Ostrov bohů a tisíce chrámů

0
Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů Foto - Ostrov bohů a tisíce chrámů

Zájezd pořádá

Delfín travel s.r.o.
Biskupská 1754/3, 11000 Praha

Indonésie
Cena od: 56 900
V nabídce od: 13.12.2019
Kód zájezdu: 377

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Indonéský ostrov Bali je proslulý svou neopakovatelnou atmosférou a pozitivní energií.
Na celém ostrově se nachází tisíce hinduistických chrámů a svatých míst, které se stávají každodenním dějištěm posvátných obřadů. Své návštěvníky však Bali dokáže překvapit i nespoutanou přírodou. Strmými vulkány, džunglí a mangrovníkovými lesy, mnoha jezery i řekami, které zavlažují malebná rýžová políčka rozesetá po velké části ostrova.
K odpočinku a koupání zase vybízí stovky kilometrů pláží lemující celé pobřeží.


Ubytování: hotel

Strava: snídaně

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: ODLET PRAHA - DENPASAR Sraz 2 hodiny před časem odletu na letišti Václava Havla Praha (místo a přesný čas bude upřesněn v pokynech k zájezdu). Let s přestupem se společností EMIRATES do hlavního města Bali, Denpasaru.

2. den: PŘÍLET - LETOVISKO SANUR V odpoledních hodinách přílet do Denpasaru. Transfer do hotelu a ubytování. Osobní volno. 

3. den: SANUR - OSOBNÍ VOLNO Snídaně. Volný den pro vaší relaxaci, odpočinek po cestě, aklimatizace. Sanur je příjemné letovisko, pro odpočinek jako stvořené. Den můžete začít třeba pozorováním  nezapomenutelného východu Slunce  přímo   na pláži. Upřednostňujete-li aktivní odpočinek, vyzkoušejte některý z vodních sportů, nebo se vydejte prozkoumat pulsující život v ulicích města. Ubytování v Sanuru.

4. den: VÝCHODNÍ BALI - PROVINCIE KARANGASEM Snídaně. Celodenní výlet do východní části ostrova. Provincie Karangasem bývala nejvlivnějším královstvím na Bali až do 19.st., kdy se musela podřídit Lomboku. Po cestě navštívíte netopýří jeskyni GOA LAWAH , poté jednu z nejstarších vesnic na Bali TENGANAN , která si dodnes zachovala starobylé hinduistické zvyky. Čeká Vás také prohlídka romantického vodního paláce u moře UJUNG , který obklopují koupací jezírka a zahrady. Den zakončíte v opravdové oáze klidu, ve vodním paláci vybudovaným rádžou z Karangasemu  TIRTA GANGGA . Doslovný překlad jména paláce Tirta Gangga je „voda z řeky Gangy“, posvátné řeky, která je srdcem Indie i hinduismu. V areálu se nachází také několik bazénků, kde se můžete vykoupat. Příjezd do hotelu v pozdních odpoledních hodinách, osobní volno. Ubytování v Sanuru.

5. den: SANUR - OSOBNÍ VOLNO Snídaně. Odpočinkový den na pláži, relaxace. Ubytování v Sanuru.

6. den: CHRÁMOVÝ KOMPLEX BESAKIH A PŘÍRODNÍ KRÁSY OBLASTI KINTAMANI Snídaně. Check-out a transfer do jedné z nejnavštěvovanějších částí Bali položené přibližně 1.500 m nad mořem. Zde se vám naskytnou nádherné přírodní scenérie dobarvené atmosférou chrámů, které se v této krajině nacházejí. Během dne se vydáte do města Semarapura, v jehož ulicích stojí chrám KERTHA GOSA . Tento chrám, vystavěný v 18. století, se skládá z několika budov a muzea, které jsou obehnány vodním příkopem.  Hlavním cílem tohoto celodenního výletu je však návštěva zdejšího největšího hinduistického chrámového komplexu BESAKIH . Jedná se o nejdůležitější balijský chrám stojící na úbočí posvátné hory a činné sopky Gunung Agung . Skládá se z komplexu 23 chrámů, ke kterým náleží ještě desítky dalších staveb a svatyní vystavěných na sedmi terasách . V druhé části dne zavítáte do oblasti KINTAMANI . Dominantou tohoto kraje je bezesporu dosud aktivní   vulkán BATUR , odkud jsou jedinečné výhledy do širokého okolí centrálního pohoří ostrova Bali. Cestou zpět navštívíte typickou vesnici PENGLIPURAN ležící ve výšce 700 m n.m. Ta je považována za nejčistší vesnici vůbec a vy budete moci nahlédnout pod roušku běžného života jejích obyvatel, kterých se doposud nedotkly dnešní vymoženosti moderního světa. Návrat do hotelu v odpoledních hodinách, osobní volno. Ubytování v Ubudu. 

7. den: UBUD - CENTRUM KULTURY MEZI RÝŽOVÝMI POLÍČKY Po snídani se vydáte za poznáním okolí městečka UBUD . Ubud je centrem kulturního a duchovního života na Bali, jeho kouzlo však hranicemi města nekončí. Den započnete procházkou po rýžových polích a návštěvou trhů, kde poznáte běžný život zdejších obyvatel. Navštívíte hinduistické meditační centrum GOA GAJAH a chrámový komplex GUNUNG KAWI ležící na řece Pakrisan v Tampaksiringu. Zde se Vám naskytnou nádherné pohledy na terasovitá rýžová políčka, chrám a skály, do kterých jsou vytesány hrobky (svatyně), které jsou až 8 m vysoké a pochází z 11.st. Svatyně byla vystavěna na počest krále Udayana Warmadewa. Poslední zastávka vás čeká u nejposvátnějšího pramene na ostrově TIRTA EMPUL  u stejnojmenného chrámu. Příjezd do hotelu v pozdních odpoledních hodinách, osobní volno. Ubytování v Ubudu.

8. den: UBUD - OSOBNÍ VOLNO Snídaně. Volný den vhodný k odpočinku nebo meditaci a nebo k poznávání města. Před lety byl Ubud jen malou vesničkou, která se rychle proměnila v kulturní centrum díky několika umělcům, kteří se zde usadili. Navštívit můžete zdejší galerie, muzeum umění, malířské a řezbářské dílny . Obdivovat můžete místní architekturu, navštívit lotosovou zahradu v chrámu Pura Sarawati nebo se podívat do opičího lesa (posvátného parku Monkey Forrest). Atmosféru Ubudu dotváří široký výběr restaurací a barů. Ubytování v Ubudu.

9. den: SEVERNÍ BALI Snídaně. Check-out a transfer směr sever ostrova Bali. Cestou navštívíte chrám TAMAN AYUN známý svými patrovými střechami, který obklopují krásné zahrady a vodní příkopy osázené lekníny. Poté se vydáte na místní ovocný trh, kde můžete ochutnat nejrozmanitější nabídku tropického ovoce. Na závěr výletu vás čeká návštěva nejdůležitějšího  VODNÍHO PALÁCE ULUNDANU na jezeře BERATAN , který je zasvěcen bohyni Ida Batari Dewi Ulun Danu. Vzhledem k nadmořské výšce 1200 m zde panuje studené tropické klima. Příjezd do hotelu, ubytování, osobní volno. Ubytování v Lovině.

10. den: LOVINA - OSOBNÍ VOLNO Den volna zahájíte opět snídaní. Během volného dne můžete odpočívat na místní pláži s tmavším vulkanickým pískem, nebo se vydat za poznáváním života v letovisku. Tento den vám zajisté zpříjemní i naše nabídka fakultativních výletů.  Vydat se s námi můžete na lodní výlet na tzv. Delfíní stezku , která se nachází asi 1 km od pobřeží, a kde můžete uvidět i mnoho desítek delfínů najednou. Milovníci pěší turistiky zase ocení možnost výletu do okolní krajiny, na rýžová pole či do místních vesnic a chrámů. Oblíbeným místem pro šnorchlování je oblast u ostrova Menjangan, kde můžete pozorovat bohatý podmořský život.  (fakultativní výlety za příplatek, aktuální nabídka výletů k dispozici na místě u vašeho průvodce).  Ubytování v Lovině.

11. den: CESTA NA JIH OSTROVA Snídaně. Check-out a transfer směr jih Bali do letoviska  SEMINYAK . Po snídani se vydáte k posvátným horkým pramenům BANJAR . Tyto přírodní prameny mají vulkanický původ a díky velkému obsahu síry jsou vhodné pro léčení revmatických a kožních onemocnění. Celý areál je zasazen do krásné tropické zahrady uprostřed džungle, poblíž stejnojmenného buddhistického chrámu. Po cestě pak uvidíte známá, sytě zelená rýžová pole v oblasti Pupuan. Poslední zastávkou tohoto dne bude nejznámější a nejfotogeničtější z mořských chrámů Bali – TANAH LOT .  Zde budete mít možnost pozorovat a fotografovat západ Slunce. Ubytování v Seminyaku.

12. den: SEMINYAK - OSOBNÍ VOLNO Snídaně. Den vhodný například ke koupání a odpočinku na místní vyhlášené pláži. Letovisko Seminyak leží severně od Kuty na západním pobřeží a je známé právě pro krásné pláže a klidnější atmosféru než na známé Kutě. Můžete poznávat pobřeží, které je oblíbené nejen mezi exkluzivními řetězci hotelů ale také u cizinců z Evropy či Austrálie, kteří zde žijí a podnikají například v oblasti módy či jiných řemesel typických pro Bali. Možnosti fakultativních výletů a aktivit (za příplatek): například kurz vaření a poznání balijské kuchyně či lodní výlet na ostrov Lembongan, během kterého si užijete zlatavé pláže, šnorchlování a k obědu ochutnáte grilované ryby. 

13. den: SEMINYAK - BALIJSKÁ KULTURA A TRADICE Snídaně. Během tohoto dne nahlédnete blíže do balijské kultury a tradic. Shlédnete vystoupení typického balijského tance BARONG představující očistný obřad nebo-li odvěký souboj mezi dobrem a zlem. O historii batikování textilií a jak se v praxi dělá tato technika dekorace oblečení si budete moci vyzkoušet a odnést si tak originální vzpomínku nebo dárek domů. Zastávku uděláte v hlavním městě Bali, v DENPASARU . Pěší procházkou se dostanete až do centra města, kde budete mít možnost navštívit muzeum historie a umění. Transfer do hotelu, osobní volno. Ubytování v Seminyaku.

14. den: SEMINYAK - TRADIČNÍ BALIJSKÝ TANEC A ROZLUČKOVÁ VEČEŘE Snídaně. Dopoledne volno. V odpoledních hodinách se vydáte do nejposvátnějšího chrámu ULUWATU , který byl vybudován v 11. století přímo na skále nad mořem a je zasvěcen duchům moří a oceánů. V prostorách chrámu se zúčastníte strhujícího představení balijského “opičího tance” KECAK .  Po návratu z chrámu si užijete rozlučkovou večeři, kterou pro vás připravíme přímo na pláži. Ubytování v Seminyaku.

15. den: ODLET Snídaně. Osobní volno. Transfer na letiště v Denpasaru a odlet do Prahy s přestupem.

16. den: PŘÍLET DO PRAHY Přílet do Prahy na letiště Václava Havla.

17. den:

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 18.01.2020)