.r.o.
Biskupská 1754/3, 11000 Praha

Norsko
Cena od: 35 990
V nabídce od: 13.12.2019
Kód zájezdu: 386

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Vydejte se na cestu do Norska, jedinečné severské země Evropy, a odhalte zdejší přírodní ráj. Například velkolepé hory padající strmě do hlubin moře, dramatické fjordy nořící se hluboko do vnitrozemí, a také největší ledovce na evropském kontinentu.
Norsko vám ukáže svou krásu i v bezpočtu vodopádů a jezer, v jedinečné architektuře norských měst a vesnic či v tajuplné vikingské historii. Pro mnoho cestovatelů je tato skandinávská země nejkrásnější zemí Evropy. Přesvědčte se.


Ubytování: hotel ***

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:

2. den: PŘÍLET, TRANSFER, UBYTOVÁNÍ Přímý let z Prahy do Osla, hlavního města Norska, položeného na břehu překrásného Oslofjordu. Transfer do hotelu a ubytování.

3. den: HLAVNÍ MĚSTO OSLO Snídaně. Prohlídka historického centra Osla . Návštěva parku Frogner, kde můžete obdivovat sochařské umění Gustava Vigelanda. Poté navštívíte unikátní muzeum Fram, zaměřující se na norské polární expedice. Dále spatříte Královský palác, parlament, radnici, operu či pevnost Akershus. Odpoledne odjezd do města Gol či Geilo, cestou budete moci obdivovat přírodní krásu jezera Tyrifjord či údolí Hallingdal .

4. den: MĚSTO BERGEN Snídaně. Odjezd do druhého největšího města Norska Bergenu. Cesta vás povede odlehlou krajinou a malebným pohořím Hardangervidda . Zastávka u nejvyššího vodopádu Norska Voringfoss . Po novém mostě Hardanger, nejdelším visutém v Norsku, přijedete do bývalého hanzovního města Bergenu . Návštěva nejmalebnějších částí města, jako je hanzovní čtvrť Bryggen (UNESCO) s typickými dřevěnými domy a kostelem St. Mary, jež je nejstarší stavbou města. Dále prohlídka pevnosti Hakon a vyhlášeného rybího trhu. Výjezd lanovkou Floibanen na vrcholek hory Floyen, odkud se vám naskytne nezapomenutelný výhled na Bergen. Ubytování.

5. den: KRAJINA FJORDŮ Snídaně. Odjezd do malé vesničky Gudvangen , umístěné v srdci regionu nesčetných fjordů. Cestou se zastavíte u vodopádu Tvindefossen . Poté se budete moci podívat na nejužší fjord Norska  Naroyfjord (UNESCO), který je ramenem největšího norského fjordu  Sognefjord . Poté navštívíte Vikingské muzeum v srdci jedinečné norské krajiny. Zde se dozvíte, jak Vikingové žili, pracovali a ovlivňovali svět. Přejezd do vesnice Flam a cesta nejdelším norským tunelem. Ubytování.

6. den: LEDOVEC BRIKSDAL Snídaně. Výlet k ledovci Briksdal , jež je jednou z nejdostupnějších částí největšího pevninského ledovce Evropy Jostedalbreen. Ledovec se zde svažuje z výšky 1 200 metrů do úzkého údolí. Poté budete pokračovat do vesničky Geiranger, odkud váš čeká plavba lodí nejznámějším norským fjordem Geirangerfjord (UNESCO) o němž se říká, že je nejkrásnějším fjordem světa. Návrat do vesničky Geiranger a přesun autobusem do města Alesund po silnici, zvané cesta orlů, s úchvatnými výhledy. Ke konci dne se budete moci kochat krajinou na lodi, která vás převeze přes fjord Storfjord . Ubytování.

7. den: CESTA TROLLŮ Snídaně. Dopoledne individuální program v  Alesundu.  Poté projedete cestou trollů. Vzrušující cestu tvoří 11 serpentin sestupujících po úbočí hory. Zde se vám naskytnou krásné výhledy do krajiny na trollí stěnu a vodopád. Dále cesta pokračuje přes vesnice Bjorli a Dombas skrz nádherné údolí Gudbrandsdal . Ubytování.

8. den: MĚSTO LILLEHAMMER Dopoledne návštěva Lillehammeru – procházka centrem města, podíváte se také na skokanské můstky, postavené pro olympijské hry v roce 1994. Návštěva skanzenu Maihaugen , jenž je jedním z nejstarších muzeí v přírodě na evropském kontinentě. Odpoledne přejezd podél břehu největšího jezera Norska Mjosa do Osla . Ubytování. Odpoledne individuální program.

9. den: ODLET Snídaně. Dopoledne individuální program. Odpoledne transfer na letiště a odlet do Prahy. Které období je pro návštěvu Norska nejlepší? Pro poznávání Norska je nejlepší období od poloviny června do poloviny září. Nejideálnější podmínky pak panují od půlky června do konce července. Právě tehdy jsou dny nejdelší a vy můžete na vlastní oči vidět fenomén půlnočního slunce.

10. den:

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 06.08.2020)