Čína a Tibet

0
Lhasa - náměstí Barkhor v pozadí s Potálou Detail nádoby na vodu, Zakázané město Dlouhá zeď Letní palác – mramorová loď Lhasa - chrám Džokhang Olympijský stadion Ptačí hnízdo Opravdu dlouhá Dlouhá zeď Peking – Letní palác Peking – rozkvetlý Letní palác Sedmnáctiobloukový most v Letním paláci Tibetská vysokohorská železnice Večerní palác Potála Vyhlídková věž v olympijském parku, Peking Vyobrazení Mao Ze Donga nad vchodem do Zakázaného města Zakázané město

Zájezd pořádá

CHINA TOURS, s. r. o.
Vítězné náměstí 2, 16000 Praha 6

Čína
V nabídce od: 02.07.2016
Kód zájezdu: 10618

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Nabízíme vám zajímavou kombinaci nejznámějších a nejkrásnějších míst Číny a Tibetu. Nejprve se podrobně seznámíme s čínskou metropolí, která byla pět set let sídlem tří dynastií, jež tu zanechaly nesmazatelné stopy. Před cestou do Tibetu se zastavíme v bývalé metropoli Xi'anu shlédnout unikátní Hliněnou armádu a pak už se vydáme nejvýše položenou železnicí na světě za atmosférou magických lamaistických klášterů, paláců a chrámů, nebo poznat divokou a drsnou krajinu Tibetské náhorní plošiny. Let ze Lhasy přerušíme v Chengdu, abychom se nechali ohromit monumentální sochou Buddhy, zasazenou do šťavnaté subtropické krajiny střední Číny, a potěšili se pohledem na roztomilou pandu velkou. Závěr zájezdu věnujeme supermoderní Šanghaji, výkladní skříni čínského ekonomického zázraku. 
Upozornění:

Upozorňujeme na zvýšenou náročnost zájezdu z důvodu několikadenního pobytu ve vysoké nadmořské výšce – více podrobností naleznete v záložce "Praktické".
Velikost skupiny:

8–18 účastníků
Náročnost:

Zájezd je náročnější pro nadmořskou výšku, která se pohybuje v Tibetu okolo 4000 m a více. Není nutná žádná extrémní fyzická zdatnost, spíš momentální dobrý zdravotní stav a schopnost aklimatizace.


Ubytování: hotel ***

Strava: snídaně
snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Peking : přílet odpoledne a ubytování; večer slavná kulinářská specialita – pekingská kachna ; procházka starými uličkami a okolo tzv. Předního a Zadního jezera.

3. den: Peking : procházka po náměstí Nebeského klidu (Tchien-an-men) – největším náměstí na světě; prohlídka tzv. Zakázaného města  nejrozsáhlejšího palácového komplexu na světě; návštěva  chrámu Nebes    místa, kam se chodili čínští císařové modlit za dobrou úrodu.

4. den: Peking : celodenní výlet na Dlouhou zeď   jednu z největších staveb lidstva –  procházka po Zdi usnadněná výjezdem lanovkou; zastávka u olympijských sportovišť – Ptačí hnízdo, Vodní kostka ; procházka po obchodní třídě Wangfujing (Wang-fu-ťing) a návštěva večerního tržiště s roztodivnými exotickými specialitami.

5. den: Peking : prohlídka rozsáhlého areálu Letního paláce   – letního sídla čínských císařů na břehu jezera Kunming s nesčetnými zahradami a pavilony ; jedinečný lamaistický chrám Yonghegong  (Jung-che-kchung); konfuciánská akademie  – centrum staré čínské vzdělanosti; večer odjezd lůžkovým vlakem.

6. den: Xi'an :   ráno příjezd; výlet s prohlídkou světoznámé Hliněné armády  jedinečné archeologické naleziště z konce 3. stol. př. Kr.; monumentální 14 km dlouhé hradby ;  Velká mešita a večerní procházka muslimskou čtvrtí s možností ochutnávek místních specialit.

7. den: Xi'an – Xining (Si-ning):   ráno přelet do Xiningu a následně odpoledne odjezd lehátkovým  vlakem přes Tibetskou náhorní plošinu  (nejvyšší bod cesty 5072 m, délka jízdy 24 h).

8. den: Lhasa : příjezd během odpoledne a ubytování; procházka uličkami starého města a po poutním okruhu Barkhor okolo nejposvátnějšího tibetského chrámu Džokhang .

9. den: Lhasa :   palác Potála  monumentální bývalé sídlo dalajlamů tyčící se 130 m nad městem; klášter Sera nebo Däpung  – jeden z největších klášterů tibetské sekty Gelugpa.

10. den: Lhasa : půldenní výlet ke klášteru Gandän , umístěnému v nádherné scenérii přírodního amfiteátru vysoko nad řekou Kjičchu (4300 m n.m.); odpoledne bývalé letní sídlo dalajlamů Norbulinka .

11. den: Lhasa – Chengdu (Čcheng-tu): přelet do hl. m. největší čínské provincie Sichuan (S'-čchuan) – chovná stanice unikátní pandy velké  ; buddhistický klášter Wenshu (Wen-šu) s tradiční čajovnou pod širým nebem; fakulativně představení sichuanské opery.

12. den: Chengdu : výlet do Leshanu (Le-šan) – prohlídka rozsáhlého  areálu Velkého Buddhy  (největší zpodobnění Buddhy na světě – 71 m) a  přilehlých svatyní a klášterů ; cestou zastávka v 300 let staré malebné vesničce Huanglongxi (Chuang-lung-si).

13. den: Chengdu  – Šanghaj : dopoledne přelet do Šanghaje, výkladní skříně čínského ekonomického zázraku –  nábřeží Bund (centrum života smetánky 20. a 30. let 20. stol.); večerní pěší zóna Nanking.

14. - 15. den: Šanghaj – Praha: mizející staré čínské město s tradiční zahradou Yuyuan (Jü-jüan); prohlídka supermoderní čtvrti Pudong (Pchu-tung) – vyhlídka ze 492 m vysoké věže SWFC, projížďka nejrychlejším  (magnetickým) vlakem na světě (431 km/h); večer odlet, přílet do ČR 15. den.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 19.07.2018)