Madagaskar

0
Madagaskar © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna © Foto: Dalibor Mahel, archiv CK Kudrna

Zájezd pořádá

KUDRNA s.r.o.
Lidická 17, 60200 Brno

V nabídce od: 28.11.2017
Kód zájezdu: 218334

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: vlastní stanyubytování: vlastní stany
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Madagaskar – domov lemurů, barevných chameleonů, majestátních baobabů a usměvavých Malgašů. Díky obrovskému stupni endemismu se Madagaskaru přezdívá také osmý světadíl nebo laboratoř bohů. Madagaskar je unikátní ostrov, zajímavá květena a zvířena žije v nádherné krajině v obdivuhodné diverzitě – během pouhých 300km se přesunete od tropických pralesů po poušť. Málokterý kout na světě poskytuje takový kaleidoskop přírody. Navštívit to nejzajímavější může být ovšem výzva: Madagaskar je čtvrtý největší ostrov na světě a silnice na něm takřka neexistují. Nicméně dobrodruzi, kteří se nebojí obtíží si přijdou na své - některé národní parky jsou přístupné pouze terénními vozy. S 5000 km pobřeží, 450 km korálového útesu a 250 ostrovy nemůže být pobyt na Madagaskaru kompletní bez návštěvy pláží. Šnorchlování umožní spatřit želvy a duhové korálové rybičky. Ti, kteří drží hlavu raději nad vodou stěží odolají bělostným plážím a když už vstanou ze své osušky, mohou se připojit k místním rybářům do pirogy  a plachtit na nejbližší ostrov. Madagaskar byl osídlen postupnými vlnami migrantů ze všech koutů Indického oceánu. Každá z vln přinesla své vlastní zvyky a náboženství. Tento tavící kotel kultur se přetavil do rafinované palety vyznání a rituálů, které oslavují duchy předků. Pro cestovatele je neobvyklá ústřední role, kterou hraje smrt v každodenním životě.

Program : 1. Po nutném mezipřistání příletáme do hlavního města Antananariva.  Přenocování v penzionu v Antananarivu.

2. Celodenní přesun z hl. města do vesničky Miandrivazo, nejteplejšího místa na Madagaskaru. Cestou zastávka ve vesničce Betafo – katedrála, terasovitá rýžová políčka, výhledy, hrobky kmene Merina, praktikujícího obřady obracení kostí. Přenocování v  penzionu v Miandrivazo.

3. Započneme dvoudenní plavbu po řece Tsiribihina. Poplujeme pohodlnou motorovou lodí se zastřešenou palubou. U břehů řeky spatříme obyvatele přilehlých vesniček, vodní ptactvo (volavky, ledňáčky, orly aj.), lemury a chameleony… a možná uvidíme i krokodýla. Možnost koupání pod vodopádem v jednom z přítoků Tsiribihiny. Přenocování ve stanech na písčitém břehu řeky (snídaně, oběd i večeře zajištěny – v ceně).

4. Druhý den plavby na řece Tsiribihina (snídaně a oběd zajištěny – v ceně). Při plavbě po Tsiribihině se bezezbytku odpojíte od čehokoliv – na dva dny se ocitnete bez aut, silnic i bez signálu. Je to vrchol relaxování – jen si tak obdivujete krajinu, život místních obyvatel, čtete knížku o Madagaskaru, zazpíváte si večer u ohýnku či obdivujete ničím nepřesvětlenou noční oblohu. Po doplutí přesun džípy do městečka Belo sur Tsiribihina, kde přenocujeme v penzionu.

5. Přesun džípy terénem na sever, do vesničky Bekopaka, vstupní brány do NP Tsingy de Bemaraha (UNESCO) – skalní město, oblast s unikátními vápencovými útvary ostrými jako břitva, vysokými několik desítek metrů. Trasy v parku jsou dobře uzpůsobené návštěvníkům. Návštěva části Petits Tsingy.  Přenocování  v Bekopace v kempu pod stanem. Na Zemi neexistuje nic podobného jako tyto ostré vápencové břity tsing. Unescem chráněná surrealistická krajina skalních jehel je geologickým uměleckým dílem, výsledkem tisíců let působení vodní a větrné eroze. Stejně vzrušující je infrastruktura parku – via feraty, visuté lávky a žebříky na stezkách kombinujících les, jeskyně a skály.

6. NP Tsingy de Bemaraha – část parku Grands Tsingy (okruhy Andamozavaky a Rano Tsara). Jeskyně, skalní bludiště, provazové mosty. Endemické rostliny (např. Pachypodium), lemuři, šelmička galídie. Nádherné vyhlídky z tsing. Možnost noční výpravy za lemury a chameleony. Přenocování v Bekopace v kempu pod stanem.

7. Celodenní přesun džípy terénem do přímořského města Morondava, malované hrobky kmene Sakalava, cestou při západu slunce zastávka u ikonické Aleje baobabů. Jen málo věcí proslavilo Madagaskar víc než krátký úsek cesty mezi Morondavou  a Belo. Cesta je tu lemována majestátnými baobaby. Nejkrásnějším časem pro návštěvu je východ a západ slunce, kdy stromy vrhají dlouhé stíny na rudou lateritickou půdu a obloha se barví od oranžové po purpurovou. Přenocování v  Morondavě v hotelu.

8. Celodenní dobrodružný přesun cestou-necestou do domorodé vesničky Manja. Nocleh v kempu pod stanem.

9. Další celodenní dobrodružný přesun cestou-necestou málo osídlenou krajinou tropického opadavého lesa do rybářské vesnice Andavadoaka. Cestou zastávka u takřka nenavštěvovaného Lesíka baobabů. Vedle proslulé Aleje baobabů najdete spoustu baobabů po celém západním a jižním Madagaskaru. Některé vegetují již 1000 let a dosahují pohádkových rozměrů: Majungův posvátný baobab má obvod 21m! Nocleh v bungalovech u moře.

10. Koupání a šnorchlování na korálovém útesu ve vesnici Andavadoaka. Plavba v domorodé piroze k nedalekému ostrůvku, podvečer mezi rybáři.

11.  Dopolední dobrodružný přesun cestou-necestou po malebném pobřeží do vesnice Salary s nádhernou pláží a rušným rybářským životem. Odpoledne u moře, na pláži či s rybáři. Nocleh v bungalovech.

12. Celodenní přesun do vnitrozemského městečka Ranohira.  Před Ranohirou zastávka v městečku Ilakaka, proslaveného těžbou safírů a u posvátného okna La Fenetre de Isalo, kterým lze sledovat magický západ slunce. Přenocování v  Ranohiře v kempu pod stanem.

13. NP Isalo – madagaskarský Grand Canyon – celodenní túra v národním parku - pískovcové pohoří, bizardní skalní útvary hrající mnoha barvami, krásné výhledy, hluboké kaňony s přírodními jezírky, ve kterých se lze vykoupat, endemické rostliny…Přenocování v  Ranohiře pod stanem.

14. Přesun do parku Anja – ráje lemurů kata. Skvělé možnosti fotografování lemurů ve volné přírodě. Zdárným příkladem madagaskarské komunitní rezervace je Anja. Lidé z místní vesnice začali chránit populace lemurů kata, žijící v přilehlém lese a jeskyních. Původně tu přežívalo už jen několik desítek lemurů. Protože však místní lidé správně vytušili turistický potenciál tohoto lesa, místo aby lemury lovili, začali je chránit. Příhodní podmínky způsobily u katů doslova populační boom a dnes jich tu žije přes 300 jedinců! Přesun do města  Ambalavao - návštěva manufaktury na výrobu papíru a manufaktury na zpracování hedvábí. Přenocování v Ambalavao v hotelu.

15. Ráno přesun džípy do NP Andringitra – monumentálního žulového pohoří v centrální vrchovině ostrova. Cestou úchvatná terasovitá rýžová políčka kmene Betsileo. Dvoudenní pěší okruh napříč parkem, přes jeho vrcholovou část, svěží údolí, kolem několika osvěžujících jezírek vhodných k chladivé koupeli. Možnost najmout si nosiče. Plná penze, přenocování ve stanech v kempu - užijeme si dvě noci pod hvězdami jižní oblohy.

16.  Druhý den v NP Andringitra – pro ty nejzdatnější výstup na druhý nejvyšší vrchol Madagaskaru Pic Boby. Pro všechny okruh Diavolana – nádherné výhledy, magická krajina bizarně tvarovaných skal, mechy a lišejníky horského mlžného lesa, endemičtí ptáci.  Přenocování v NP na tábořišti.

17. Přesun do NP Ranomafana. Po cestě návštěva čajové plantáže u města Fianarantsoa.

18.  Návštěva parku Ranomafana.  Tento národní park patří k jedněm z nejoblíbenějších v zemi, 400kilometrů čtverečných pokrývá tropická džungle, protékaná zurčícími potoky. V pralese žijí dva druhy vzácných lemurů – zlatého bambusového a velkého bambusového. Přenocování v hotelu v městečku Ambositra, které je střediskem místních řezbářů (možnost nákupu suvenýrů).

19.  Přesun do Antananariva se zastávkou v městečku Antsirabe, které soustřeďuje další pozoruhodná řemesla.  Přenocování v  Antananarivu v penzionu.

20. Dopolední návštěva krokodýlí farmy v Antananarivu (krokodýli, želvy, chameleoni,…). Přesun na letiště, odlet do ČR.


Ubytování: vlastní stany

Strava: vlastní

Doprava: letecky

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • dopravu džípy
  • 10x ubytování v penzionech
  • 9x pod stanem
  • průvodce a místní povinné průvodce do národních parků Tsingy
  • Isalo
  • Anja
  • Andringitra
  • dvoudenní plavbu po řece Tsiribíně s plnou penzí
  • dvoudenní trek v národním parku Andringitra s plnou penzí
  • pojištění léč. výloh a zákonné pojištění CK

Cena neobsahuje

  • letenku (orientační cena zpáteční letenky včetně tax od cca 22.000 Kč)
  • vstupy do parků
  • rezervací
  • muzeí
  • mimo Tsiribínu a Andringitru (cca 100 EUR) nosiče v NP Andringitra (cca 150 Kč/2dny )
  • vízum ve výši 25 EUR
(Popis zájezdu byl aktualizován 24.04.2018)