Sečuán a Kanton (nejen) pro gurmány

0
Velký Buddha v Leshanu Hodující panda velká Kantonské dim sum Kantonské knedlíčky Květinová pogoda v Kantonu Na tržišti Náves ve vesnici Shangli Opevněná vesnice v Kaipingu Pandy hodující na bambusu Sečuánský ohnivý i neohnivý kotlík Sečuánský ohnivý kotlík Shangli – Most dvou nesmrtelných Velký Buddha v Leshanu Výroba domácích nudlí

Zájezd pořádá

CHINA TOURS, s. r. o.
Vítězné náměstí 2, 16000 Praha 6

Čína
V nabídce od: 18.07.2018
Kód zájezdu: 11242

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Ochutnali jste už pekingskou kachnu či šanghajské speciality? Ať už ano či ne, nabízíme vám možnost vyzkoušet na vlastní jazyk další dvě ze čtyř nejznámějších a nejcharakterističtějších čínských kuchyní. A nemusíte se bát, ne každý ohnivý kotlík musí být pekelně pálivý a pes je opravdu vybraná specialita, kterou vám běžně místo kuřete nenaservírují. Raději si zapamatujte jména jako siumai, cheungfan či hargow  – s těmi se totiž setkáte v Kantonu a okolí daleko častěji. Stejně tak si zde spíš pochutnáte na rybách a plodech moře. Návštívíme i tržiště s kořením, zeleninou a jinými surovinami, ochutnáme rozličné pouliční dobrůtky. Povečeříme na návsi staré vesničky a posedíme v čajovně pod otevřeným nebem, abychom v klidu vstřebali vynikající jídlo i nezapomenutelné zážitky. Nevynecháme ani památky a přírodní zajímavosti, v čele s unikátní pandou velkou a moderní architekturou Kantonu.
Velikost skupiny:

6–16 účastníků
Víza:

Od 18. 10. 2019 došlo k zásadní změně v zajišťování čínských víz, kdy je nutná osobní návštěva vízového centra v Praze každým žadatelem o čínské vízum kvůli pořizování otisků prstů . Z tohoto důvodu již není naše CK (ani žádná jiná CK) schopna za většinu klientů víza zajistit.
Pro zajištění víza je nutné vyplnit obsáhlou žádost o vízum s různými osobními informacemi a naskenovat fotografii dle požadavků čínské ambasády. Celá žádost se vyplňuje on-line přes webové stránky na počítači a je v angličtině. Po jejím ukončení je třeba se na návštěvu vízového centra objednat – opět přes webovou stránku, která je taktéž v angličtině.
Klienti před zájezdem obdrží podrobné instrukce, jak žádost vyplnit, spolu s potřebnými informacemi k cestě.
Za čínské vízum se platí v hotovosti nebo kartou přímo při podání žádosti, a to částka 2700 Kč/os. Pokud mají klienti zájem o následné vyzvednutí pasu s uděleným vízem prostřednictvím naší CK, musí nám dodat originál dokladu o úhradě vízového poplatku, který obdrželi při své návštěvě.
Od otisků prstů a návštěvy vízového centra jsou osvobozeny děti do 14 let a osoby nad 70 let věku a dále ti, jimž byly na tomtéž vízovém centru nebo na čínské ambasádě sejmuty otisky prstů v uplynulých 5 letech a kteří cestují na stejný pas. Této skupině osob můžeme, v případě zájmu, zajišťovat vízum i nadále, a to za poplatek 3300 Kč – upozorňujeme, že tento poplatek zahrnuje pouze vyřízení víza na vízovém centru, nikoliv vyplnění samotné žádosti o vízum, tu musí každý klient vyplnit on-line sám.
Doporučujeme pročíst podrobnější informace o celém postupu zajištění čínského víza, které najdete zde: Čínské vízum .
Naše doporučení:
Jedinečný cestovatelský a kulinářský zážitek pro ty, kteří nejen rádi jedí vynikající čínskou kuchyni, ale také si ji rádi sami připravují.


Ubytování: hotel ***

Strava: polopenze
polopenze

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. - 2. den: Praha – Chengdu (Čcheng-tu): odpoledne přílet do hl. města "nejpálivější" provincie , Sečuánu; večeře ve znamení chilli a sečuánského pepře – "tofu poďobané staré dámy", "lilek vonící jako ryba" či "restované fazolky čtyř ročních období", "bůček vracený do hrnce" a jiné lahůdky; večerní pásmo tradiční sečuánské kultury včetně ukázky opery měnicích se tváří.

3. den: Chengdu – Shangli (Šang-li): výlet do města Leshan (Le-šan) – prohlídka rozsáhlého areálu Velkého Buddhy (největší zpodobnění sedícího Buddhy na světě – 71 m) v malebné krajině JZ Číny; odpoledne vesnička Shangli ležící na staré obchodní cestě Koní a čaje v šťavnaté vegetaci podhorské krajiny – most Dvou nesmrtelných ; skvělá venkovská večeře na návsi – místní specialita dandanmian (ručně dělané nudle s dušeným bůčkem) či nepřeberné varianty shaokao (na špejlích grilované maso, zelenina, houby a jiné dobrůtky).

4. den: Shangli – Chengdu : tradiční venkovská čínská snídaně a ranní atmosféra vesničky bez davů čínských turistů; přejezd zpět do Chengdu a návštěva chovné stanice unikátní pandy velké ; prohlídka rozsáhlého buddhistického kláštera Wenshu (Wen-šu) s typickou venkovní čajovnou ; večer místní specialita "ohnivý kotlík" – vkládání a vaření ruzných druhů masa, zeleniny, hub a tofu do kotlíku s polévkovým základem (lze i nepálivý); procházka starými zrekonstruovanými uličkami města.

5. den: Chengdu – Kanton : dopoledne přelet do hl. města jihočínské provincie Guangdong (Kuang-tung); síň předků rodu Chen (Čchen) vybudovaná v typickém jihočínském stylu s muzeem kantonského lidového umění, buddhistický klášter Hualin (Chua-lin) se síní 500 arhatů a pěší zóna Shangxiajiu (Šang-sia-ťiou); večeře ve stylu typické kantonské kuchyně – ryby, plody moře, hodně zeleniny, ale i ovoce vařené v lehkých jemných omáčkách (např. kuře na soli či s citronovou omáčkou) se zázvorem, česnekem a cibulkou.

6. den: Kanton : trh Qingping (Čching-pching) s produkty čínské medicíny, ostrov Shamian (Ša-mien) s koloniální architekturou, klášter Šesti banyánů s 57 m vysokou Květinovou pagodou ; brzká večeře ve stylu "dim-sum" – slané i sladké taštičky a bochánky, masa, zeleniny i dortíčky servírované v malých napařováčcích ; 610 m vysoká TV věž (2. nejvyšší na světě) – fakultativně možnost projížďky (20 min) po nejvýše položené vyhlídkové dráze na světě (455 m nad zemí).

7. - 8. den: Kanton – Praha: celodenní výlet do oblasti Kaiping (Kchaj-pching) za diaolou (tiao-lou) – opevněné mnohapatrové věže proti banditům (asi 1800 v celé oblasti), návštěva nejzajímavějších vesniček a výstup na některou z věží; večeře ve stylu kantonských smažených, vařených či napařovaných knedlíků a knedlíčků a rýžových nudlí a nudliček ; pozdě večer odlet do ČR, přílet domů 8. den.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 04.03.2021)