Aljaška - okruh za krásami divokého severu

0
Aljaska denali-1024x503[1] Aljaska 20170816_172319 Aljaska 5722_85_z[1] Aljaska 9482162912_2866da2eba_b[1] Aljaska ALASKA 2012 141 Aljaska GI-Northwestern-Fjord-Tour-KFTBoat-2[1] Aljaska CHS-S-6-1[1] Aljaska K2_Aviation[1] Aljaska Kenai_Fjords_Aialik_Glacier[1] Aljaska Moose - Roy Neese Aljaska Rawr Aljaska talkeetna-alaska-john-greim[1]

Zájezd pořádá

AMERICA TOURS, v.o.s.
Jánská 868/8, 46001 Liberec

USA
Cena od: 69 990
V nabídce od: 13.03.2020
Kód zájezdu: AT 2017

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Loňská novinka v nabídce America Tours. Ve zhuštěné formě zde můžete poznat a okusit vše, co Aljašku dělá krásnou a famózní- výpravu lodí za velrybami a ledovci, setkání s divokými zvířaty, rustikální ubytování v divočině i v pohodlných hotelech, horské národní parky i termální prameny...přejeme Vám krásné a jedinečné zážitky!!

Anchorage - Seward - NP Kenai Fjords - Girdwood - Gugach Mountains - Talkeetna - NP Denali - Fairbanks - Chena Hot Springs - North Pole - Glenallen - Matanuska Range - Palmer - Anchorage

Minimálné počet 6 osob

Během zájezdu urazíte 1.370 mil / 2.200 km

Zájezd může být směrován opačně.
Z provozních důvodů může být trasa operována opačným směrem. Začátek/ konec zájezdu může být v Anchorage nebo Fairbanks.

K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem.

K návštěvě Kanady je nutný platný pas a autorizace eTA nebo platný pas s vízem.


Ubytování: hotel ***

Strava: vlastní

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: PRAHA – ANCHORAGE 30 mil / 50 km Odlet z Prahy do aljašského Anchorage. Po příletu v pozdních hodinách a uvítání průvodcem America Tours následuje transfer do hotelu a ubytování /v některých termínech může být ubytování zajištěno v přestupním bodu v USA a přílet do Anchorage je v tomto případě následující den dopoledne/.

2. den: ANCHORAGE, SEWARD 160 mil / 260 km Dnes nejprve proběhne meeting s průvodcem, kde se seznámíte s detaily Vaší cesty po Aljašce. Následuje návštěva centra Anchorage, poté se rozjedeme podél zátoky Turnagain Arm do Sewardu. Cestou budeme pozorovat horské ovce na srázech nad zátokou, pokusíme se zahlédnout běluhy ve vodách zátoky a navštívíme záchrannou stanici pro aljašská zvířata. Zde se seznámíte se zástupci živočišné říše, které byste měli v následujících dnech zahlédnout i v divoké přírodě – losy, medvědy, muskoxy, jeleny, bělohlavými orly… závěrem dne dorazíte do Sewardu, ubytujete se a prohlédnete si centrum tohoto rybářského městečka.

3. den: KENAI FJORDS NP, TALKEETNA 250 mil / 400 km Pro zájemce je od časného rána připravena plavba vyhlídkovou lodí do národního parku Kenai Fjords. Cestou se seznámíte s mořskou faunou aljašských fjordů- vydrami, lachtany, několik druhů velryb, mořskými ptáky...se štěstím můžete zahlédnout i rybařícího medvěda. Cílem plavby je návštěva ledovce Aialik, který se ve stejnojmenné zátoce sune z hor pomalu do moře. Sledování odlamujících se ledových ker z čela ledovce za hromového praskotu je úchvatná podívaná!! /fakultativní akce, celkem cca 6 hodin plavby/. Pro ostaní polodenní volno v Sewardu k samostatné prohlídce tohoto pitoreskního rybářského městečka. Doporučujeme Vám návštěvu mořského akvária a pozorování bělohlavých orlů, kteří hnízdí nedaleko městkské mariny. Po návratu účastníků lodního výletu následuje přejezd do městečka Talkeetna, základny pro horolezecké výpravy do oblasti Denali. Za jasného počasí je pohled odtud na panoráma Denali Range jedinečný, a zdejší Talkeetna Roadhouse je pojmem mezi cestovateli. My jej nesmíme minoiut!! Ubytování a volný večer v rázovitém historickém městečku.

4. den: DENALI 170 mil / 270 km Časně ráno Vám nabídneme /a doporučíme/ let letadlem nad národním parkem Denali. Let nad horskou divočinou a nekonečnými řekami ledu kolem nejvyšší hory Severní Ameriky je velkým zážitkem. Poté se rozjedeme přímo do národního parku Denali. Navštívíme Visitor Center národního parku a poinformujeme se o cestě, která nás čeká. Pak již nastoupíme do busu správy národního parku, a absolvujeme jím šestihodinovou cestu do nitra parku. Během ní budeme sledovat neporušenou přírodu a vyhlížet setkání s medvědy grizzly, losy, jeleny wapiti, vlky, kojoty, caribou a dalšími zvířaty...Po návratu ubytování ve večerních hodinách.

5. den: FAIRBANKS, CHENA HOT SPRINGS 240 mil / 380 km Ráno odjezd do Fairbanks. Prohlídka centra města a zdejšího skvělého návštěvního centra. Následuje ubytování, a poté se vydáme na výlet do termálních lázní Chena Hot Springs /v ceně/, a v horkých pramenech strávíme relaxační podvečer. Návrat do hotelu ve večerních hodinách.

6. den: NORTH POLE, GLENALLEN, ANCHORAGE 290 mil / 460 km Ráno nejprve navštívíme North Pole, osadu kde podle legendy žije Santa Claus /a my ho opravdu navštívíme/. Dále budeme dávat dobrý pozor, neboť budeme projíždět oblastí výskytu muscoxů a bizonů, ve volné přírodě velmi vzácných zvířat. Prohlédneme si visitors center v Delta Junction, konečném bodě Alaska Highway. Budeme obdivovat krásu zasněžených horských hřebenů s ledovci podél Richardson Highway a posléze jedinečná panoráma ledovci pokryté hory Mr. Wrangell. Zastavíme se v městečku Glenallen, a odpoledne dorazíme do místa ubytování v divočině u romantického jezera. Večer Vám doporučujeme pozorování vodních ptáků, případně losů na březích jezera.

7. den: PALMER, ANCHORAGE 170 mil / 270 km Dopoledne odjezd oblastí Matanuska Range přes Palmer do Anchorage. Po příjezdu v odpoledních hodinách následuje volno v centru Anchorage k posledním nákupům. Dle Vašeho letového plánu v pozdních hodinách transfer na letiště a odlet do Prahy /V případě odletu až další den ráno bude mit skupina tuto noc ubytování v Anchorage/.

8. den: ANCHORAGE – PRAHA Odlet z Anchorage do Prahy s přestupy v USA a Evropě

9. den: PRAHA Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • leteckou dopravu z Prahy do cílové destinace a zpět
  • letištní poplatky
  • 6× ubytování v hotelech a motelech turistické kategorie
  • dopravu klimatizovaným vanem nebo SUV
  • program dle itineráře
  • služby průvodce America Tours
  • komplexní pojištění- speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pojištění storna zájezdu
  • vstupní formality cílové země a tranzitních zemí
  • stravu
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté v programu
  • spropitné místním řidičům, průvodcům a personálu
  • event. palivové příplatky k fakult. akcím
  • poplatky za odbavení zavazadel /letecká doprava/
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 21.100 Kč
  • pojištění proti stornu /ERV pojišťovna/ 1.800 Kč

Slevy

  • sleva pro třetí osobu na pokoji (dvě dvoulůžka) 4.100 Kč
(Popis zájezdu byl aktualizován 13.03.2020)