Ze srdce Čech na krásnou Moravu

0
Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu Foto - Ze srdce Čech na krásnou Moravu

Zájezd pořádá

Delfín travel s.r.o.
Biskupská 1754/3, 11000 Praha

Česká republika
Cena od: 10 990
V nabídce od: 01.05.2020
Kód zájezdu: 881

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Země Česká domov můj….to si  jako hrdý Čech řekne každý z nás. Můžete ale za sebe říci, že jste byli někdy v kutnohorských dolech, na noční prohlídce hradu Bouzov nebo jste pluli po Baťově kanále? S námi toto a mnohem více zažijete!
Vezmeme vás na historií opředená místa chráněná UNESCO, uvidíte jak se vyrábí nejslavnější české auto, projdete se na místech, kde si budete připadat jak v pohádce. Čekají vás řízné gurmánské zážitky v podobě návštěvy Tvarůžkové cukrárny, degustace v palírně či vyhlášeném moravském sklípku. Pojeďte s námi na náš nový poznávací zájezd a dopřejte si to, co mnozí považují za luxus. Poznejte svou zem a zažijte to nejlepší, co nám nyní Česko nabízí. Vždyť je tu tak krásně!


Ubytování: hotel

Strava: snídaně

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: ŠKODOVKA A STŘÍBRO KUTNÉ HORY První zastávkou na vaší cestě bude město Mladá Boleslav , kde nahlédnete do zákulisí naší nejslavnější automobilky. Dozvíte se pikantnosti z historie i současnosti společnosti ŠKODA AUTO a prohlédnete si automobily ze všech různých dějinných období. Odpoledne se přesunete do jednoho z nejkrásnějších historických měst v naší zemi, Kutné Hory . Zde se vydáte po stopách kutnohorských havířů do středověkého dolu a odhalíte tajemství těžby stříbra a jeho zpracování. Určitě vás bude zajímat i to, jak se kdysi razily slavné stříbrné kutnohorské mince a kdo dal název americkému “dolaru”. V podvečer  se budete moci nechat unášet malebnou atmosférou křivolakých uliček, kterými se procházel nejen malý Josef Kajetán Tyl a rebel K. H. Borovský, ale i hollywoodský herec Liam Nealson při natáčení Bídníků. Kutná Hora je město plné historie, krásné atmosféry a míst, které vám vezmou dech. Právem patří pod UNESCO !

2. den: SMETANOVA LITOMYŠL A PRAVÉ OLOMOUCKÉ TVARŮŽKY Město Litomyšl , kam po snídani vyrazíte, není jen rodištěm skladatele Bedřicha Smetany, ale především skvostným historickým městem , které vám toho mnoho nabídne. Navštívíte zde byt rodiny sládků, do níž se světoznámý skladatel narodil. Dozvíte se podrobnosti o jeho životě i jeho hudbě. Při procházce klášterními zahradami pochopíte, proč bylo toto poklidné město vyhlášeno prvními českými lázněmi ducha a proč je zapsáno na seznamu UNESCO . Milovníci umění se budou moci pokochat sousoším od Olbrama Zoubka a návštěvou pitoreskního interiéru domu grafika a spisovatele Josefa Váchala. Odpoledne se klidným tempem přesunete na Moravu . Zde vás bude čekat návštěva muzea výroby pravých olomouckých tvarůžků a gurmánský zážitek v jedinečné Tvarůžkové cukrárně . Už jste někdy jedli slané dortíky, koláčky, vdolky či šátečky? Na tomto místě budete mít jedinečnou příležitost vše ochutnat. V této cukrárně se totiž fantazii meze nekladou !  Poslední zastávkou dne bude město Olomouc , kde budete moci navštívit vyhlášenou restauraci Entreé Masterchefa Přemka Forejta.

3. den: POUTNÍ CESTA, ANEB Z OLOMOUCE NA SVATÝ KOPEČEK Dnešní den bude patřit překrásné barokní Olomouci a jejímu okolí. Městu, které je podle cestovatelských komisařů Lonely Planet nejkrásnějším skrytým městem Evropy , druhou největší památkovou rezervaci v České republice a je taktéž zapsáno na seznam UNESCO. Dopoledne vyrazíte za Královnou Moravy do Baziliky Panny Marie na poutní místo Svatý Kopeček . Při odpolední procházce městem si budete užívat vše, co toto město svým návštěvníkům nabízí. Ohromí vás například  nejvelkolepější a nejvyšší stavba svého druhu v českých zemích, barokní sloup Nejsvětější Trojice s více než čtyřiceti sochami!  Uvidíte tajemné uličky Olomouckého Hradu, které posloužily jako kulisy Stínadel při natáčení Foglarovy Záhady hlavolamu. Okouzlí vás téměř třicítka zdejších kostelů a kaplí a mnoho dalších unikátních historických památek. Večer zajedete na noční prohlídku pohádkového hradu Bouzov . Na hradě se natáčelo mnoho pohádek a filmů, z nichž nejznámější pohádka O princezně Jasněnce a létajícím ševci, O medvědu Ondřejovi nebo seriál Mladý Indiana Jones.

4. den: HANÁCKÉ ATHÉNY A BAŤŮV KANÁL Dopoledne si užijete v zahradách Hanáckých Athén , jak bývá často Kroměříž nazývána. Do řeckých Athén je to odsud daleko, pokud se ale chcete procházet mezi antickými sloupy nebo se toulat krásnými zahradami, jste na správném místě ! Město se nepyšní jen Arcibiskupským zámkem a zmiňovanými zahradami, jenž jsou chráněné UNESCO , ale také zámeckou obrazárnou . Spatříte zde špičková díla evropského malířství. Za zmínku rozhodně stojí nejznámější a nejcennější dílo Lichtensteinovy sbírky, kterým je bezesporu obraz benátského mistra Tiziana Vecellia s názvem Apollo a Marsyas . Toto dílo je považováno za vůbec nejcennější malířské dílo vystavované v České republice . Pro zájemce bude možná ochutnávka vína v Arcibiskupských vinných sklepech. Odpoledne si budete moci odpočinout při plavbě lodí na jednom z nejpůvabnějších úseků Baťova kanálu . Proplujete plavební komorou a dozvíte se, k čemu všemu kanál sloužil v minulosti. V podvečer dorazíte do krásné přírody Bílých Karpat , kde se nacházejí nejznámější moravské lázně, Luhačovice .

5. den: BAŤŮV A JELÍNKŮV ODKAZ Den začnete ve městě Zlín , které má ojedinělou funkcionalistickou architekturu a pyšní se jednou z prvních výškových staveb Evropy. Během dopoledne se seznámíte s projekty impéria ” krále obuvi” Tomáše Bati a mimo jiné se dozvíte i detaily z jeho rodinné historie. Uvidíte jak Baťovy domky, tak slavný mrakodrap 21. Poté navštívíte Obuvnické muzeum i Kongresové centrum navržené zlínskou rodačkou Evou Jiřičnou.  Odpoledne se přesunete do Vizovic . Zde pro vás bude připravena ochutnávka nejslavnější moravské pálenky. Slivovici Rudolfa Jelínka zná jistě každý, její více než 400letá tradice je toho důkazem. Odpoledne tedy strávíte ve společnosti krásné krajiny v ruce s tím nejlepším, co se na Valašsku pálí.

6. den: RELAX V LUHAČOVICÍCH A VÍNEČKO BÍLÉ Dnešní den bude ve znamení odpočinku . Po snídani se půjdete projít po lázeňské kolonádě za architekturou Dušana Jurkoviče, Pro nějž bylo zdejší jedinečné prostředí inspirací. Za zmínku stojí určitě ” Janův dům “. Ten byl svého času nazývaný barevnou pohádkou. V současné době je vyzdvihován jako dominanta a nejkrásnější stavba Luhačovic. Na své procházce neminete pramen Vincentka , který bezesporu patří mezi nejznámější léčivé prameny v České republice. Je doporučován při onemocnění dýchacích cest, metabolismu nebo hlasivek. Pro zájemce bude možnost zajištění místních procedur . V pozdním odpoledni se přemístíte na Velehrad , kde se nachází jedno z nejvýznamnějších poutních míst v republice. Navštívíte Skanzen Modrá a připomenete si dobu Velké Moravy. K večeru si zazpíváte ve vinném sklípku při degustaci moravských vín ty nejkrásnější písničky slováckého kraje. Víno a zpěv k sobě odjakživa neodmyslitelně patří, tak proč toho nevyužít.

7. den: MASARYKŮV HODONÍN Dopoledne se na cestě do města Hodonín zastavíte na třech malebných místech. První zastávkou bude Větrný mlýn v Kuželově, poté navštívíte dílnu tradičního modrotisku , která je jednou z posledních dvou provozoven u nás a je zapsána na seznamu UNESCO. Na závěr se budete moci potěšit pohledem na jeden z největších souborů vinných sklepů v Petrově. Odpoledne bude věnováno Tomáši Garrigue Masarykovi , který se v Hodoníně narodil. Při toulkách uličkami tohoto krásného města si budete o našem prvním prezidentovi vyprávět vše a dozvíte se mnoho zajímavého. Prohlídkou místního Masarykova muzea svou návštěvu završíte. Návrat do Prahy v pozdních večerních hodinách.

8. den:

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 05.05.2020)