Kanadským severem na Aljašku

0
kanadským severem kanadským severem2 kanadským severem3 kanadským severem4 kanadským severem5 kanadským severem6

Zájezd pořádá

AMERICA TOURS, v.o.s.
Jánská 868/8, 46001 Liberec

USA
V nabídce od: 20.11.2018
Kód zájezdu: AT 1930

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poznejte jedinečnou krásu drsné severské přírody od Vancouveru po Aljašku ! Od pulsujícího Vancouveru, přes krásu stejnojmenného ostrova, úžasnou Inside Passage, horské ledovce severní Britské Kolumbie i osamělost hlavního města provincie Yukon. Pojeďte s námi po stopách zlaté horečky na Klondiku, zkuste si vyrýžovat zlato na Bonanze a představit si krušný život zlatokopů v Dawson City. Navštivte s námi divočinu poloostrova Kenai, nechte se okouzlit horskými velikány a krásou národního parku Denali. Projděte se centrem Anchorage… Krásná cesta se spoustou skvostných cestovatelských zážitků !!!
Vancouver - Nanaimo - Inside Passage - Prince Rupert - Hyder - Stewart - Watson Lake - Whitehorse - Dawson City - NP Wrangell - St.Elias - Fairbanks - NP Denali - Seward - Kenai Fjords - Portage Lake - Anchorage
Minimální počet 6 osob
Během zájezdu urazíte cca 2.880 mil ( 4.600 km )
Zájezd může být směrován opačně
K návštěvě USA je nutný biometrický pas a autorizace ESTA nebo platný pas s vízem.
K návštěvě Kanady je nutný platný pas a autorizace eTA nebo platný pas s vízem.


Ubytování: hotel ***

Strava: vlastní

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: VANCOUVER 30 mil/ 50 km Odlet z Prahy do Vancouveru. Po příletu a přivítání na letišti průvodcem America Tours Váš čeká transfer do hotelu a ubytování, večer pak orientační a seznamovací meeting.

2. den: VANCOUVER 40 mil / 65 km Celodenní prohlídka Vancouveru Vás zavede nejprve do centra, kde zhlédnete Gas Town, Canada Place a přilehlý Stanley Park s jedinečnými výhledy na "ostrov skla a oceli". Prohlídka Vás dále zavede na visutý Lynn Bridge, a nabídneme Vám /fakultativně/ nezapomenutelný let hydroplánem nad Vancouverem. Na závěr organizovaného programu společně navštívíme vyhlídku Vancouver Tower s jedinečným výhledem na centrum města, záliv a hory v pozadí.

3. den: NANAIMO, PORT HARDY 300 mil / 480 km Časně odjezd do Horseshoe Bay a odtud lodním trajektem přejezd do města Nanaimo na ostrově Vancouver. Cílem dnešního dne je městečko Port Hardy na severním konci ostrova. Cestou krásnou přírodou ostrova se pokusíme zahlédnout první medvědy naší společné cesty. Medvědů baribalů se ve zdejších lesích potuluje bezpočet… Ubytování ve večerních hodinách.

4. den: INSIDE PASSAGE celodenní plavba Velmi časně se nalodíte na lodní trajekt a absolvujete s ním jednu z nejkrásnějších vodních cest světa – celodenní průjezd slavné Inside Passage. Nezapomeňte si s sebou přichystat dalekohledy na pozorování kosatek, velryb, vyder, lachtanů, běluh a dalších zástupců mořské fauny žijících ve zdejších fjordech!! Pozdě večer vylodění v Prince Rupert, ubytování.

5. den: PRINCE RUPERT, STEWART, HYDER 315 mil / 500 km Po krátké prohlídce Prince Rupert a nákupu na cestu divočinou odjezd nejprve do městečka Terrace, a poté v osadě Kitwanga definitivně naberete směr na sever po Cassiar Highway. Cestou si budete moci ověřit Vaše pozorovací schopnosti – zdejší příroda je plná černých medvědů baribalů. Po průjezdu podél pohoří s jedinečnými alpinskými ledovci příjezd do osady Stewart horami odtržené od civilizace, ubytování. V podvečerních hodinách návštěva osady Hyder – území Aljašky, avšak bez pozemního spojení s jejím územím. V této osadě se čas zastavil před sto lety… Návštěva ledovce Salmon Glacier a Salmon Creek – potoka po většinu roku plného lososů.

6. den: CASSIAR Hwy, WATSON LAKE 410 mil / 655 km Návrat na Cassiar Highway, celodenní putování na sever cestou vinoucí se krásnou krajinou horských štítů, ledovců, jezer a divokých zvířat do Watson Lake, třetího největšího města kanadské provincie Yukon. Velkoměsto však rozhodně nečekejte, stálých obyvatel má Watson Lake kolem 800… Největší atrakcí města je "les cedulí" – kdo dříve najde ceduli America Tours, kterou jsme zde umístili při prvním tomto zájezdu bezmála před dvaceti lety?

7. den: ALASKA Hwy, WHITEHORSE 280 mil / 450 km Pokračování cesty po Alaska Highway do hlavního města provincie Yukon – Whitehorse. Cestou během malé odbočky zhlédnete zdejší atrakci "nejsevernější poušť světa" u městečka Carcross. Po příjezdu a ubytování Vás čeká prohlídka města a okolí. Navštívíte také Muzeum Yukonu a zdejší historie dobývání zlata ( v ceně), a zhlédnete "fish ladder" - zařízení umožňující táhnoucím lososům překonat přehradní hráz, a nahlédnete do Miles Canvonu řeky Yukon.

8. den: KLONDIKE Hwy, DAWSON CITY 340 mil / 540 km Ráno odjezd po zlatokopecké Klondike Highway do Dawson City. Cestou kromě fascinující přírody zhlédnete i slavné peřeje Five Fingers na řece Yukonu. Po příjezdu do Dawsonu Vás čeká prohlídka městečka, okruh po zlatonosných potocích Bonanza, Eldorado a Hunker Creek /můžete si zapůjčit rýžovací pánev a zkusit štěstí na Bonanze/. Navštívíte také hrob slavného českého dobrodruha a polárníka Jana "Eskymo" Welzla… Večer Vám všem doporučujeme navštívit program ve slavném kabaretu a kasinu Diamond Tooth Gertie´s – nejdéle nepřetržitě fungujícím saloonu v Americe!!

9. den: DAWSON CITY, TOP OF THE WORLD Hwy 200 mil / 320 km Dopoledne volno v Dawsonu. Využijte času k nákupu suvenýrů, projděte se po břehu majestátního Yukonu a jeho soutoku se zlatonosným Klondikem. Nezapomeňte potěžkat v ruce opravdový zlatý nugget u místního klenotníka!! Odpoledne odjezd trajektem přes Yukon a odjezd po Top of the World Highway na území USA. Při dobré viditelnosti budete uchváceni cestou po vrcholcích hor a panoramatem velehor na obzoru.. Navštívíte zlatokopeckou osadu Chicken, a den zakončíte v osadě Tok ležící na známé Alaska Highway.

10. den: DELTA, FAIRBANKS, CHENA HOT SPRINGS 360 mil / 570 km Odjezd do nejsevernějšího bodu naší cesty – města Fairbanks se zastávkami v osadách Delta Junction a North Pole, kde podle legendy žije Santa Claus /a my ho doma navštívíme!!/. Orientační prohlídka centra Fairbanks, poté odjezd do Chena Hot Springs, kde strávíme příjemný podvečer v horkých minerálních pramenech. Pozdě večer návrat do Fairbanks, Ubytování. Pro zájemce fakultativně nabízíme odpoledne výlet do Chena Hot Springs, kde můžete strávit příjemný podvečer v horkých minerálních pramenech /návrat pozdě večer/.

11. den: NP DENALI 260 mil / 420 km Ráno odjezd do národního parku Denali, perly přírody Aljašky a domova nejvyšší hory Severní Ameriky. Zde nás čeká túra busem správy národního parku/v ceně/. Pozorování divoké zvěře, zejména medvědů grizzly, losů a jelenů caribou v neporušené přírodě, a vycházky horskou přírodou. Následuje odjezd do Anchorage, ubytování v motelu na trase ve večerních hodinách.

12. den: ANCHORAGE, SEWARD 280 mil / 440 km Po příjezdu do Anchorage orientační prohlídka centra města a návštěva Lake Hood, největšího přístavu hydroplánů na světě. Odpoledne odjezd do Sewardu na poloostrov Kenai. Cestou zastávka u jezera Portage se stejnojmenným ledovcem, a pozorování zvěře v národním parku Gugach. Ubytování v Sewardu ve večerních hodinách.

13. den: ANCHORAGE 50 mil / 80 km Volné dopoledne k prohlídce rybářského městečka Seward. Fakultativně Vám nabízíme /a doporučujeme/ plavbu lodí do národního parku Kenai Fjords, spojenou s pozorováním vodních ptáků, kosatek, velryb, a ledovců odlamujících se do moře.. V odpoledních hodinách se vrátíme do Anchorage. Následuje indiv. volno, poslední shopping. Pozdě večer transfer na letiště a odbavení k letu domů.

14. den: Odlet domů 10 mil / 20 km Dle Vašeho letového plánu v nočních hodinách odlet do Prahy via USA.

15. den: Přílet do Prahy Přílet do Prahy Váš zájezd ukončí.

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • dopravu z Prahy do cílové destinace a zpět
  • letištní poplatky
  • 13× ubytování v hotelech a motelech turistické kategorie
  • dopravu klimatizovaným vanem nebo SUV
  • program, vstupné a atrakce zahrnuté v itineráři
  • služby průvodce America Tours
  • komplexní pojištění- speciál pro Ameriku
  • zákonné pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • pojištění storna zájezdu
  • vstupní formality cílové země a tranzitních zemí
  • stravu
  • vstupy a fakult. akce nezahrnuté v programu
  • spropitné místním řidičům, průvodcům a personálu
  • event. palivové příplatky a poplatky k fakultativním akcím
  • poplatek za odbavení zavazadel /letecká doprava/
  • příplatek za jednolůžkový pokoj 29.700 Kč
  • pojištění storna zájezdu /ERV pojišťovna/ 2.500 Kč

Slevy

  • sleva pro třetí osobu na pokoji (dvě dvoulůžka) 5.800 Kč
(Popis zájezdu byl aktualizován 02.04.2019)