Wieliczka - Krakow - Warszawa - Malbork - Gdaňsk - Sopoty - Tor - Polské památky UNESCO - podzim ***

0
Foto - Wieliczka - Krakow - Warszawa - Malbork - Gdaňsk - Sopoty - Tor - Polské památky UNESCO - podzim *** Foto - Wieliczka - Krakow - Warszawa - Malbork - Gdaňsk - Sopoty - Tor - Polské památky UNESCO - podzim *** Foto - Wieliczka - Krakow - Warszawa - Malbork - Gdaňsk - Sopoty - Tor - Polské památky UNESCO - podzim ***

Zájezd pořádá

CK A-Z TOUR
Bystřice č.p. 265, 73995 Bystřice nad Olší

Polsko
V nabídce od: 24.07.2017
Kód zájezdu: AZT11002520311

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Popis : Polsko, památky UNESCO
5 – denní zájezd 27.9. - 01.10. 2017

Poloha: Kalwaria Zebrzydowska - Wieliczka - Krakow - Warszawa - Malbork - Gdaňsk - Sopoty - Toruň - Wroclaw


Ubytování: hotel ***
4x ubytování ve 3* hotelech, 2 lůžkové pokoje s kompletním sociálním zařízením

Strava: vlastní
3x večeře (2., 3. a 4. den), 4x snídaně formou šv. stolů (2., 3., 4. a 5. den)

Doprava: autokarem
Zájezdovým autobusem s klimatizací
Odjezd z Frýdku-Místku v 5:00 hod

Program zájezdu

1. den: Odjezd z Frýdku-Místku v 5:00 hod., krátká zastávka v jednom z nejnavštěvovanějších poutních míst v celém Polsku - Kalwarii Zebrzydowské, která je také v UNESCO. Jedná se o rozlehlý náboženský komplex s řadou kaplí, kostelů a křížových cest, harmonicky zasazený do krásné krajiny. Po prohlídce odjezd do Wieliczky, kde navštívíme nejpopulárnější polskou turistickou atrakci – Solné doly. Po tomto zajímavém zážitku odjezd do centra města Krakow - historického sídla polských králů a panovníků. Nejdříve se vydáme na slavný hrad Wawel, který si prohlédneme za doprovodu místního průvodce (v češtině), po prohlídce místní Wawelské katedrály s hrobkami polských králů zamíříme do centra města Královskou cestou na prohlídku nádherných historických památek, volno v centu města na „Rynku glownym“ využijeme k nákupům, odpočinku a občerstvení. Přesun na ubytování v okolí města Kielce.

2. den: Po snídani pojedeme do hlavního města Polska Warszawy, prohlédneme si nádherné historické centrum, Staré Město, opevnění Barbakan, Staroměstské náměstí s pomníkem a kašnou mořské víly, která je zároveň symbolem města, katedrálu sv. Jana Křtitele, Zámecké náměstí a Královský palác (UNESCO) na břehu řeky Wisly. Po prohlídce odjezd na ubytování.

3. den: Po snídani se přemístíme naším autobusem na prohlídku největšího středověkého hradu v Evropě Malbork, bývalého sídla velmistra křižáckého řádu, který je zároveň i jednou z nejkrásnějších a nejzachovalejších evropských památek. Odpoledne následuje přejezd do Gdaňska, historického města na břehu Baltského moře. Projdeme se Královskou cestou, prohlédneme si centrum, přístav, radnici, katovnu (1410-1587) s vězeňskou věží, Zlatý palác, Artušův dvůr, baziliku Nejsv. P. Marie (největší cihlový chrám v Evropě). Odjezd na ubytování, po večeři procházka na pláž.

4. den: Po snídani přejezd do Sopot. Projdeme se hlavní ulicí - Monte Casino (obchody, kavárny, bary, restaurace), zavítáme na pláž a na zdejší molo (za poplatek). Před polednem opustíme oblast Baltského moře a přesuneme se do města Toruň, kde nás bude zajímat historické centrum s množstvím památek, Křivá věž, Staroměstské náměstí, katedrála sv. Jana Křtitele, rodný dům M. Koperníka. K večeru odjezd na ubytování v okolí Lodže.

5. den: Po snídani odjezd do Vratislavi (Wroclaw), jednoho z nejkrásnějších měst, které založil český kníže Vratislav. V rámci časových možností si prohlédneme historické centrum města, Trhové náměstí (2. největší náměstí v Polsku), Solné náměstí, radnici, Královský palác, Tumský ostrov s tzv. „malým Vatikánem “, což je nejstarší část města založená knížetem Vratislavem a gotickou katedrálu Jana Křtitele.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 20.09.2017)