Ramsau am Dachstein - Mountainbike a E-Bike v oblasti Dachsteinu

0
Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Apartmány Strasser Sommercard Schladmig-Dachstein

Zájezd pořádá

CK MAUTHNER, s.r.o.
Michalská 430/3, 11000 Praha

Rakousko / Ramsau
V nabídce od: 14.03.2021
Kód zájezdu: 5441

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: apartmánubytování: apartmán
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Aktivní dovolená

Termín pobytu lze zvolit libovolně dlouhý, cena se odvine dle délky pobytu.

Apartmány Strasser, Ramsau am Dachstein:
Poloha

Mountainbike a E-Bike v oblasti Dachsteinu:

Shrnutí: Krajina Ramsau am Dachstein v blízkosti Schladmingu, nabízí ideální prostředí pro tento druh aktivit. Prostřednictvím "Dachstein okruhu" je Ramsau am Dachstein již dobře známý jako region ideální pro cyklistiku, mountainbiking i pro elektrokola. Výlety na elektrokolech jsou zábavné pro rodiny s dětmi i pro skupiny. Hory a údolí Schladming-Dachstein až do Filzmoosu nabízí nejen náročné trasy pro horská kola, ale také prožitkové jízdy v krásné přírodě na náhorní plošině Ramsau a alpské scenérie oblasti Dachstein. Na elektrokole mohou návštěvníci pohodlně, bez velké námahy a rekreačně poznávat krajinu i přátelské hostitele štýrských regionů Ramsau am Dachstein, Schladming-Dachstein a Filzmoos. Po cestě se nachází několik stanic, kde si můžete vyměnit baterie. Přímo v Ramsau jich naleznete 5. Trasa je dlouhá 200 km a převyšuje 5000 m. E-kola si lze i pronajmout a jsou k dispozici i pro děti, pro nejmenší i přívěsy. Dlouhé výlety si nyní můžete užít i bez velké námahy.

Poznámka:

Termín pobytu lze zvolit libovolně dlouhý, cena se odvine dle délky pobytu.


Ubytování: apartmán

Strava: vlastní

Doprava: vlastní

Program zájezdu

1. den: 1. den: Přejezd z ČR do Ramsau am Dachstein: Doporučujeme trasu Praha - České Budějovice - Dolní Dvořiště - Linz - Graz - Liezen - Schladming - Ramsau am Dachstein. Zpoplatněnou dálnici Tauernautobahn a tunel je možné objet přes Pyhrnpass (Liezen über den Pyhrnpass), při výjezdu na horizont krásná vyhlídka. Vzdálenost z Prahy/Brna cca 420 km. Ubytování v penzionu 16:30 - 18:00.

2. den: Trasa po horských chatách: Stručný popis: Fantastický výhled na pastviny v okolí Ramsau a mohutné zdi masívu Dachsteinu. Popis: Z centra Ramsau po hlavní silnici do části Schildlehen. U autobusové zastávky Lange Gasse odbočte vpravo, po asfaltové silnici dojeďte až ke Gasthofu Edelbrunn, zde začíná lesní cesta. Po cca 5,5 km se dostanete až k oblasti Türlwand (dobíjecí stanice Brandalm a horský hotel Türlwandhütte) a k dolní stanici lanovky na ledovec Dachstein. Poté, co si prohlédnete nádheru Dachsteinského masívu, začne krátký sjezd po Dachsteinstrasse až k odbočce (vpravo) k Almhüttendorf "Neustatt Alm". Odtud pojedete po lesních a polních cestách k úpatí masívu Dachstein, k horské chatě Bachlalm, kde můžete s trochou štěstí sledovat sviště. Po prudkém sestupu po zpevněné cestě, za závorami vlevo, sjedete na hlavní silnici směrem zpátky do Ramsau. Délka: 23,7 km. Čas: 3 hod.

3. den: Trasa kolem hory Rittisberg: Stručný popis: Tato trasa je jednou z nejhezčích v Ramsau am Dachstein - krásné výhledy z různých vyhlídkových stanovišť. Výchozí bod trasy: Ramsau centrum Popis: Po hlavní silnici jeďte směrem na západ. Po cca 2 km na odbočce Liftstüberl - Rittisberglift - dolní stanice (Talstation) jeďte vlevo. Za Waldcafé-Liftstüberl (dobíjení stanice) začíná horský výjezd po Pohádkové stezce (Märchenweg), do kopce po lesní cestě. Po okružní stezce kolem hory Rittisberg byste určitě neměli vynechat výhled z věže u kříže na vrcholu hory. Relaxaci pro nohy poskytuje nově vytvořená stezka „bez bot“ blízko horní stanice lanovky Rittisbergbahn. Během sjezdu po štěrkové cestě minete několik malebných horských chat, které zvou k rozjímání. Dále pojedete po Vorbergstrasse směrem na sever, až na křižovatku Ramsauer Landesstrasse, po této pak jeďte směrem k výchozímu startovnímu bodu do centra. Varianta: Trasa může být také zahájena na parkoviště u hory Rittisberg. Zpáteční cesta pak může být zkrácena po štěrkové cestě do výchozí výšky u Helpfererhof k parkovišti Rittisberg. Délka: 20,7 km; Čas: 3 hod.; Obtížnost: střední.

4. den: Trasa kolem hory Kulmberg: Stručný popis: Výborná trasa pro rodiny s dětmi díky malému rozdílu nadmořské výšky, ideální pro začátečníky. Možno také kombinovat s trasami „Po horských chatách“ nebo „Kolem hory Rittisberg“ jako přípojná trasa. Výchozí bod trasy: Ramsau centrum Popis trasy: Ze startovního bodu v centru Ramsau po hlavní silnici přes Ramsau Kulm až k odbočce Ramsau Vorberg. Po Vorbergstrasse jedete stále po rovné silnici podél úpatí hory Kulmberg. Na křižovatce u Gasthofu Fichtenheim se držte vpravo a pásmem lesa pojedete lehce do kopce. Krásné výhledy na horu Rittisberg a triumvirát Dachsteinu. Na křižovatce s hlavní silnice odbočte doprava a po Ramsauer Landesstrasse zpět do Ramsau. Tip: Během letních prázdnin sjezdová trať s časomírou pro slalom na motokárách u lanovky Drachenlift. Vodné jak pro motokáry, tak pro kola. Měření času je možné během otevírací doby, 15-18 hod. Délka: 10,5 km; Čas: 1 hod.; Obtížnost: lehká

5. den: Ledovec Dachstein: Dachstein Sky Walk - nově otevřená panoramatická vyhlídka umožňující dohlédnout až na vrcholky Šumavy. Ledový palác, postaven v roce 2008 (Eispalast / The Ice Palace) je jen tři minuty chůze od horní stanice lanovky Dachstein a otevírá zcela nový svět z ledu za každého počasí. Výsledkem je fascinující, mystický zážitek z ledu, světla a zvuku. Schody do prázdna - 100m dlouhý visací most. Opravdovou zkouškou odvahy jsou zmíněné Schody do prázdna - 14 schodů ke skleněné vyhlídkové platformě. Kdo dojde až sem, ocitne se mezi skalními útesy Dachsteinu a pod sebou má 400m hlubokou propast s vyhlídkou na Alpy.

6. den: Hora Rittisberg a Erlebnispark: Lanové centrum pro děti i dospělé, lukostřelba, elektrická kola k zapůjčení, 4sedačková lanovka na Rittisberg (dolů se dá jet na koloběžkách), nahoře na Rittisberg restaurace a velké dětské hřiště, bobová dráha Rittisberg, pohádková cesta pro děti.

7. den: Ramsauer Beach a Abendteuerpark (varianta pro nepříznivé počasí Bade-Paradies & Sauna-Oase-Wellnes): Otevřené přírodní koupaliště „Ramsauer Beach“ - trampolína, plážový volejbal, … a Abendteuerpark - lanové centrum. Bade-Paradies & Sauna-Oase - Wellness Ramsau-Ort: Bazény: sportovní bazén 25 x 11 m, bazének pro děti se skluzavkou, whrilpool, podvodní masáže, masážní sprchy..... Saunový svět ; 600 m2: terasa, klasická sauna, bylinková sauna, eukalyptová parní lázeň, parní jeskyně, solárium, Kneippovy koupele, whirlpool, masážní sprchy, odpočívárny, bazének s vodopádem

8. den: Soutěska Silberkarklamm: Soutěska Silberkarklamm - malá strmá vápencová soutěska, která začíná ve skalním kotli Silberkar a končí kousek nad Ramsau. Její průchod je velmi jednoduchý a lze ho doporučit i rodinám s malými dětmi, pro které jsou dřevěné schody a jednoduché žebříky vítaným zpestřením výletu. U vstupu je pak tradiční výrobna ovčí vlny Lodenwalke - nejstarší továrna na výrobu vlněného sukna a vlněné plstě ve Štýrsku. Továrna je známá po celém světě výrobou vlněného sukna, kterému se říká Schladminger Loden (schladmingské sukno). Sukno se prodává přímo v továrně, tudíž ho nenajdete v žádném jiném obchodě.

9. den: Schladming a okolí: Lanovkou na Planai nebo Hochwurzen (na Hochwurzenu je možné si půjčit káru (trojkolku) a jet s ní dolů - půjčovné káry €13,- se Sommercard). Ze Schladmingu přes Rohrmoos k vodopádům Riesachfall - nejvyšší vodopády Štýrska; Štýrské Bodamské jezero a chata Forellenhof s nejlepšími pstruhy ve Štýrsku (přes Haus im Ennstal). Koupaliště Schladming - Průtokový kanál, vodopád, masážní lavice, 66 m dlouhá skluzavka, bazén 25 m. PLUS: dětský bazén s 33° C teplou vodou. Vnitřní část: bylinková sauna, finská sauna, parní lázeň, infračervená kabina, masážní sprchy, vyhřívané lavice, relaxační lehátka, velký bazén Minigolf ve Schladmingu: Minigolfové hřiště ve Schladmingu je umístěno v parku v centru Schladmingu a má 15 jamek.

10. den: Závěrečný den: Odjezd zpět do ČR

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 21.05.2021)