Podél řeky Rhóny - cyklistický zájezd, Zermatt

0
Zermatt Brig Gornergrat 2 Gornergrat 3 Horská silnice vedoucí k Grimselpass Leukerbad Masiv Mont Blanc Matterhorn 2 Montreux Na trase Na trase 2 Sion Ženevské jezero Ženevské jezero 2

Zájezd pořádá

CK HOŠKA TOUR
náměstí Karla Václava Raise 160, 50781 Lázně Bělohrad

Švýcarsko / Sion
Cena od: 9 600
V nabídce od: 14.12.2018
Kód zájezdu: 640

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hostelubytování: hostel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Cyklistika

Region Wallis lemuje 40 čtyřtisícovek.

Cyklostezka vás povede z hor údolím řeky Rhony s krásnou horskou kulisou kolem jezer a vodopádů, středověkými městečky k největšímu švýcarskému jezeru a nejkrásnějšímu městu na jeho břehu Montreux. Program je doplněn o návštěvu horského střediska Zermatt s majestátním Matterhornem.


Ubytování: hostel
Hostel (čtyřlůžkové pokoje) v Sionu, za příplatek penzion nebo hotel (dvoulůžkové pokoje).

Strava: snídaně
Možnost dokoupení večeří za 1 250,- Kč.

Doprava: autokarem

Program zájezdu

1. den: odjezd v podvečerních hodinách, možnost nástupu i v západních Čechách. Noční přesun do Švýcarska.

2. den: GRIMSELPASS 2164 m – panoramatický sjezd z horského průsmyku až na dno romantického údolí, které je pokladnicí walliské lidové architektury. Pokračování po pohodlné cyklostezce vedoucí převážně z kopce do Brig (cíl zkrácené etapy) nebo až do cíle etapy ve Vispu. Celkem 72 km (+240 m/-1750 m).

3. den: LEUKERBAD 1450 m – z termálního lázeňského letoviska po silnici do údolí řeky Rhóny. Pokračování mezi vinohrady a ovocnými sady do Sionu, historického města s pozůstatky středověkého hradu (cíl zkrácené etapy). Pokračování údolím řeky Rhóny do cíle v Martigny. Celkem 65 km (+0/-890 m).

4. den: WALLISKÉ ALPY – ZERMATT 1710 m – nejdříve musíte z Täsche vyjet do Zermattu (po vlastní ose nebo zubačkou), který leží na úpatí nejfotografovanější evropské hory – majestátního Matterhornu. Po silnici zpět do Täsche a přes Visp (cíl zkrácené etapy) a údolím řeky Rhóny do cíle v Sierre. Celkem 75 km (+240 m/-1150 m). Alternativně možnost výjezdu zubačkou na vyhlídku Gornergrat nabízející úchvatný přírodní amfiteátr s více než 35 vrcholy přesahujícími 4 000 m a rozlehlými ledovci. Vyhlídkový dvacetikilometrový sjezd na kolech zpět do Zermattu.

5. den: FORCLAZ 1520 m sedlo na švýcarsko-francouzské hranici nedaleko masivu Mont Blanc. Sjezd do údolí řeky Rhóny a k Ženevskému jezeru přes Montreux do cíle ve Vevey. Celkem 69 km (+360 m /-1160 m). m). Ve večerních hodinách odjezd, noční přesun.

6. den: návrat v ranních hodinách.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • přeprava, 3x ubytování, 3x snídaně a průvodce
(Popis zájezdu byl aktualizován 05.01.2020)