Beaujolais a Burgundsko

0
Provence bar ve Zvonokosech Clos de Vougeot Cluny historické sklepy v Beaune hrad La Rochepot Romanée Conti-nejdražší vinice světa vinice v Beaujalais-2 Zvonokosy

Zájezd pořádá

IDEAL - TOUR PRAHA, s.r.o.
Milady Horákové 17, 17000 Praha 7

Francie / Burgundsko
V nabídce od: 15.12.2005
Kód zájezdu: QFV

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Beaujolais aneb Zvonokosy s chutí vína a Burgundsko - vinařská oblast UNESCO. Významné kláštery a katedrály starobylého Burgundska i památky UNESCO, ochutnávky burgundských vín, podzimní krása vinařského kraje Beaujolais, Côte de Nuits a Côte de Beaune. Zažijte s námi vinařské slavnosti v kraji Beaujolais a Burgundsko.

CK si vyhrazuje právo drobných přesunů programu vzhledem k počasí a aktuální situaci v místech ochutnávek.


Ubytování: hotel
Ubytování je zajištěno v hotelech ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Strava: vlastní

Doprava: autokarem
Nástupní a svozová místa v ČR zdarma Praha, Plzeň.

Program zájezdu

1. den: Odjezd z ČR ve večerních hodinách, přejezd do Francie.

2. den: Burgundské památky: Vézelay (UNESCO), románská bazilika La Madeleine, shromaždiště poutníků do Santiaga de Compostella, Chablis, slavná malebné městečko, možnost ochutnávky proslulých bílých vín Chablis, pohledy na opevněné městečko Semur-en-Auxois, kde se natáčel film Tři mušketýři. Odjezd na ubytování.

3. den: Cestou z Cóte d´Or do Beaujolais, zámek Clos de Vougeot, zámeček uprostřed vinohradů, „bratrstvo rytířů koštýře“, muzeum vína, pohled na vinice Vosne-Romanée, Aloxe – Corton, vinice založená Karlem Velikým, cesta přes oblast Mersault, slavná bílá burgundská vína, oblast Chardonnay, Tournus, významný románský kostel v opatství St Philibert, krajem Beaujolais s malebnými vesničkami a slavnými vinicemi Juliénas, proslulé Vaux (Zvonokosy), posezení ve stylovém baru, ochutnávka vín z Beaujolais se sýry a klobásou, večeře za příplatek.

4. den: Pocta burgundským vínům, Beaune, starobylé vinařské město, návštěva historického špitálu, perla burgundské architektury, světoznámý festival a slavnost vína v ulicích, možnost ochutnat místní specialitu: burgundské šneky, muzeum vína i středověkých vinných sklepů s ochutnávkou, ochutnávka hořčice přímo v manufaktuře, Dijon (UNESCO), večerní procházka, osvětlený vévodský palác. Odjezd do ČR.

5. den: Příjezd do ČR v ranních hodinách.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 18.07.2019)