Barcelona – Gaudího Sagrada Familia, Parc Guell, La Pedrera – Casa Milá, památky UNESCO

0
Barcelona18 Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona Barcelona02 Barcelona03 Barcelona04 Barcelona10 Barcelona12 Barcelona13 Barcelona16 Calella

Zájezd pořádá

IDEAL - TOUR PRAHA, s.r.o.
Milady Horákové 17, 17000 Praha 7

Španělsko / Barcelona
V nabídce od: 15.11.2019
Kód zájezdu: 556302

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

La Pedrera Casa Milá (vstup v ceně) - Casa Batlló - Casa Lleó Morera - Casa Amatller - Palau de La Música - Plaza Catalunya - Barrio Gótico gotické město - Parc Guell (vstup v ceně) - Múseo Picasso - čtvrť El Born - Parc de la Ciutadella - Sagrada Familia (vstup v ceně) - Las Ramblas - tržnice La Boquería

vstupné v ceně zájezdu La Pedrera Casa Milá - Parc Guell - Sagrada Familia


Ubytování: hotel ***
Ubytování je zajištěno v hotelu *** na pobřeží Costa Brava/Maresme nedaleko pláže ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce. Dítě do 12 let na přistýlce sleva 2500 Kč.

Strava: polopenze
Polopenze - snídaně a večeře formou švédských stolů

Doprava: letecky
Praha

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy, přílet do Barcelony, transfer na ubytování.

2. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.

3. den: Snídaně, odjezd na celodenní výlet do Barcelony, Passeig de Gracia, nejvýstavnější ulice města, překypující pestrým městským ruchem, nad nímž se vzpínají ty nejkrásnější památky modernismu, jedinečného vzepětí katalánské secese, která si získala to nejvyšší světové ocenění zejména v tvorbě geniálního architekta Antoni Gaudího i Cornet, jeho jedinečný dům La Pedrera – Casa Milá (vstup v ceně) navštíme a budeme obdivovat jeho exteriéry i interiéry, v tomto domě je i stálá expozice ostatních Gaudího děl, která nás vhodně uvede do historie jeho tvorby, dále budeme v procházce pokračovat po Passeig de Gracia k dalším významným stavbám modernismu, a to nejen ke Gaudího důležité stavbě domu Casa Batlló, ale i k domům jeho generačních souputníků Casa Lleó Morera významného architekta Lluise Domenecha i Montaner a Casa Amatller neméně významného Josepa Puig i Cadafalch. Přes srdce Barcelony náměstí Plaza Catalunya dojdeme až k další Gaudího stavbě, úžasnému Palau de La Música, chrámu hudby. Ve volném programu se můžeme ponořit do uliček Barrio Gótico - „Gotické čtvrťi“ a obdivovat v zajímavém kontrapunktu nejzajímavější památky gotického věku - katedrálu Svaté Eulálie, kostel Santa María del Mar, Plaza Reial a další památky středověkého období města, návrat do hotelu, večeře.

4. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře. Možnost fakultativního výletu na fascinující pohoří Montserrat, tamní klášterní komplex a bazilika je nejvýznamnějším poutním místem Katalánska (nadmořská výška 726 metrů) - prohlídka baziliky s černou sochou Panny Marie Montserratské – patronky Katalánska, pěší procházky (křížová cesta), překrásné přírodní scenérie při pohledu do údolí řeky Llobregat.

5. den: Snídaně, odjezd na celodenní výlet do Barcelony. Prohlídku začneme dalším nepřekonatelným dílem barcelonského velikána, návštěvou a prohlídku Parc Guell (vstup v ceně), projdeme se nečekanými parkovými úpravami tak, jak je pojal slavný architekt, budeme obdivovat zblízka jeho jedinečné umění detailu, práci s různými materiály, od neopracovaných kamenů, ze kterých vystavěl cesty, galérie, terasy a vyhlídky, girlandy a balustrády, po úžasnou práci s keramickými i skleněnými bílými či barevnými úlomky, ze kterých nám sestavil kaleidoskop, který nás bude na každém kroku překvapovat. Uvidíme jeho terasu s mozaikovými lavicemi, sloupový sál s bohatou mozaikovou výzdobou, schodiště se sochami barevných draků, domy jako z pohádky připomínající slona či houbu. Z Parku Guell, rozkládajícím se na horním okraji města, se přesuneme centra Barcelony k zajímavé čtvrti El Born, kde si budeme moci připomenout tu nejstarší historii města prohlídkou archeologických vykopávek. Volný čas pak využijeme třeba k návštěvě blízkého Muzea Pabla Picassa, který v Barceloně působil mnoho let, či k návštěvě osvěžujícío parku La Ciutadella, který vznikl postupně v 19. století a byl obohacen v průběhu barcelonské světové výstavy jezírky, sochami a pavilóny i za účasti ještě mladého Gaudího, návrat do hotelu, večeře.

6. den: Snídaně, pobyt u moře, individuální volno, večeře.

7. den: Snídaně, odjezd na celodenní výlet do Barcelony. Bezesporu vrcholem a životním dílem stavitele Gaudího je jeho chrám Sagrada Familia (vstup v ceně). Vrcholné dílo světové secese (v Katalánsku modernismus), vás ohromí svým prostorem, mnohostí tvarů, kamennou a barevnou bohatostí fasád, sochařskou výzdobou, ve kterých můžete číst jako v knize knih vše, co nám chtěl Antoni Gaudí říci. Jeho záměr vše sdělit světu kamennou nádherou zde došel naplnění, i když dílo zůstalo nedokončeno, a podle odkazu stavitele jeho výstavba stále pokračuje. Prohlédnete si exteriéry východního a západního průčelí, a pak i bohaté interiéry chrámu, budete se moci přesvědčit, jak stavitel i přes monumentalitu stavby promlouvá detaily ke každému z nás. Součástí prohlídky je i muzeum stavby a prohlídka jedné ze dvou hlavních věží chrámu. Po prohlídce se přesuneme do středu města a volný čas budete moci věnovat třeba prohlídce památníku Kryštofa Kolumba, přístavu, nejznámější barcelonské ulici Las Ramblas – s pouličními umělci a živými sochami, ruchem kypící tržnici města La Boquería, návrat do hotelu, večeře.

8. den: Snídaně, individuální volno, dle letového řádu transfer na letiště a odlet do Prahy

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 15.03.2021)