Dolní Rakousko - V zeleném srdci Rakouska

0
Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof Hotel Alpenhof

Zájezd pořádá

CK MAUTHNER, s.r.o.
Michalská 430/3, 11000 Praha

Rakousko / Dolní Rakousko
V nabídce od: 14.03.2021
Kód zájezdu: 5393

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: vlastnídoprava: vlastní
    • Aktivní dovolená

Hotel Alpenhof*** Semmering:
Základní informace

Proč si vybrat Hotel Alpenhof*** Semmering: domácí mazlíčci vítáni
děti do 2,9 let zdarma
vhodné pro rodiny s dětmi Ubytování

V zeleném srdci Rakouska:

Shrnutí: Naše nabídka Vás provede po cestách a okolí horského sedla Semmering, který leží na hranici Horních a Dolních Rakous a již zmíněného Štýrska. Z oblasti jsou dobře dostupné také známé alpské průsmyky např: Preiner Gscheid (1070 m), Seebergsattel (1254 m). Vybrali jsme tři trasy, které Vás provedou krásami rakouských hor,průsmyků, lesů i jezer. Projížďky je možné libovolně upravovat dle únavy, počasí nebo Vašich přání.Trasy jsou navrženy v pravotočivém směru kvůli praktičnosti při odbočování. Pokud Vám navržené trasy nevyhovují, není problém si vybrat jiné ze široké nabídky na www.tourmoto.cz . K dispozici tak je tourbook a data do Vaší GPS.


Ubytování: hotel ***

Strava: vlastní

Doprava: vlastní

Program zájezdu

1. den: 1. den: Příjezd do Rakouska: Individuální příjezd do Rakouska. Check-in v odpoledních hodinách. Procházka po okolí hotelu a odpočinek.

2. den: Semmering Tour 4: Pokročilí a zkušení motorkáři si užijí trasu s názvem Semmering Tour 4. Přes horský masiv Wechsel se dostanete do Jogglandu, poté pojedete přes hřeben Fischbacher Alpen a následně se průsmykem Seebergsattel přiblížíte ke slovinským hranicím. Cesta zpátky na hotel vás provede údolím podél řeky Schwarzau. V průběhu dne pojedete přes známé město Mariazell, které je vhodným místem pro zastávku a odpočinek. Mariazell je považováno za jedno nejstarších poutních míst ve střední Evropě, městečko bylo založeno již v roce 1157. Až zde budete, podívejte se do místní baziliky, na hlavním náměstí si dejte kávu a vyzkoušejte medové perníčky ze zdejšího pekařství.

3. den: Odpolední projížďka po Štýrsku a Dolním Rakousku: Kratší den strávený v sedle Vám nabídne následující projížďka, která vede převážně přes údolí. Zavede Vás například do známé motorkářské hospody Kalte Kuchl, dále do Hirschwang podél údolí řeky Schwarzau. Po cestě projedete městečky, která vybízí k zastávce a odpočinku.

4. den: Semmering Tour 5: Štýrsko sousedí s Dolním Rakouskem, které má moto nadšencům rozhodně také co nabídnout. Proto by byla škoda této blízkosti nevyužít. Okruh Semmering Tour 5 Vás provede dolnorakouským městečkem Lunz am See, kde můžete navštívit místní zámeček, pokocháte se krajinou podél řeky Ybbs nebo přejedete přes horské sedlo Zellrain. Ve štýrské části okruhy se můžete těšit na oblíbený průsmyk Preiner Gscheid. Okruh v případě potřeby je možné zkrátit tak, že v Gusswerku navážete na Mariazell. TIP: Pokud si budete chtít jeden den odpočinout od jízdy na motorce, ale i přesto budete chtít strávit den aktivně, doporučujeme Vám se jet podívat na horskou dráhu Semmering. Steimhaus am Semmering je od města Semmering vzdálený přibližně 10 kilometrů. Najdete zde nádražní stanici Semmering, ve které je malá muzejní expozice. Hned vedle stanice je naučná stezka (délka 20 – 23 kilometrů pěší chůze), která návštěvníkům odhaluje tajemství stavby a historie této dráhy.

5. den: 5. den: Odjezd zpět do ČR: Návrat do ČR. Check-out v dopoledních hodinách. Cestou je možná zastávka ve 100 km vzdálené Vídni.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 22.05.2021)