Kutná Hora – stříbrný klenot naší země

0
temple-st-806515_1920 castle-3480295_1920 kutna-hora-523549_1920 street-4922580_1920 tower-597020_1920

Zájezd pořádá

Vega Tour s.r.o.
Vídeňská 619, 14800 Praha 4

Česká republika / Kutná Hora
Cena od: 439
V nabídce od: 04.04.2020
Kód zájezdu: 2347

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: různéubytování: různé
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem

Kutnou horu můžeme nazývat "stříbrnou" nejen proto, že se tu těžilo stříbro, ale taktéž z toho důvodu, že ve 13. století byla druhým nejdůležitějším a nejbohatším městem naší země, hned po Praze. Hlavní dominantou je honosný chrám sv. Barbory. Ve městě najdete krásné historické centrum s gotickými domy. Na okraji Kutné Hory se nachází nejstarší část, zvaná Sedlec, kde se nachází překrásná katedrála Nanebevzetí Panny Marie, v níž se snoubí gotika s barokem. Nedaleko odtud stojí kostel všech svatých se světově proslulou kostnicí. Program zahrnuje taktéž návštěvu zámku Kačina, který patří k nejvýznamnějším stavbách empírové architektury u nás

Program: Odjezd do Kutné Hory v ranních hodinách. Společná prohlídka bude zahájena u chrámu sv. Barbory, patronky města. Hned vedle se nachází kaple Božího těla s terasou, odkud je krásný panoramatický výhled. Dále se vydáme k Jezuitským kolejím, kostelu sv. Jakuba a k bývalému sídlu českých králů, Vlašskému dvoru, kde bývala centrální mincovna, v níž se razily pražské groše. Dále uvidíte Morový sloup, kostel sv. Jana Nepomuckého a Kamennou kašnu. Dojdete až k Českému muzeu stříbra, kde budete mít individuální volno na prohlídku. Poté přejezd do Sedlce, návštěva katedrály Nanebevzetí Panny Marie a kostnice. Dále budete pokračovat k zámku Kačina, který nabízí několik prohlídkových okruhů. Odjezd do Prahy v 17:00 hod.


Ubytování: různé

Strava: snídaně

Doprava: autokarem
Nástup / Výstup: PRAHA 07:00 PROTI HLAVNÍMU VLAKOVÉMU NÁDRAŽÍ, PARKOVIŠTĚ U SKLENĚNÝCH KOPULÍ

Jednotlivá nástupní místa jsou obsluhována jen v případě obsazení min 6 osobami. Pokud není nástupní místo obsazeno, bude rezervace přeodbavena na nejbližší nástupní místo.

CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ V ZÁVISLOSTI NA NAPLNĚNÍ KAPACIT DANÝCH AUTOBUSŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE URČEN V POKYNECH NA CESTU.

ČAS PŘÍJEZDU JE ORIENTAČNÍ. MŮŽE SE ZMĚNIT V NÁVAZNOSTI NA DOPRAVNÍ SITUACI A ČAS ODJEZDU Z DESTINACE. PŘÍJEZDY VE VÝŠE UVEDENÝCH ČASECH TEDY NENÍ MOŽNÉ GARANTOVAT.

Důležité upozornění:
Pro pořádání zájezdu je stanoven minimální počet účastníků zájezdu na 32 osob, pokud není ve smlouvě o zájezdu, nebo v potvrzení o zájezdu uvedeno jinak. Vega Tour s.r.o. má právo zrušit zájezd do 7 dní před nástupem na zájezd při nenaplnění požadovaného počtu účastníků.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • Autobusovou dopravu
  • Služby průvodce

Cena neobsahuje

  • Vstupy do objektů
  • Cestovní a úrazové pojištění
(Popis zájezdu byl aktualizován 04.04.2020)