Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie

0
Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Cinque Terre, Pisa, Lucca a Florencie Foto - Florencie, Řím, Vatikán (muzea zdarma)

Zájezd pořádá

ČESKÉ KORMIDLO s.r.o.
Hlinky 27, 60300 Brno

Itálie / Ligurie
V nabídce od: 12.09.2017
Kód zájezdu: 4411

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Popis: Navštivte Cinque Terre, Pisu, Luccu a Florencii během jednoho zájezdu!




5denní poznávací zájezd do Itálie

Oblast Cinque Terre a Toskánska

V ceně doprava autobusem, 2 noci v hotelu se snídaní a služby průvodce

Nástupní místa bez příplatku: Praha a Plzeň


Uvidíte to nejhezčí z oblasti Cinque Terre a Toskánska!

Navštivte s námi ráj turistů na pobřeží Středozemního moře, který byl zapsán na seznam světového dědictví UNESCO - Cinque Terre s pohádkovými plážemi a křišťálově čistou vodou. Jako magnet láká turisty město Pisa díky Šikmé věži a je pro své skvosty zapsaná také na seznam UNESCO. Skvosty města Lucca jsou ukryty za mohutným cihlovým opevněním, které se dochovalo v původní podobě a ne nadarmo se říká „město sta kostelů“. Na závěr se můžete nechat unášet krásou města Florencie - perlou Toskánska.

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR v podvečerních hodinách dle nástupních míst.
2. den: v ranních hodinách příjezd do městečka La Spezia, odkud se vydáme vlakem ( 12 €)na Cinque Terre. Je to oblast pěti malebných rybářských vesniček postavených terasovitě nad sebou na skalnatých pobřežích v miniaturních zátokách -Riomaggiore, Corniglia, Manarola, Vernazza a Monterosso. Typické věžovité domy v Riomaggiore jsou různě zbarvené a dosahují výšky 3 - 4 poschodí. Do centra města Corniglia vás dovede "Lardarina" - cesta složená z 377 schodů. Nejklidnější Manarola je charakteristická věžovitými domy na strmém skalním útesu. Náměstí je v nejvýše položené části města, kterému dominuje gotický kostel, kaplička a zvonice. Na skalnatém výběžku se nachází Vernazza se spoustou bočních uliček spojených strmými schody. Historickému centru dominují balkony, arkády a portály. Poslední z pětice je nejzápadnější městečko Monterosso, které kdysi chránilo 13 věží. Je typické strmými útesy s křišťálově čistou vodou a nádhernými plážemi, které jsou zde nejnavštěvovanější. Možnost individuálního volna po dohodě s průvodcem. Poté návrat vlakem zpět do La Spezia a odjezd autobusem na ubytování.
3. den: po snídani následuje odjezd do města Pisa. Následuje prohlídka města s průvodcem – Náměstí zázraků, katedrála zasvěcená Panně Marii Nanebevzaté, Babtisérium sv. Jana, hřbitov Camposanto Monumentale. Největším lákadlem je samozřejmě 56 m vysoká Šikmá věž. Pro veřejnost je znovu otevřená od r.2001 a vystoupat můžete až na její vrchol odkud se vám naskytne překrásný výhled na toskánské město s červenými střechami. Přejezd do elegantního města Lucca, rodiště italského hudebního skladatele Giacoma Pucciniho. Prohlédneme si nezajímavější památky - kostel San Michele in Foro, katedrála Duomo de San Martino stojící na náměstí Piazza San Martino, na náměstí Piazza dell´Anfireatro najdeme oválný římský amfiteátr. Můžete se vydat na 4 km dlouhou procházku po hradbách lemovaných stromy, odtud uvidíte město z ptačí perspektivy. Přejezd na ubytování.
4. den: snídaně a poté se vydáme na celodenní prohlídku metropole Toskánska – Florencie, poklad italské architektury. Z památek můžeme vidět gotickou katedrálu Dóm Santa Maria dei Fiori, která je pátou největší na světě, Giottova zvonice, Palazzo Vecchio – Starý palác dnes slouží jako radnice města, slavné náměstí Signoria se sochou Davida, most Ponte Vecchio – nazývaný jako „most zlatníků“ přes řeku Arno s kašnou s pitnou vodou, kostel San Lorenzo s Medicejskou kaplí, Galleria Uffizi – jedna z nejznámějších galerií na světě s díly např. Leonarda da Vinci, Michelangela Buonarroti, Rubense, Rembrandta, Giotta, Sandro Botticelliho. Po náročném dni si můžete odpočinout v jedné z nejkrásnějších zahrad - Giardini di Boboli, v blízkosti galerie Pallazzo Pitti. Poté odjezd zpět do ČR.
5. den: příjezd do ČR v odpoledních hodinách.

Důležité informace o zájezdu

Cena zahrnuje: dopravu autobusem, 2x ubytování v hotelu s vlastním sociálním zařízením a snídaní, služby průvodce, pojištění CK proti úpadku.
Cena nezahrnuje: celodenní jízdenku vlakem v oblasti Cinque Terre za cca 12 € na osobu (povinný příplatek, bude vybírat průvodce v autobusu), příplatek za nástupní místa Brno a Jihlava, příplatek za jednolůžkový pokoj 800 Kč/noc, pojištění léčebných výloh, vstupy do jednotlivých památek, případná city taxa v hotelu (platí se na místě) a místní doprava.
Doporučené kapesné: min. 100 €
Orientační ceny vstupného: Florencie - Galerie Uffizi 12,50 € (děti 6,25 €), kostel San Lorenzo 2,50 €, poplatek za vjezd do Florencie autobusem CK nebo vlakem cca 10,00 €/osoba - bude vybírat průvodce, Pisa – vstup na šikmou věž 15,00 €.
Změna programu vyhrazena.
Minimální počet cestujících k uskutečnění zájezdu je 40. V případě, že nebude tato minimální kapacita naplněna, zájezd se neuskuteční a my vám celou zaplacenou částku za zájezd vrátíme zpět.

Nástupní místa a orientační časy odjezdů

Brno (14.00 od Janáčkova divadla, Rooseveltova ulice) – s příplatkem 300 Kč
Jihlava (15:15 z parkoviště u Billy, třída Legionářů) - s příplatkem 200 Kč
Praha (17:00 z parkoviště naproti Hl. vlak. nádraží, skleněné kopule) - bez příplatku
Plzeň (18:30 z parkoviště před branou Škoda u pneuservisu, Tyllova ulice) - bez příplatku


Ubytování: různé

Strava: snídaně

Doprava: autokarem

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 12.09.2017)