SALZBURG A HITLEROVO ORLÍ HNÍZDO

0
Salzburg 2 Bertrand 1 Bertrand 2 Bertrand 3 Bertrand 4 Medvědí soutěska 1 Medvědí soutěska 2 Medvědí soutěska 3 Orlí hnízdo 1 Orlí hnízdo 2 Orlí hnízdo 3 Primark Salzburg 1 Salzburg 3 Salzburg 4 Solné doly 1 Solné doly 2

Zájezd pořádá

GATTOM - M.T.G. s.r.o.
Ostravská 557, 73541 Petřvald

Rakousko
V nabídce od: 12.10.2017
Kód zájezdu: 486211

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: pensionubytování: pension
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

První zastávkou bude centrum levného nákupu Primark ve Vídni, kde si můžete koupit oblečení, obuv či stylové doplňky!!! V Primarku se oblékne celá rodina, jelikož je sortiment určen ženám, mužům i dětem. Najdete zde oblečení splňující současné trendy!!! A hlavně cena zboží je nesrovnatelná s cenami u nás. Pojeďte s námi na nákupy za velmi příznivou cenu!!! V Primarku můžete nakoupit také kosmetiku, cukrovinky a bytovou keramiku. Největší prostor je však věnován oděvům, obuvi, galanternímu zboží a módním doplňků. V Primarku lze nakoupit vše od spodního prádla po rukavice, a to pro děti všeho věku, pro teenagery, dospělé, ženy i muže.

Poté navštívíme překrásné město Salzburg, které je rodištěm W.A.Mozarta. Salzburg je čtvrtým největším městem Rakouska. Staré město Salzburské, tedy historické městské jádro, bylo v roce 1996 zapsáno na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Salzburg je město, ve kterém si přijdou na své milovníci historie, vyznavači dobrého jídla, rodiny s dětmi a nebo například Mozartovi obdivovatelé. Ve Starém městě si můžete vychutnat procházky nádhernými barokními uličkami a úzkými průchody. Nejznámější ulicí Starého města je Getreidegasse, kde jsou nad průčelím obchodů zavěšené středověké znaky cechů. Mezi další zajímavá místa patří například pevnost Hohensalzburg, která byla vybudována v roce 1077 a je největším zcela zachovalým hradem ve Střední Evropě, dále také mirabellské zahrady či například rodný dům W.A.Mozarta, kde jsou k vidění originální dokumenty, obrazy, Mozartovy dětské housle či jeho koncertní housle. Také si zde můžete pochutnat na proslulých Mozartových kuličkách, které se zde stále vyrábí podle původní receptury a původním způsobem, tedy ručně.

Další zastávkou budou solné doly, které nabízejí zajímavou exkurzi. Doly leží jen 30 kilometrů od města Salzburg, což vlastně do češtiny překládáme jako Solnohrad. Solné doly v Berchtesgadenu nabízejí nezapomenutelný zážitek v podobě hodinové prohlídky, při které se převlečete do erárních overalů a na minivláčku se vydáte do podzemí. Součástí prohlídky jsou také dvě skluzavky, holografické projekce, plavby po podzemním jezeře či interaktivní expozice soli.

Po solných dolech se přemístíme do tzv. Hitlerova Orlího hnízda (německy Kehlsteinhaus), což je neoficiální název horského útočiště Adolfa Hitlera a jeho nejvěrnějších spolupracovníků. Tato budova se nachází v jedné z nejnádhernějších lokalit v Německu a sice na vrcholu hory Kehlstein v bavorských Alpách a byla navržena jako dárek k 50.narozeninám Adolfa Hitlera. Stala se jedním z nejvyhledávanějších turistických cílů v Německu. K Orlímu hnízdu je možné se dostat po velkolepé klikaté horské silnici Kehlsteinstrasse, která patří k nejúžasnějším silničním stavbám na světě. Dnes zde najdete restauraci, kde můžete ochutnat skvělé bavorské pokrmy a pokochat se nádhernými výhledy na okolní krajinu.

Tento zájezd zakončíme návštěvou Medvědí soutěsky, což je kamenitá rokle ve Štýrsku, která byla roku 1978 prohlášena za chráněnou přírodní památku. Jedná se o oblíbené místo hojně vyhledávané turisty. Drsný půvab Medvědí soutěsky umocňuje prudký tok říčky Mixnitz, která v několika místech tvoří sérii působivých vodopádů, jejichž hučení Vás pohladí po duši. Nachází se zde 164 lávek, žebříků a můstků, které vedou podél tůní a vodopádů. Trasa je dlouhá 1300 metrů a je jednosměrná. Pro případ únavy se zde nachází malá odpočívadla.


Ubytování: pension
Stylový penzion Bertrand se nachází v obci Pruggern. Disponuje 48 pokoji rozmístěnými ve stylové dvoupatrové budově s nádherným výhledem na okolní horskou krajinu. K vybavení penzionu patří prostorná restaurace, která slouží zároveň i jako společenská místnost se satelitní TV a bar (možnost zakoupení občerstvení za koruny).

Vybavení pokojů:

Prostorné dvoulůžkové, třílůžkové a čtyřlůžkové pokoje s vlastním sociálním zařízením (koupelna, toaleta, fén) a částečně pokoje s umyvadlem a se společným sociálním zařízením na patře. K dispozici je WiFi připojení zdarma. Dětská postýlka je k dispozici na vyžádání. Všechny pokoje jsou nekuřácké.

Strava: polopenze
polopenze, pitný režim po celou dobu pobytu

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v ranních hodinách, příjezd do Rakouska a následné nákupy v Primarku, poté ubytování v penzionu Bertrand

2. den: po snídani návštěva Salzburgu, poté přejezd do Solných dolů a Hitlerova Orlího hnízda, návrat do penzionu

3. den: po snídani návštěva Medvědí soutěsky, poté odjezd zpět do ČR, příjezd ve večerních hodinách

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • autobusová doprava
  • 2x ubytování v penzionu Bertrand
  • stravování formou polopenze
  • pitný režim po celou dobu pobytu
  • vstupy do jednotlivých objektů
  • služby průvodce
  • pojištění CK pro případ úpadku

Cena neobsahuje

  • komplexní cestovní pojištění (lze zajistit v CK)
(Popis zájezdu byl aktualizován 12.02.2018)