Filipíny, Hong Kong

0
2019 Filipíny, Hong Kong

Zájezd pořádá

CK AVETOUR s.r.o.
Počernická 699/62a, 10800 Praha 10

Hongkong
V nabídce od: 19.06.2018
Kód zájezdu: 040219

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

18 denní okruh po Filipínách s návštěvou Hong Kongu v doprovodu Jiřího Koubka! Sleva 8 000,-!

Poloha: Dle programu


Ubytování: hotel ***
Dle programu

Strava: vlastní
Dle programu

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den: 4. 2. - v 15:30 hod. odlet z Prahy směr Manila s renomovanou společností Emirates Airlines přes Dubaj největším civilním letadlem světa – Airbus A380

2. den: 5. 2. - přílet do hlavního města Manily, podle časových možností procházka po městě - čtvrť Malate, místní katolické kostely, např. Paco Catholic Church, Malate Church, trhy a obchody, Manila – nocleh.

3. den: 6. 2. - ranní přelet do hlavního města ostrova Palawan - Puerto Princesa, na ostrov, který je často označován za nejkrásnější na světě, krátká návštěva staré části města - modrobílého kostela Our Lady of Immaculate Conception a bývalé US obranné základny během 2. světové války Plaza Cuartel (dnes již jen pamětní místo a park), přejezd přes scénickou oblastí plnou tropické vegetace, zahrad a políček do pobřežního městečka Sabang, po zbytek dne relax na pláži, volný čas, Sabang Beach – nocleh.

4. den: 7. 2. - výlet na lodi na podzemní řece Underground River (na seznamu UNESCO a nových 7 divů světa přírody), nazpět volitelně pěší túrou (cca 1-2 hodiny) v pohodovém tempu přes deštný prales po vyznačených stezkách, s možností zahlédnout opice a další exotické živočichy, Sabang Beach – nocleh.

5. den: 8. 2. - celodenní přejezd malebnou krajinou severním směrem k regionu El Nido, zastávka ve starobylém městě Taytay se španělskou pevností Fuerzade Santa Isabel z poloviny 17 století, relax v El Nido, El Nido – nocleh.

6. den: 9. 2. - hodnotný, celodenní výlet na tradiční filipínské kyvadlové lodi ke krasovým ostrovům a ostrůvkům scénického souostroví Bacuit Bay, jejich pláží a modrých lagun, šnorchlování a piknik (chutný oběd v ceně) - Matinloc Island, Tapuitan Island, slavná pláž Secret Beach, atd., možná spatříme i mořské želvy, El Nido – nocleh.

7. den: 10. 2. - individuální volno v El Nido k prozkoumání okolí, s možností projížďky na tříkolce nebo skútru kolem místních vesniček, k vodopádům či bílým plážím, kromě toho lze den strávit sportovním vyžitím (kajak, plavání, kolo, atd.) či relaxem na místní pláži, El Nido – nocleh.

8. den: 11. 2. - celodenní přesun zpět do Puerto Princesa, po cestě zastávka v ospalém městečku Roxas a příležitostně s krátkým vykoupáním na pláži Coconut Beach, odpolední odlet zpět do Manily, Manila – nocleh.

9. den: 12. 2. - cesta na sever hlavního ostrova Luzon, zastávka ve vesnici Bacolor v regionu Pampanga, poničená při erupci sopky Mt. Pinatubo, kostela San Guillermo Parish Church z poloviny zasypaného popelem, pěší prohlídka centra města Baguio (1.500 metrů nad mořem), hlavní ulice Session Road, Burnham Park, Baguio Katedrála, aj., v případě zájmu, návštěva večerního tržiště a večeře, Baguio – nocleh.

10. den: 13. 2. - po horských serpentinách s úžasnými výhledy až horskému městečku Sagada (1.550 metrů nad mořem), odpolední pěší túra k visícím rakvím v údolí Echo Valley (cca 1 hodina), zastávka u zajímavého kostela St,Mary Virgin a kolem rozsáhlého anglikánského hřbitova, Sagada – nocleh.

11. den: 14. 2. - návštěva pohřební jeskyně Lumiang Cave, kde lidé kmenu Ifugao pohřbívali své nebožtíky v zavěšených rakvích, možno zahrnout i tzv. velkou jeskyni Sumaging Cave s unikátními krasovými útvary, zastávka v horském městečku Bontoc, odpoledne přes scénické serpentiny příjezd do Banaue, nejpopulárnějšího místa severního Luzonu (1.200 metrů nad mořem), všudypřítomné rozsáhlé rýžové terasy kmene Ifuago (UNESCO) jsou mnohými považovány za osmý div světa, Banaue – nocleh.

12. den: 15. 2. - unikátními autobusy „jeepney“ - extravagantně zdobenými vozidly zhotovené podle předlohy amerických vojenských džípů do regionu Batad, pěší trek dolů k vesnici kmene Ifugao (cca 40 minut), obklopené úchvatnými terasami rýžových polí, údajně až 6 tisíce let staré, možný oběd, poté k 70-ti metrovému vodopádu Tappiyah Waterfalls (chůze cca 30 minut), návrat na vrchol teras, případně dojezd k vesnici Bangaan, Banaue – nocleh.

13. den: 16. 2. - návrat na jih ostrova Luzon - přenocování ve filipínském hlavním městě zábavy v Angeles City, v případě zájmu, prozkoumání nočního života města, Angeles City – nocleh.

14. den: 17. 2. - dojezd do Manily, exkurze španělské koloniální čtvrti Intramuros zanechané více či méně v autentické podobě bez necitlivých rekonstrukčních zásahů – procházka k starobylému opevnění Fort Santiago, kostelu San Augustin Church, katedrále Manila Cathedral, paláci Casa Manila, atd., poté do nejstarší čínské čtvrtě (China Town) na světě, prohlídka starých katolických kostelů, jako např. bazilika Santa Lorenzo Ruiz, možná otestujeme i jízdu v typickém filipínským prostředku hromadné dopravy – jeepney, podle časových možností procházka po promenádě Baywalk až k oceanáriu Manila Ocean Park s velkými akvárii, popřípadě čtvrť Ermita s městským parkem Rizal Park, Manila – nocleh.

15. den: 18. 2. - volný čas v Manile před odletem, nákupy, dojezd na letiště a odlet směr Hong Kong, odjezd do hotelu v Kowloon nebo v Hong Kong Island, Hong Kong – nocleh.

16. den: 19. 2. - Hong Kong Island – prohlídka jednoho z nejdůležitějších finančních center, kontrast moderního města s vysokými mrakodrapy a malými chic uličkami, zastávka v chrámu Man Mo Temple, kam se vydáme po nejdelším krytém eskalátoru na světě, tramvají nebo pěšky na nejkrásnější, panoramatickou vyhlídku na město Victoria Peak (552 m nad mořem), sestup dolů a trajektem na druhou stranu ke čtvrti Kowloon – jedno z nejhustěji osídlených míst na zeměkouli, ztraceni ve spleti uliček, trhů a podchodů – procházka čtvrtí Mong Kok a Tsim Sha Tsui, vyhlídky na město z pobřežní promenády Avenue of Stars, ve večerních hodinách možná světelná show Symphony Of Lights, Hong Kong – nocleh.

17. den: 20. 2. - individuální volno před odletem, případně další zajímavosti města jako Walled City Park, Statue Square, Kowloon Aviary, odlet do Evropy v 00:35 hod. (21. 2.). Přílet do Prahy následující den ve 12:40 hod.

18. den:

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • letenku Praha – Manila – Hong Kong – Praha
  • letenku Manila – Puerto Princesa – Manila
  • letištní poplatky
  • pojištění proti úpadku cestovní kanceláře
  • cestovní pojištění
  • doprava na Filipínách privátními autobusy
  • případně dodávkami
  • taxi nebo veřejnou dopravou zajištující program
  • doprava v Hong Kongu zejména prostřednictvím veřejné dopravy (kromě tramvaje na Victoria Peak)
  • lodní dopravu na podzemní řece v Sabang
  • celodenní výlet na lodi v Bacuit Bay v El Nido včetně oběda
  • 15 nocí ve dvojlůžkových pokojích v hotelech
  • resortech v kvalitě 3 hvězdy (2 hvězdy
  • kde není jinak možné). Snídaně (v některých vybraných hotelech)
  • služby českého průvodce (místní průvodce dle potřeby)

Cena neobsahuje

  • stravu (vyjma některých hotelových snídaní a oběda v Bacuit Bay)
  • fakultativní výlety a aktivity
  • poplatky a vstupné do památek či národních parků - 130 USD
  • hradí se na místě průvodci
  • pronájem vybavení pro šnorchlování
  • spropitné řidiči privátního autobusu
  • připojištění storna zájezdu (nepovinné) od 19 let 1 800 / 72 Eur / os. / pobyt
  • do 18 let 1 530 / 62 Eur / os. / pobyt
  • nutné uhradit spolu se 1. zálohou při podpisu smlouvy (pro případ zrušení zájezdu ze strany klienta)
  • podmínky na https://www.avetour.cz/pojištění.html nebo na vyžádání v CK)
  • příplatek za 1/1 pokoj 8 990 / 360 Eur / pobyt
(Popis zájezdu byl aktualizován 29.12.2018)