ELBA - PERLA TOSKÁNSKÝCH OSTROVŮ

0
elba - 2 Elba 7 Elba 8 Elba 4 Elba 11 Elba 12 Elba 9 Elba 13 Elba 5 Elba 3 Elba 6 Elba 10

Zájezd pořádá

ERIKA TOUR
Špidlenova 442, 51301 Semily

Itálie
V nabídce od: 13.01.2017
Kód zájezdu: 3002

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

INSPIRATIVNÍ PROCHÁZKY ELBOU

Jedinečná atmosféra tohoto hornatého ostrova, kde se střídají divoká skaliska s malými plážemi, vysoké hory uprostřed ostrova s malebnými pitoreskními přístavy nebo roztomilými vesničkami rozloženými na vrcholcích kopců. Romantika ostrova nás přinutí zapomenout na čas, vrátit se do dob minulých a užít si klid a pohodu. Naše procházky nás provedou nejkrásnějšími místy ostrova a vydáme se i v Napoleonových stopách.


Ubytování: hotel ***
Hotel Frank´s*** v Capoliveri

Strava: polopenze
snídaně bufet, večeře - výběr ze 3 menu

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách přes Rozvadov, Německo, Rakousko do Itálie.

2. den: Ráno příjezd do přístavu Piombino, hodinový trajekt na Elbu do hlavního města Portoferraia. Odjezd na ubytování v jihovýchodní části ostrova u jedné z nejkrásnějších pláží Naregno. Ubytování, odpočinek na pláži, možnost procházky podle moře k pevnosti Fort Focardo s majákem. Pevnost je nepřístupná, ale od jejích zdí je krásný výhled na městečko Porto Azzurro s dominantou pevnosti San Giacomo a krásnou scenérií Cima del Monte v pozadí. Nocleh.

3. den: Dnes se nejprve vydáme na sever ostrova do Marciana Marina a odtud vzhůru do malebné středověké horské vesničky Marciana, odkud budete moci vyjet lanovkou na Monte Capane (1.018 m). Za jasného počasí můžete z vrcholu zahlédnout až Korsiku. Ještě si odskočíme do vesničky Poggio s příkrými romantickými uličkami a krásnými výhledy na Marciana Marina. Potom se už vydáme procházkou z údajně nejpůvabnějšího místa na ostrově - vesničky Marciana Alta starou poutní cestou ke kostelu Madonna del Monte ukrývajícího kámen se záhadnou malbou Panny Marie. Budeme pokračovat dolů směrem k pobřeží do malé rybářské vesničky Chiessi s malou kamenitou pláží a křišťálově čistou vodou. Autobusem se budeme potom po jižní straně ostrova vracet zpět na hotel. Nocleh.

4. den: Dnes se vydáme po stopách Napoleona, který zde pobýval ve vyhnanství. Začneme pod horou San Martino u stejnojmenné letní Napoleonovy rezidence. Poté nás čeká Portoferraio - prohlídka starého města rozloženého na skále tyčící se nad mořem. Budeme stoupat úzkými uličkami po schodech, mezi starobylými domy a kostely k pevnostem Forte Stella, Forte Falcone a k Medicejským hradbám. Budete také moci navštívit Napoleonovu rezidenci Villa dei Mulini. Návrat do hotelu, nocleh.

5. den: Dnes vyrazíme z Capoliveri na pěší okružní trasu, cesta povede mírně vzhůru k jižnímu pobřeží po poloostrově Calamita (významné naleziště minerálů - ametystu, turmalínu, růžovínu aj.). Původní povrchové doly byly nahrazeny terasovitými vinicemi a háji olivovníků. Na našem okruhu se budeme kochat výhledy na celý ostrov a bude nás provázet typická mediteránská vegetace (cca 4 hodiny). Návrat do Capoliveri, vinařského městečka rozloženého na kopci mezi vinicemi, s příkrými uličkami a závratnými výhledy. Budeme moci absolvovat i ochutnávku místních vín, např. ve vinařství Tenuta delle Ripalte nebo v některé z vinoték. Odpočinek u moře, nocleh.

6. den: Pěšky vyrazíme do nedalekého rybářského městečka Porto Azzurro, kde si budeme moci vyjít příjemnou pěší procházkou po pobřeží k pevnosti San Giacomo, shlédnout nejhezčí náměstí na ostrově v historickém centru nebo se kochat středomořskou atmosférou v některé z příjemných kaváren nebo taveren, kde třeba ochutnáte oblíbené Lo Stoccafisso alla Riese (směs ančoviček, rajčat, bazalky cibule, černých oliv a kapar). Návrat na nocleh.

7. den: Ráno vyjedeme z ostrova zpět na pevninu. Cestou zpět se zastavíme v Pise a prohlédneme si monumentální komplex Piazza dei Miracoli - šikmou věž, baptisterium a katedrálu - jeden z klenotů Toskánska. Pokračování do ČR.

8. den: Příjezd v odpoledních hodinách.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • 5x nocleh v hotelu 3*
  • 5x polopenze (snídaně bufet, večeře 3-chodové menu)
  • welcome drink
  • trajekt Piombino - Portoferraio - Piombino
  • doprava - klim. bus
  • průvodce
  • povin.poj. CK

Cena neobsahuje

  • Cena nezahrnuje vstupy, lanovku, vjezd do Pisy, počítejte cca 60 EUR

Příplatky

  • příplatek jednolůžkový pokoj 3.000 Kč (příplatek: 3000 Kč)

Slevy

  • first minute 6% do 10.1.
  • first minute4% do 10.2.
  • first minute3% do 10.3.
  • Seniorská sleva 55+: 300 Kč (nesčítá se s jinými slevami)
(Popis zájezdu byl aktualizován 13.11.2023)