Peru

0
Peru Peru  © Foto: Ivana Kadlecová Peru - Cordillera Blanca, trek Santa Cruz © Foto: Dana Simonová Peru - Cordillera Blanca, trek Santa Cruz © Foto: Dana Simonová Peru - Cordillera Blanca, trek Santa Cruz © Foto: Dana Simonová Peru - Cordillera Blanca, trek Santa Cruz © Foto: Dana Simonová Peru - Cordillera Blanca, trek Santa Cruz © Foto: Dana Simonová Peru - Cusco © Foto: Dana Simonová Peru - Chinchero © Foto: Dana Simonová Peru - Isla del Sol © Foto: Dana Simonová Peru - Isla del Sol © Foto: Dana Simonová Peru - Islas Ballestas © Foto: Dana Simonová Peru - jezero Umayo © Foto: Dana Simonová Peru - lamy © Foto: Ivana Kadlecová Peru - lamy na Machu Picchu © Foto: Dana Simonová Peru - Lima © Foto: Dana Simonová Peru - Machu Picchu © Foto: Dana Simonová Peru - Machu Picchu © Foto: Dana Simonová Peru - Machu Picchu © Foto: Dana Simonová Peru - Machu Picchu © Foto: Ivana Kadlecová Peru - Machu Picchu © Foto: Vilda Dvořák Peru - Machu Picchu © Foto: Vilda Dvořák Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Dana Simonová Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Dana Simonová Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Dana Simonová Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Dana Simonová Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Vilda Dvořák Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Vilda Dvořák Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Vilda Dvořák Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Vilda Dvořák Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Vilda Dvořák Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Vilda Dvořák Peru - plovoucí rákosové ostrovy Los Uros na jezeře Titicaca © Foto: Vilda Dvořák Peru - suvenýry © Foto: Vilda Dvořák Peru - trek v NP Huascarán © Foto: Ivana Kadlecová Peru - trek v NP Huascarán © Foto: Ivana Kadlecová Peru - trek v NP Huascarán © Foto: Ivana Kadlecová Peru - trek v NP Huascarán © Foto: Ivana Kadlecová Peru - typické tkané koberce © Foto: Vilda Dvořák Peru - typické tkané koberce © Foto: Vilda Dvořák Peru - záhadné obrazce na náhorní planině Nazca © Foto: Dana Simonová Peru © Foto: Ivana Kadlecová Peru © Foto: Ivana Kadlecová

Zájezd pořádá

KUDRNA s.r.o.
Lidická 17, 60200 Brno

Bolívie
V nabídce od: 07.11.2016
Kód zájezdu: 217360

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Peru - zasněžené štíty šestitisícovek, tyrkysová jezera, mohutné duny písečných pouští či archeologické poklady předkolumbovských kultur i okázalá nádhera koloniálních kostelů. Je to ale především země plná barev, kde na každém kroku potkáte potomky dávných Inků. Doposud se oblékají do tradičních pestrých krojů, nosí své děti v šátcích na zádech, obdělávají malá políčka a vždy si najdou důvod pro bujarou fiestu. Machu Picchu, klenot ukrytý v džungli, Cusco, incký „pupek světa“ a bezesporu nejkrásnější peruánské město, jezero Titicaca, zářící modří svých vod v průzračném vzduchu vysokohorského Altiplana či bílá pyramida hory Alpamayo - to vše a mnohem více uvidíme během naší cesty. Jezdit budeme převážně místní dopravou, o to silnější a autentičtější zážitky si tudíž odvezeme. Na závěr možnost prodloužení o čtyřdenní trek nalehko nejkrásnější částí NP Huascarán (prodloužený zájezd Peru a Bolívie + NP Huascarán).

Program : 1. - 4. Letecky do Limy , španělského „Města králů“. Prohlídka historického centra: katedrála s hrobem Pizarra (španělského dobyvatele), prezidentský palác, klášter a katakomby San Francisco, koloniální kostely, archeologické muzeum, muzeu a moderní centrum Limy – Miraflores. Přejezd autobusem do Pisca. Výlet lodí podél písečného poloostrova Paracas ke koloniím lvounů, tučňáků a kormoránů na „guánem“ pokrytém souostroví ISLAS BALLESTAS. Během zastávky v pouštní oáze Huacachina fakultativní možnost surfování na písečných dunách či jízda v terénní čtyřkolce.

5. - 6. Záhadné obrazce na náhorní planině NAZCA s možností vyhlídkového letu (cca 100 USD). Přejezd do bělostné AREQUIPY s tajuplným klášterem Santa Catalina. Návštěva místní hospůdky na Plaza de Armas s výhledem na sopku El Misti (5.822 m).

7. - 8. Výlet do údolí COLCA. Předincké terasy lemující druhý nejhlubší kaňon světa, indiánky v typických pestrobarevných vyšívaných krojích. Vycházka po okraji kaňonu, pozorování kondorů na vyhlídce Cruz del Condor. Autobusem do Puna.

9. - 11. TITICACA – největší jezero Jižní Ameriky (8.288 km2, 3.821 m) s plovoucími rákosovými ostrovy Uros. Prozkoumáme pohřební věže v Sillustani a nahlédneme do domu místních zemědělců. Altiplanem podél jezera do Bolívie. Copacabana s poutním kostelem, lodí na posvátný ostrov Inků – Isla del Sol. Pěší výlet po ostrově s výhledy na šestitisícovky Cordillery Real. Po blankytně modrém jezeře zpět do Copacabany a busem přes Puno do Cusca.

12. - 13. CUSCO (3.399 m), centrum incké říše Tahuantinsuyo. Skvosty koloniální architektury postavené na základech inckých paláců; sluneční svatyně Coricancha, katedrála. Pěšky se vydáme k pevnostem a chrámům nad městem – Sacsayhuaman, Quenco,Puca Pucara. Zastavíme se v úžasném malovaném kostelíku v Chincheru, obejdeme si incké kruhové terasy v Moray, podíváme se k „odparkám“ na sůl – zářivě bílým Salineras. Vláčkem podél řeky Urubamby do Aguas Calientes.

14. Dnes máme celý den na prozkoumání jednoho z novodobých sedmi divů světa, záhadného MACHU PICCHU  (2.420 m). Od incké citadely, vybudované na strmých útesech vysoko nad údolím řeky Urubamby můžeme vystoupit na „mladou horu“ Huayna Picchu (2.730 m) nebo na "starou horu" Machu Picchu, po které město dostalo své jméno, obě s nádherným výhledem na město. Sluneční brána Inti Punku a možná i relaxace v termálech v údolí.

15. - 16. Vlakem zpět do „Posvátného údolí“, kde vystoupáme na inckou citadelu v Ollantaytambu a prozkoumáme incký i koloniální Pisac. V Cuscu ještě navštívíme, co jsme předtím nestihli.

17. Ranní přelet do Limy. Odlet domů či prodloužení o trek do NP Huascarán - podrobnosti naleznete u prodlouženého zájezdu Peru a Bolívie + NP Huascarán. S ohledem na časový posun počítejte s návratem následující den - tedy 18. den zájezdu.

Nástupní místo: Lima
Výstupní místo: Cusco


Ubytování: hotel

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • veškerou společnou pozemní dopravu po Peru a Bolívii
  • 14x ubytování v hotýlcích včetně snídaně
  • vstupné do přírodních lokalit v rámci programu (údolí Colca - 27 USD
  • Isla del Sol
  • Islas Ballestas
  • ostrovy Uros)
  • průvodce
  • pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena neobsahuje

  • letenku (orientační cena zpáteční letenky od 24.000 Kč včetně tax + cca 4.000 Kč vnitrostátní přelet Cusco - Lima na zpáteční cestě)
  • vstupné do památek a muzeí
  • fakultativní výlety
(Popis zájezdu byl aktualizován 01.06.2017)