Japonsko (nejen) pro gurmány

0
Lampiony Japonská snídaně Kinkakudži (Zlatý pavilón) v Kjótu Kjóto - chrám Kijomizudera Kuchaři připravují pokrm pro hosty Mističky s dobrůtkami Na tržišti s dary moře Ósacké ruské kolo Prostřený stůl Prostřený stůl Příprava teppanjaki Svítící lampiony Tři gejši Zákoutí v japonské zahradě

Zájezd pořádá

CHINA TOURS, s. r. o.
Vítězné náměstí 2, 16000 Praha 6

Japonsko
V nabídce od: 20.05.2018
Kód zájezdu: 10343

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Poznávací zájezdy

Zveme vás do oblasti tradiční japonské kultury, ale také ráje milovníků japonského jídla. Poznáme největší aglomeraci světa Kantó s jejím srdcem Tokiem, tajemné Nikkó, oblast Kansai s okouzlujícím historickým a kulturním centrem Kjótem a energickým městem jídla a zábavy Ósakou, která okouzlí každého cestovatele a uspokojí i toho nejnáročnějšího cestovatele a gurmána. Každý den naší cesty bude plný dojmů, barev a vůní, každý krok poodhalí o něco víc z krásy této fascinující země, ale i z jeho chutí. Ochutnávat Japonsko budeme už od snídaně i během dne a každý večer přijde hlavní, pokaždé zcela jiný, skvělý a nevšední kulinářský zážitek. Ukážeme vám, že japonské jídlo není jen suši a tempura (které ale samozřejmě také ochutnáme). Zapomeňte na zbytečně předražené restaurace pro turisty, zkušený průvodce vás vezme tam, kde jedí místní a kde se vaří skutečná japonská kuchyně. Jakitori, udon a soba, rafute, takojaki  – to jsou slova, která vám zatím možná mnoho neříkají, ale která se na konci zájezdu změní v chutnou vzpomínku a možná i inspiraci pro vaši vlastní kuchyni. Vrcholem kulinářského programu bude ochutnávka slavného a exkluzivního wagjú  – prý nejlepšího a nejdražšího hovězího masa na světě ze speciálního japonského skotu.
Velikost skupiny:
6–16 účastníků
Záložka Něco navíc:

Víte, že japonská kuchyně byla v prosinci 2013 jako jedna z pouhých tří světových kuchyní zapsána na seznam nehmotného kulturního Světového dědictví UNESCO ? Více o japonské kuchyni najdete v našem speciálním podrobném článku .


Ubytování: hotel ***

Strava: vlastní
polopenze

Doprava: vlastní

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha –  Tokio : přílet večer; k večeři tradiční a oblíbené japonské "jídlo na cesty" bentó  v pohodlném expresu z letiště; ubytování.

3. den: okio : čtvrť Asakusa – atmosférický chrám Sensódži a brána Kaminarimon ; výlet lodí po řece Sumida, císařská zahrada Hamarikjú; procházka slavnou čtvrtí obchodů a bank Ginza s divadlem Kabukiza a elegantní supermoderní čtvrtí Šiodome ; řízená degustace slavného japonského rýžového vína   sake ;  večeře ve znamení kuchyně tropického souostroví Okinawa s oblíbenými specialitami, jako je rafute, gója čampuru či sukugarasu,  na trávení si můžete dát sklenku nejsilnější japonské pálenky  awamori .

4. den: okio  – Nikkó  : výlet expresem do  jednoho z nekrásnějších míst v Japonsku –  hrobky největších z šógunů Tokugawa v prastarých cedrových lesích , chrám Rinnódži, svatyně Tóšógú, Taijúin a další památky; po návratu při dobrém počasí  pohled na Tokio z nejvyšší  TV  věže na světě  (634 m) – Sky Tree; k večeři ochutnáme křupavou tempuru  – nejčerstvější ryby , krevety , místní  houby a zelenina smažené do zlatova v těstíčku, to vše podávané se speciální omáčkou a polévkou miso.

5. den: okio –  Himedži  – Ósaka: přejezd šinkansenem do Himedži –  návštěva největšího a nejkrásnějšího původně dochovaného japonského hradu ; podvečerní Ósaka – div moderní architektury  Umeda Sky Building se střešní observatoří pod otevřeným nebem; povečeříme nejslavnější japonské jídlo suši  tak, jak má být připraveno a jak má vypadat –  tuňák , který se rozplyne na jazyku, losos, sladké krevety, sněhový krab a neskutečný výběr neznámých a exotických ryb; pro zájemce noční Ósaka – procházka retro čtvrtí Šinsekai , kde můžeme ochutnat  vyhlášenou ósackou specialitu  takojaki (těstové kuličky plněné chobotnicí), čtvrť jídla a zábavy Namba  s arkádami Dótombori a mostem Ebisubaši.

6. den: Kjóto : celodenní prohlídka císařského města s nejkrásnějšími památkami, kulturními perlami Japonska  – slavný chrám Kijomizudera vysoko nad městem,  chrámový komplex Zenrindži , jedna z nejfotografovanějších památek v Japonsku – Zlatý pavilon v chrámu Kinkakudži; procházka uličkami starého Kjóta; k večeři si dopřejeme vrcholný kulinářský zážitek – slavné kóbské hovězí (z tzv. japonského skotu wagjú) v jedné z nejlepších teppanjaki restaurací v Japonsku.

7. - 8. den: Kjóto –  Nara – Ósaka – Praha: výlet vlakem do tradičního centra japonského buddhismu velký Buddha v největší dřevěné stavbě na světě v chrámu Tódaidži;  procházka v atmosférické svatyni Fušimi Inari , světově známé díky filmu Gejša; večeře v typické místní hospodě  izakaja s obrovským výběrem nejoblíbenějších japonských jídel, jako je grilované maso na špejli  jakitori , skvělá smažená ryba hokke , sašimi a mnohé další; večer odlet z ósackého letiště Kansai, přílet do ČR 8. den.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 01.11.2018)