Historie a příroda v Armenii

0
Tatev - monastery - Armenia Jerevan Lake Sevan Noraduz - Cemetery Old - Khndzoresk Parz Lake Sevanavank Tatev - Monastery Yerevan Zvartnots

Zájezd pořádá

AZZURRA TOURS s.r.o.
Za Poříčskou branou 4, 18600 Praha

Arménie / Jerevan
V nabídce od: 12.07.2019
Kód zájezdu: 543953

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Odlet z Prahy 01/04/2020
02/04 -přílet v ranních hodinách do Jerevanu, relax, snídaně, ubytování v hotelu 3*,
Echmiadzin-Zvartnots-Jerevan – prohlídka města s 3000 letou historií s česky mluvícím průvodcem Prohlídka Náměstí republiky s kamennými koberci, divadlo, kde se hraje jen opera a další divadlo pro baletní představení. Návštěva vrcholu Cascade Monument s krásným panoramatickým výhledem na biblickou horu Ararat, musea genocidy, pomník matky Arménie.
Návrat do hotelu , večeře.
03/04 - Khor Virap – Noravank – Gnishik/Jerevan – celodenní výlet s návštěvou kláštera Khor-Virap umístěného na vrcholku kopce v údolí Ararat naproti biblické hoře Ararat, kde Noe postavil svou archu. Je to poutní místo pro místní i turisty, vypadá jako hrad, kde má každý chuť usednout a rozjímat s výhledem na biblickou horu Ararat. Přesun na Gnishik, který je velmi bohatý na barevnou květenu. Stezka je umístěna v chráněné krajinné oblasti Arpa. Přejezd ke klášteru Noravank, kulturnímu a náboženskému centru 13. století. Klášter stojí v úzké rokli, nad níž se tyčí červené útesy.
Během výletu možnost sledovaní bezoárových koz z dvou vyhlídek.
Návrat do Jerevanu, večeře.
04/04 - Sevanské jezero – Dilijan – Goshavank – Jerevan - celodenní výlet – návštěva Sevanského modrého jezera, největšího v Arménii. Prohlídka místa Dilijan, návštěva vesničky a kláštera Goshavank z přelomu 12. a 13. století který byl významným místem kultury ve středověké Arménii.
Návrat do Jerevanu, večeře.
05/04 - Památník Amberd – Abeceda – Astarakats – Saghmosavank – Jerevan - návštěva pevnosti Amberd z 10. století, která se nachází ve výšce 2300 m nad mořem na svazích hory Aragats. Další místo k prohlídce bude památník arménské abecedy v Atrtashavan na východním místě hory Aragats. Dále navštívíte výrobu vína v příjemném rodinném prostředí. Posledním místem výletu bude Saghmosavank z 13. století a procházka růžovým městem.
Návrat do Jerevanu, večeře.
06/04 - Geghard – Garni – Jerevan – návštěva kláštera Geghard, zapsaného na seznamu světového kulturního dědictvím, který je částečně vytesán do skály. V blízkosti se nachází Chrám Garni, který je jedinou řecko-římskou památkou. V obci Garni se zúčastníte výroby arménského chleba, prohlídky přírodních staveb symfonie kamenů.
Návrat do Jerevanu večeře.
07/04 Echmiadzin – Zvartnots - křesťanské centrum pro všechny Armény, které pochází z doby 301–303.
Můžete navštívit pozůstatky Zvartnots Temple ze 7.století, zařazené do světového kulturního uměni Unesca. Volný čas na prohlídku Jerevanu a nákupy, večeře.

08/04 – volný den pro návštěvu museí.

09/04- odlet v ranních hodinách


Ubytování: hotel ***

Strava: polopenze

Doprava: letecky
Odlet Praha/Jerevan/ 01/04- Jerevan/ Praha 09/04

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 22.02.2020)