Jordánsko

0
2018 Jordánsko

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Izrael
V nabídce od: 15.02.2018
Kód zájezdu: 061118

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poznejte krásy Jordánského hášimovského království v mimořádně bohatém programu

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: polopenze
Polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 6. 11. úterý - sraz všech účastníků na letišti Václava Havla v Praze v 8:30hodin v odletové hale SEVER TERMINÁL 1, odbavovací pulty 171-178, vlastní odlet je ve 11:55hodin, dostatečný časový limit (3 hodiny před odletem) je nezbytný z důvodů bezpečnostních kontrol. Po příletu do Izraele bude následovat přesun na hotel do Betléma, večeře, nocleh

2. den: 7. 11. středa – snídaně, symboly opředené město posvátné pro judaismus, křesťanství i islám - Jeruzalém, prohlídka Starého Města – Zeď nářků – nejposvátnější místo judaismu, procházka židovskou čtvrtí na horu Sijón – Dormition – chrám Zesnutí panny Marie, Caenaculum – místo poslední večeře, hrob krále Davida, procházka arménskou čtvrtí do Chrámu Božího hrobu, možnost osobního volna, návrat na hotel do Betléma, večeře, nocleh.

3. den: 8. 11. čtvrtek – snídaně, přesun na izraelsko-jordánské hranice, překročení hranic do Jordánska u města Bejt Šean, Pella – prohlídka významného starověkého města, Umm Kajs – návštěva místa, které křesťanská tradice spojuje s Ježíšovým zázrakem vyhnání démonů z dvou posedlých mužů, Irbid, večeře, po večeři možnost zúčastnit se na hotelu přednášky o dějinách Jordánska, nocleh.

4. den: 9. 11. pátek - snídaně, návštěva přírodní rezervace Adžlún, Kalaat Rabad – pozůstatky krásného hradu, který byl vystavěn ve 12. století muslimy za účelem obrany proti křižáckým výpadům, Džeraš – prohlídka zbytků města, které bylo v helenistickém a římském období jedním z nejbohatších měst Blízkého východu – řada nádherných památek z římského období, přesun do hlavního města Ammánu, ubytování na hotelu, večeře, nocleh.

5. den: 10. 11. sobota - snídaně, okružní jízda po pouštních zámečcích v okolí Ammánu, do jejichž výzkumu se významným způsobem zapsal český badatel Alois Musil - Kasr Charana, Kusajr Amra, Kasr Azrak a oáza Azrak, návrat na hotel v Ammánu, po večeři možnost zúčastnit se přednášky o Ammánu, který navštívíme následující den, večeře, nocleh.

6. den: 11. 11. neděle – snídaně, celodenní prohlídka Ammánu, který byl ve starověku hlavním městem národa Amónců a později významným helenistickým centrem - římské divadlo z druhého století n. l., Citadela – prohlídka umajjovského paláce a archeologického muzea, mešita krále Abdalláha, možnost osobního volna, návrat na hotel, večeře, nocleh.

7. den: 12. 11. pondělí – snídaně, místo Ježíšova křtu na řece Jordán, Mrtvé moře – možnost koupání, hora Nebo – místo, odkud Mojžíš pohleděl na Svatou zemi a kde poté rovněž zemřel, Madaba – významné křesťanského město - kostel sv. Jiří, v němž se nachází vzácná mozaika ze šestého století n.l. – nejstarší vyobrazení Svaté země a Jeruzaléma, ubytování na hotelu v Madabě, večeře, nocleh.

8. den: 13. 11. úterý - snídaně, putování po tzv. Královské cestě – Karak – prohlídka významného křižáckého hradu, návštěva přírodní rezervace Dána, křižácký hrad Šóbak, přejezd na hotel v Petře (možnost využití tureckých lázní a bazénu), ubytování na hotelu, večeře, po večeři možnost zúčastnit se přednášky o Nabatejcích – stavitelích skalního města Petra, které navštívíme následující den, nocleh.

9. den: 14. 11. středa - snídaně, celodenní výjezd do jednoho z divů světa - návštěva zřejmě nejkrásnějšího archeologického naleziště na světě - skalní město Petra - fascinující skalní komplex, který byl osídlený ještě dávno před počátkem našeho letopočtu národem Nabatejců, na některých úsecích lze využít oslíky a velbloudy (za poplatek), jedná se o vrchol celého zájezdu, návrat na hotel v Petře, večeře, nocleh.

10. den: 15. 11. čtvrtek – snídaně, výjezd do jedinečné pouštní oblasti Wádi Ram, která je vzdálená asi 1 hodinu jízdy autobusem z Akaby, jedinečné místo, které se svými dramatickými pouštními a skalistými scenériemi patří mezi nejkrásnější a nejzajímavější místa v Jordánsku. V tomto hodnotném dni vás čeká 2 hodinová jízda jeepy po pouštní pláni ve Wadi Ram se zastávkami na několika vybraných zajímavých místech, kolem 13:00 hod. speciální oběd přímo na poušti, připravený místními domorodými beduiny, přesun na jordánsko-izraelskou hranici, transfer do Betléma, večeře, nocleh.

11. den: 16. 11. pátek – snídaně, brzký ranní přesun na Ben Gurionovo mezinárodní letiště u Tel Avivu, vlastní odlet v 5:50hodin, přílet do Prahy v 8:55 hodin.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • leteckou dopravu Praha - Tel Aviv - Praha
  • letištní a bezpečnostní
  • palivový příplatek
  • v případě změny výše palivového příplatku bude jeho aktuální cena v Kč sdělena 1 měsíc před odletem a rozdíl bude doúčtován
  • autobusová přeprava
  • 10x ubytování s polopenzí
  • 1x speciální beduínský oběd
  • servis průvodce
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • 200 USD - vybírá se na místě pouze v USD (zahrnuje: vstupy do vybraných objektů
  • bakšiš na hotelích
  • bakšiš pro řidiče autobusů
  • hraniční poplatky na izraelské a jordánské hranici + vstup do Petry
  • vyřízení jordánského víza)
  • připojištění proti storno poplatkům (nepovinné) 980 /os./pobyt
  • do 18 let 810 /os./pobyt
  • v případě zájmu nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz www.avetour.cz/pojištění.html nebo na vyžádání v CK)
  • jednolůžkový pokoj za 6 990 Kč/280 Eur/os./pobyt
(Popis zájezdu byl aktualizován 24.04.2018)