Velký okruh Kostarikou

0
ARENAL_NIGHT_.TIF , panama 2009 170 Fam PACRNI 1 282 Kostarika KOSTARIKA 2007 - dovolená 191 pam 2 1050 PICT0101.JPG PICT0188.JPG

Zájezd pořádá

AMERICA TOURS, v.o.s.
Jánská 868/8, 46001 Liberec

Kostarika
V nabídce od: 24.01.2017
Kód zájezdu: AT 1793

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Program :
1.den PRAHA – SAN JOSE

Odlet z Prahy do San Jose. Po příletu a uvítání průvodcem America Tours transfer do hotelu, ubytování a orientační meeting průvodcem.

2.den SAN JOSE

Dopoledne Vás čeká okružní prohlídka San Jose, během které kromě zhlédnutých pamětihodností, městských parků a Muzea zlata předkolumbovských kultur poznáte, že na ulicích je bezpečno a místní lidé jsou přátelští a přívětiví. Odpoledne je vyhrazeno Vaší relaxaci a aklimatizaci u hotelového bazénu.

3.den VULKÁN POÁS, LA PAZ GARDENS

Časně odjezd do národního parku Poás. Připravte se na trail vysokohorským mlžným pralesem ;vyhlídce na hlavní kráter sopky jezerem vařícího se bahna a unikajícími vulkanickými parami. V případě pěkného počasí podnikneme výstup Lake Botos, průzračnému jezeru ležícímu v druhém neaktivním kráteru sopky, obklopeném mlžným pralesem. Naše cesta bude pokračovat návštěvou soukromé přírodní rezervace La Paz, která je známá krásnými vodopády v úzkém pralesním údolí. Prohlédneme si expozice pralesních plazů a žab, navštívíme zdejší motýlí farmu, projdeme obří interaktivní voliéry s tropickými ptáky a také minizoo, které nás seznámí pralesními "kočkami". Největší v zajetí chovaný jaguár se nachází právě zde!! Po obědě /v ceně/ budeme mít možnost krmit volně poletující kolibříky nektarem a návštěvu zakončíme trailem údolím pod kouzelnými vodopády. Cestou zpět navštívíte typickou kávovou plantáž, seznámíte se s procesem pěstování a úpravy kávy, a samozřejmě ochutnáte několik jejich odrůd...Návrat do hotelu v podvečer.

4.den NP TORTUGUERO

Celodenní výlet do národního parku Tortuguero – domova obřích želv. První zastávkou je banánová plantáž, kde budete seznámeni s pěstováním a způsobem sklizně těchto plodů. Po příjezdu do blízkosti parku přesednete na loď a absolvujete výlet spletí říčních ramen karibského lužního pralesa. Během návštěvy městečka Tortuguero budete mít možnost se setkat s místními domorodými obyvateli. Návrat do hotelu v pozdních hodinách.
5.den VULKÁN ARENAL, TERMÁLNÍ LÁZNĚ TABACON

Ráno odjezd do oblasti vulkánu Arenal. Cestou budete obdivovat neuvěřitelnou pestrost rostlin a květů mlžného pralesa vnitrozemí Kostariky. Po příjezdu a ubytování v blízkosti nejčinnějšího vulkánu Kostariky následuje průjezd pralesy v těsném sousedství a pozorování nosálů, několika druhů opic, pestrých ptáků atd. Po návštěvě jezera Arenal navštívíte termální lázně, kde Vás čeká několikahodinová rajská pohoda – ponořeni v některém z horkých minerálních potoků termálních lázní Tabacon uprostřed tropického pralesa budete až do soumraku sledovat papoušky a tukany nad hlavou a naslouchat občasnému zahřmění nedalekého vulkánu... /večeře formou bohatého buffetu v ceně /
6.den ARENAL /CAŇO NEGRO/

Celodenní volno u bazénu v tropickém prostředí hotelové zahrady s jedinečnou kulisou vulkánu!! Celodenní relaxace u bazénu či možnost fakultativního výletu do Caňo Negro – rezervace na hranici Nicaraguou s lodním výletem za flórou a faunou lužního pralesa.
7.den LAKE ARENAL, POBŘEŽÍ PACIFIKU, QUEPOS

Dnes Vás čeká průjezd tropickou přírodou kolem jezera Lake Arenal a pokračování podél pobřeží Pacifiku do městečka Quepos, pomyslné brány do národního parku Manuel Antonio, se zastávkou v městě Jacó. Večer ubytování v centru Queposu.

8.den NP MANUEL ANTONIO

Výlet do NP Manuel Antonio. Kromě trailu do přímořského pralesa dalším pozorováním zvířat a ptáků očekávejte perfektní koupání na krásné mořské pláži. Návrat do hotelu v odpoledních hodinách.

9.den QUEPOS, PLAVBA NA KATAMARANU

Dopoledne volno v centru Queposu. Doporučujeme nákup suvenýrů, relaxaci u bazénu nebo návštěvu místních pláží. Odpoledne Vás čeká místní atrakce – plavba na katamaranu ve vodách kolem parku Manuel Antonio se šnorchlováním, sledováním delfínů a velryb /dle sezóny/, a samozřejmě koupáním v průzračném moři /drinky, tropické ovoce a večeře v ceně/. Závěrem plavby zhlédnete kouzelný západ slunce nad Pacifikem, návrat do hotelu večer.

10.den NP CARARA, RIO TARCOLES

Časně odjezd do národního parku Carara, který je největším hnízdištěm obřích červených papoušků rodu scarlet macaw. Zde budete moci pozorovat tropické ptáky v jejich přirozeném prostředí. Následuje přejezd k řece Tarcoles, kde máme pro Vás připravenu plavbu lodí po řece, která je známá výskytem obřích krokodýlů. Tyto až pětimetrové obry a řadu vodních ptáků budete moci sledovat několikametrové vzdálenosti… Po návratu z plavby ubytování v tropickém resortu Punta Leona na březích Pacifiku.

11.den PUNTA LEONA - pobyt v plážovém resortu

Čekjí Vás pohodové dny plné slunce, koupání v moři či hotelových bazénech, a samozřejmě také pozorování opic, ptáků a pralesních živočichů ve Vašem okolí. Ubytování je zajištěno v bungalovech situovaných ve vysokém tropickém pralese a několik minut vzdálených pláží.Doprava rozlehlým areálem je zajištěna hotelovým shuttlem. Ubytování zahrnuje každodenní bohatou snídani v buffetovém stylu

12.den PUNTA LEONA - pobyt v plážovém resortu

Volný den k relaxaci !!
13.den SAN JOSE – PRAHA

Dle Vašeho letového plánu transfer na letiště San Jose a odlet do Prahy.

14.den Přílet do Prahy Váš krásný zájezd ukončí.

Obecný popis :
12 dnů Kostarika
San José - vulkán Poás - La Paz Gardens - NP Tortuguero - Cerro Chato - vulkán Arenal - termální lázně Tabacón - Caňo Negro - kávové plantáže - NP Carara - NP Manuel Antonio - Punta Leona - pláže Pacifiku
Minimální počet 8 osob
Letecká doprava může vést přes USA. K tranzitu via USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem USA.
Zájezd může být směřován opačně.


Ubytování: hotel ***

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • leteckou dopravu dle itineráře v turistické třídě
  • letištní taxy a poplatky ( aktuálně cca 11.000 Kč)
  • 10x ubytování dle itineráře v hotelech kat.3-4
  • pozemní dopravu dle itineráře
  • program dle itineráře včetně uvedených vstupů
  • služby vedoucího zájezdu America Tours a místních průvodců
  • 10x snídaně, 2x oběd, 2x večeře
  • stravu jmenovanou v itineráři
  • komplexní pojištění vč. pojištění storna
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • stravu nejmenovanou v itineráři
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté do programu zájezdu
  • povinnou odletovou taxu při cestě zpět (v některých destinacích)
  • spropitné lokálním průvodcům, řidičům, personálu hotelů a restaurací
  • event. nutná tranzitní víza pro cestu do cílové destinace
  • letištní taxy u vnitřních přeletů (splatné na místě)
  • Příplatek za jednolůžkový pokoj 23.900 Kč

Slevy

  • Sleva pro třetí osobu na pokoji 2.900 Kč
(Popis zájezdu byl aktualizován 24.01.2017)