Kanárské ostrovy - Lanzarote

0
Kanárské ostrovy - Lanzarote Lanzarote - Francesa © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote - Isla Graciosa © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote - pozorování ptactva © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Carmen Portella Ernest Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek Lanzarote © Foto: Kuba Kmínek

Zájezd pořádá

KUDRNA s.r.o.
Lidická 17, 60200 Brno

Španělsko
Cena od: 17 800
V nabídce od: 26.10.2019
Kód zájezdu: 220857

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: apartmánubytování: apartmán
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Aktivní dovolená
    • Turistika

Vyplujete-li s s větrem v zádech od západního pobřeží Afriky, zanedlouho se před přídí vynoří silueta ostrova, jenž svůj vulkanický původ od prvního pohledu nezapře. Divoká krajina tvořená sopečnými kužely, lávovými poli, vinicemi, palmovými háji a políčky hraje všemi barevnými tóny. Kontrast je absolutní. Červené, černé a okrové odstíny sopečných hornin přechází v tyrkysovou hloubku oceánu jen skrze úzký proužek pláží z toho nejjemnějšího saharského písku. Ostrov je zemí zaslíbenou vyznavačům cyklistiky, pěších túr i těm, jenž v poklidu nepříliš náročných výletů dovedou vychutnat bohatou historii, skvělou kuchyni, lahodná vína a v neposlední řadě luxusní koupání v Atlantiku. Windsurfing, potápění, kiteboarding či jízda na vlnách jsou už jen třešničkou na dortu pro zasvěcené. A propos – na hordy plážovníků obvyklé ve Středomoří rovnou zapomeňte a vychutnejte si dokonalou romantiku opuštěných pláží. Ubytujeme se v příjemném apartmánu, odkud budeme vyrážet na jednotlivé výlety. Zájezd je možné prodloužit o další týden či po domluvě využít individuálních termínů po celý rok. Zavítejte s námi na ostrov, který svou krásou upoutal i mnohé filmaře!

Program: 1. Přílet na Lanzarote, ubytování a uvítací večerní posezení u sklenky dobrého lanzarotského vína.

2. Vydáme se na trek geologicky nejstarší krajinou – sopečným útvarem Ajaches (↔ 11,80 km,  ↑ 586 m, ↓ 586 m). Již 14 milionů let zde intenzivní eroze obrušuje pusté sopečné vrcholky a modeluje hluboká údolí. Odpoledne poznáme historické monumenty Teguise, které bylo až roku 1847 hlavním městem ostrova.

3. Mystická krajina vulkánů NP TIMANFAYA je jedním z hlavních lákadel ostrova (↔ 5 km, ↑ 284 m, ↓ 284 m). Vystoupáme na jeden z nejdokonalejších kráterů Kanárských ostrovů – Caldera Blanca. Odpoledne návštěva činných solisek Salinas del Janubio a vulkánu EL GOLFO s jedinečným smaragdovým jezírkem.

4. Poznáme vinařskou oblast La Geria, produkt lidského důvtipu a snahy přežít v kraji zničeném rozsáhlou sopečnou činností v 18. století. Jedinečnost celku oceníme z vrcholu sopky Guardilama (604 m). (↔ 8, ↑ 436 m, ↓ 436 m). Trek zakončíme ochutnávkou vína s výkladem. Odpoledne zavítáme na surfařskou pláž Famara, kde si trochu toho surfu taky můžeme vyzkoušet. Anebo si alespoň pohrát ve vlnách.

5. Vypravíme se na nejvyšší bod ostrova, Peñas de Chache (671 m). Trek začíná i končí v zeleném Údolí tisíců palem – městečku HARÍA. Navštívíme také jeskyni Cueva de los Verdes, která je součástí jednoho z největších sopečných tunelů na světě. Koupání bude tentokrát v přírodních bazénech s bílým pískem na severu ostrova (↔ 10.50 km,  ↑ 456m, ↓ 456 m).

6. Z vesničky Ye vystoupíme na vrchol sopky Monte Corona (609 m) s ukázkovým kráterem. Za pěkného počasí se nám otevře nádherný výhled na ostrov Graciosa i na další ostrůvky mořské rezervace Archipielago Chinijo. Poté navštívíme jednu z divokých pláží severní části ostrova. (↔ 8,5 km,  ↑ 307 m, ↓ 307 m).

7. Lodí vyplujeme na ostrůvek La Graciosa, nejmenší z obydlených Kanárských ostrovů, Projdeme se po krásném pobřeží a před návratem zpět zajdeme do některé z výborných restaurací rybářské vesničky Caleta de Sebo. (↔ 5,5 km,  ↑ 105 m, ↓ 105 m).

8.  Závěrečná návštěva domu geniálního výtvarníka a architekta Césara Manrique, který se zasloužil o to, že Lanzarote neztratilo svou jedinečnou tvář. Dle časových možností i poslední koupání a pak už jen rozloučení se sopkami cestou na letiště.


Ubytování: apartmán

Strava: vlastní

Doprava: letecky

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.

Cena obsahuje

  • veškerou společnou dopravu po ostrově
  • 7x ubytování ve 2-4 lůžkovém apartmánu (jednolůžkový apartmá za příplatek 4.400 Kč)
  • průvodce
  • loď na ostrov Isla Graciosa
  • veškeré vstupy
  • pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena neobsahuje

  • letenku v ceně od cca 9.500 Kč včetně tax z Prahy a Vídně (příp. individuálně si můžete letenky zakoupit v ceně od 3.500 Kč včetně tax s nízkonákladovou leteckou společností)
(Popis zájezdu byl aktualizován 28.10.2019)