Madeira

0
2024 Madeira 2022 Madeira 2024 Madeira 2024 Madeira 2024 Madeira 2024 Madeira II 2024 Madeira II Foto - Madeira Foto - Madeira Foto - Madeira Foto - Madeira Foto - Madeira

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Portugalsko
Cena od: 29 990
V nabídce od: 24.02.2023
Kód zájezdu: 100723MAD

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Subtropický ráj Vás okouzlí zejména skvostnou flórou, středomořskou kuchyní a příjemným podnebím. Nechte se hýčkat v doprovodu Milana Jány.

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: polopenze
Polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 10. 7. pondělí – odlet z Prahy z Letiště Václava Havla ve 12:20 hod., přílet do Funchalu v 15:55 hod., přesun na hotel, ubytování, večeře.

2. den: 11. 7. úterý – snídaně, prohlídka hlavního a největšího města Funchal – biskupská katedrála Sé se skvostnou architekturou, rušná farmářská tržnice, jež září různými barvami a vůněmi, na které budete moci ochutnat známé i neznámé druhy ovoce a zeleniny, návštěva vinařství Blandys (Caves de Sao Francisco) s ochutnávkou vynikajících madeirských vín (za poplatek od 3 Eur / os.), individuálně oběd. Odpoledne zajedeme navštívit krásnou botanickou zahradu, která představuje tropickou a subtropickou flóru z celého světa (za 8 Eur / os.). Dále navštívíme příměstskou část Monte s významným poutním kostelem Nossa Senhora do Monte, fakultativně (2 osoby za 30 Eur) se dolů svezete na proutěných sáních pohybujících se na dřevěných skluznicích, jde o místní atrakci a jízda je místy dost dobrodružná. V pozdním odpoledni ještě zajedeme na skvostnou vyhlídku Pico dos Barcelos s 360° výhledem na město a přilehlé okolí, návrat na hotel, večeře.

3. den: 12. 7. středa – po snídani opustíme město a vydáme se směrem na severozápad, první zastávka bude ve vnitrozemí na horské vyhlídce Encumeada (1.007 m), dále projedeme přes jedinou náhorní plošinu Paúl de Serra rozkládající se ve výšce cca 1.400 m nad mořem až do přístavní osady Porto Moníz s vyhlášenými přírodními bazény a možností skvělého koupání (individuálně oběd). Dále se zastavíme u fotogenických rozeklaných útesů Ribeira da Janela, při cestě na západ ostrova také uvidíte početné banánové plantáže. Během odpoledne zavítáme na druhý nejvyšší mořský útes na světě Cabo Girao se skleněnou vyhlídkovou plošinou ve výšce 580 m nad mořem – užijete si dechberoucí výhledy na jižní pobřeží. Poslední zastávka v pitoreskním rybářském městečku Camara de Lobos – místo pobytu Winstona Churchilla, návrat zpět do Funchalu na hotel a večeře.

4. den: 13. 7. čtvrtek – snídaně, po krátké cestě pauza ve „vesnici proutěných výrobků“ Camacha – prohlídka vesnice a manufaktury, nákup tradičních suvenýrů. Dále odjezd na nejvýchodnější výběžek do přírodní rezervace Ponta de Sao Lourenco (alternativně dle zájmu pobyt na nedaleké pláži Prainha), ve které se nachází pěší stezka s celkovou délkou cca 8 km, čeká vás pohodový trek barevnou, sopečnou a vyprahlou krajinou – jinou, než budete zvyklí z jiných částí ostrova, nerostou zde skoro žádné stromy a chvílemi si možná budete připadat jako na jiné planetě, tato vyprahlá step silně kontrastuje s modrou vodou Atlantiku. Poloostrov je rovněž velkou kolonií mořského ptactva. Zájemci budou moci vyšplhat až na nejvýchodnější, pěšky dosažitelné, místo ostrova, vyhlídkový kopec Ponta do Furado. Na konci stezky možnost občerstvení u Casa do Sardinha, návrat stejnou cestu zpět. V pozdním odpoledni ještě navštívíme vyhlídkový útes Ponta do Garajau. Návrat do Funchalu na hotel, večeře.

5. den: 14. 7. pátek – po snídani vyjedeme k chovné stanici pstruhů a do horského přírodního parku Ribeiro Frío, který je na seznamu dědictví UNESCO, kde žije fauna a flóra v perfektní symbióze, odtud vyrazíme na krátkou vycházku (celkem 3 km) na Balcoes se skvělou vyhlídkou na centrální horský masiv. Dále budeme pokračovat do malebné vesnice Porto da Cruz s přístavem zasazeným do východního masivu Orlí skály, která dominuje pobřežní krajině. Zde určitě navštívíme unikátní fabriku na výrobu třtinového rumu a pálenky, ve které se dodnes používají staré parní stroje z konce 19. století a rum i pálenku zde budete moci ochutnat a nakoupit. Individuální oběd. Poslední zastávkou tohoto dne bude nejstarší osídlené místo na ostrově z roku 1419 a současně druhé největší město ostrova – Machico. Zde, kromě návštěvy pár historických památek, se budete moci vykoupat na uměle vybudované písečné pláži, návrat do Funchalu na hotel, večeře.

6. den: 15. 7. sobota – po snídani nejprve vyjedeme na horskou vyhlídku Eira do Serrado, ze které se nám otevřou strhující výhledy na centrální masiv a na vesnici jeptišek Curral das Freiras. Poté už pojedeme vstříc třetí nejvyšší hoře Madeiry – Pico do Arieiro (1.818 m), zde si nejprve projdeme krátký vyhlídkový okruh a pak vyrazíme na skvostnou horskou hřebenovku (celkem cca 10 km) s mnoha dechberoucími výhledy, která propojuje tento vrchol s nejvyšší horou Madeiry. Vyvrcholením programu zájezdu bude výstup na nejvyšší horu ostrova Pico Ruivo (1.862 m) s fantastickým kruhovým 360° výhledem na více než polovinu ostrova. Podvečerní návrat do Funchalu na hotel, večeře.

7. den: 16. 7. neděle – po snídani vyrazíme na sever na prohlídku městečka Santana s typickými „palheiros“ – pestrobarevnými tradičními domky se strmou střechou ve tvaru písmene A. Kolem poledne vyjedeme do horského přírodního parku Queimadas a odtud vyrazíme na poslední výlet po zavlažovacím kanálu (levádě) kouzelnou malebnou krajinou smaragdově zelenými horami a subtropickým horským mlžným pralesem pod ochranou UNESCA, zahrnujícím 4 přírodní tunely. Trasa podél levády je neskutečně krásný výlet zelenou oblastí vysočiny s množstvím rozmanitých rostlin, pramenů, menších vodopádů a dokonalými výhledy na údolí Caldeirao Verde. Na konci dnešní cesty dojdeme k laguně (jezírku), do které spadá cca 90 m vysoký vodopád Caldeirao Verde, pro otužilce možnost koupání, pohodovým tempem návrat zpět na Queimadas (tam i zpět celkem 13 km). Pokud by si chtěl někdo výlet prodloužit, může pokračovat až do tzv. Pekelné rokle (Caldeirao Infierno) s nádherným kaňonem, několika dalšími tunely a menšími vodopády (navíc ještě 4 km, celkově tedy 17 km). Navečer návrat do Funchalu na hotel, večeře.

8. den: 16. 7. pondělí – snídaně, balení před cestou domů, poslední nákupy dárků, individuální volno ve Funchalu, následuje transfer na letiště, odlet z Madeiry v 16:40 hod. s příletem do Prahy na Letiště Václava Havla ve 22:10 hod.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • oboustranné přímé letecké spojení
  • letištní a bezpečnostní taxy
  • dopravu po Madeiře
  • 7x ubytování s bufetovou polopenzí (dle programu)
  • městskou a pobytovou taxu
  • vstupy do všech parků (dle programu)
  • servis českého průvodce
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • individuální vstupy/výlety (fakultativně)
  • dle zájmu piknikový/svačinový balíček – oběd během treků (za 15 Eur / os.) - nepovinné
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí 290 Kč / 12 Eur / os. / pobyt
  • pojištění léčebných výloh v zahraničí + pojištění stornopoplatků 790 Kč / 32 Eur / os. / pobyt - v případě zájmu nutné uhradit spolu se zálohou při podpisu smlouvy
  • dodatečně nelze vyřídit (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta
  • podmínky viz https://www.avetour.cz/pojisteni.html nebo na vyžádání v CK)
  • jednolůžkový pokoj za příplatek 4 990 Kč / 200 Eur / osoba / pobyt
(Popis zájezdu byl aktualizován 24.02.2023)