Antarktida lodí a letadlem s českým průvodcem

0
Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem Foto - Antarktida s českým průvodcem

Zájezd pořádá

ESO travel a.s.
Korunovační 22, 17000 Praha

Chile
Cena od: 419 000
V nabídce od: 13.12.2019
Kód zájezdu: 911_10447

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel **ubytování: hotel **
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy


Ubytování: hotel **

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy: Odlet z Prahy do Santiago de Chile.

2. den: Santiago de Chile - prohlídka města: Přílet do Santiaga de Chile, transfer do hotelu. Po ubytování a krátkém odpočinku se vydáme po stopách španělských kolonizátorů na prohlídku města. Navštívíme všechny hlavní památky včetně náměstí Plaza de Armas s katedrálou Santiago de Compostela, nádhernou budovu Národní knihovny či prezidentským palácem La Moneda. Při troše štěstí zde budeme moci sledovat výměnu stráží. Následuje prohlídka bohémské čtvrti Barrio Bellavista s domem, v němž žil básník Pablo Neruda, a univerzitní čtvrti se skvosty koloniální architektury. Večeře v jedné z restaurací v Barrio Bellavista.

3. den: Santiago de Chile - Punta Arenas - prohlídka města: Snídaně, transfer na letiště a odlet do Punta Arenas. Po příletu prohlídka Punta Arenas - nejižnějšího města amerického kontinentu. Z vyhlídky Cerro de la Cruz nejprve vychutnáme panoramatický pohled na město a jeho pestrobarevné střechy, které slouží k identifikaci domů při nepříznivém počasí. Během přesunu k Indiánské noze (jak se přezdívá náměstí Muñoz Gamero) se dozvíme pohnutou historii města. Po neslavné španělské éře, kdy si město vysloužilo přízvisko Přístav hladomoru je k největšímu rozkvětu pozvedli imigranti z Británie, Německa a překvapivě také Chorvatska. Odpoledne možnost nákupů či relaxace. Nocleh v Punta Arenas.

4. den: Magalhaesova úžina - Puerto Hambre: Po snídani se vydáme po pobřeží Magalhaesovy úžiny. Cesta nás zavede k Fort Bulnes, staré pevnosti z dob osidlování oblastí jižního Chile, můžeme pozorovat pestrou plejádu sub-antarktického ptactva a vidět také tučňáky magellanské. Po prohlídce pevnosti pokračujeme do Puerto Hambre. Chile zahrnuje do svých územních nároků na Antarktidě také oblast jižního pólu. A protože toto místo leží přesně v polovině vzdálenosti mezi hranicí s Peru a jižním pólem, přezdívá se mu zeměpisný střed státu. Odpoledne povinné setkání, kde se dozvíte vše potřebné pro nacházející expedici, následované společnou večeří (v ceně), na níž se poznáte s dalšími účastníky. Nocleh v Punta Arenas.

5. den: Punta Arenas - ostrov Krále Jiřího: Snídaně. Dvouhodinový let všech účastníků expedice na ostrov Krále Jiřího na Jižních Shetlandech. Přistání na chilské základně Presidente Eduardo Frei Montalva. Dle aktuálních podmínek případná prohlídka okolí základny, která těsně sousedí také s ruskou Bellingshausenovou základnou. Transfer člunem na loď Ocean Nova, vyplutí k pobřeží Antarktidy.

6. - 9. den: Plavba podél pobřeží Antarktidy: Plavba podél pobřeží Antarktidy s hojnou faunou, horskými scenériemi s ledovci. Návštěvy lokalit Cuverville Island, Paradise Bay s plavbou na zodiacích mezi bizarními ledovými krami a ostře vyřezanými fjordy, Neko Harbour, ostrova Danco Island, který byl také v hledáčku pro českou výzkumnou stanici, jež nakonec stojí na Rossově ostrově. Zde pravidelně vychovávají své mladé dravé chaluhy. Během výsadku lze spatřit tučňáky uzdičkové, tuleně krabožravého a Wedellova. Jedinečným zážitkem je Port Lockroy s koloniemi tučňáků a britskou výzkumnou stanicí. Původně velrybářská základna, později vojenský strategický bod a konečně vědecká stanice byla v roce 1962 opuštěna a slouží dnes jako autentická ukázka života na bílém kontinentu. Její minulost připomínají vybělené velrybí kosti i předměty každodenní potřeby. Nachází se tu také poštovní úřad Jejího Veličenstva, který jako jediný nabízí možnost zaslání pohlednice se známkou Antarktidy. Plavba pokračuje skrze úchvatný průliv Lemaire s výsadkem na ostrovech Peterrmann Island a Pleneau Island, kde žijí kolonie tučňáků kroužkových a kormoránů modrookých. Dramatický průliv Neumayer nás přivede k ostrovům Melchior Islands s mohutnými ledovci a výskytem tuleňů krabožravých a leopardích. V celé oblasti se samozřejmě pohybují i různé druhy velryb.

10. den: ostrov Krále Jiřího - Punta Arenas: Návrat na ostrov Krále Jiřího, vylodění a odlet do Punta Arenas. Po příletu transfer na hotel. Nocleh v Punta Arenas.

11. den: Punta Arenas - Santiago de Chile: Snídaně, transfer na letiště a odlet do Santiaga de Chile. Po příletu transfer na hotel a nocleh.

12. den: Valparaíso - Viňa del Mar: Celodenní výlet do Valparaísa a Viňa del Mar. Valparaíso je koloniální město s velkým přístavem a typickými barevnými domky. Po cestě na pobřeží si uděláme zastávku na jedné z vinic s ochutnávkou místních produktů. Procházka po Cerro Conception, prohlídka anglikánského kostela svatého Pavla. Přejezd do Viňa del Mar, jenž je nazýváno „Zahradní město“ nebo „Vinohrad nad mořem“. Návrat do Santiaga de Chile, nocleh.

13. den: Odlet ze Santiago de Chile: Snídaně, volno na nákupy nebo fakultativní výlet. V podvečer transfer na letiště a odlet do Prahy.

14. den: Přílet do Prahy: Přílet do Prahy.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • leteckou dopravu Praha – Punta Arenas – Praha (s přestupy)
  • 3x nocleh v hotelu Punta Arenas se snídaní (2x před plavbou, 1x po plavbě)
  • 3x nocleh v Santiago de Chile se snídani
  • uvítací večeře včetně nápojů
  • ubytování na lodi Ocean Nova v kajutě Twin s oknem
  • plnou penzi na lodi
  • pivo, víno a nealkoholické nápoje během obědů a večeří na lodi
  • káva, čaj, capuccino, voda a lehké občerstvení během plavby
  • speciální zateplená vodotěsná obuv (zateplené holinky)
  • přednáškový program během plavby
  • všechny výsadky na pevninu a výlety čluny zodiac během plavby
  • transfery letiště – hotel – přístav – letiště
  • služby českého průvodce

Cena neobsahuje

  • spropitné
  • fakultativní výlety mimo plavbu i během ní
  • povinné pojištění léčebných výloh se speciální doložkou pro Antarktidu NA TENTO ZÁJEZD SE NEVZTAHUJÍ ŽÁDNÉ SLEVY
(Popis zájezdu byl aktualizován 26.10.2023)