Požitkářská Itálie

0
obrazek 1557 tmb

Zájezd pořádá

CK RIALTO
Kratochvílova 11, 75002 Přerov

Itálie
V nabídce od: 10.04.2018
Kód zájezdu: 503412

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy
    • Památky a umění
    • Krásy přírody

SOAVE • FRANCIACORTA • LAGO d’ISEO • BERGAMO • ASTI • BARBARESCO • CHERASCO • BAROLO • ALBA • TORINO • EATALY • rýžové plantáže u VERCELLI • MILANO - dvě degustace vína • pět vinařských oblastí


Již tradiční podzimní cesta za poznáním kulturních a gastronomických pokladů severní Itálie. Letos s návštěvou největšího festivalu sýru na světě, prohlídkou "savojského Versailles" a zcela bez nočních přejezdů.
Každý den možnost nákupů a čas na večeři.


Ubytování: hotel

Strava: snídaně

Doprava: autokarem
TRASA - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín, Hranice, Přerov, Olomouc, (Kroměříž, Zlín), Prostějov, Vyškov, Brno, Mikulov


PŘÍPLATKY ZA SVOZY: z nástupních míst - Ostrava, Frýdek-Místek, Nový Jičín - 400 Kč/os.;
z nástupních míst - Hranice, Kroměříž, Zlín - 350 Kč/os.


Svozy mohou být zajištěny autobusem, mikrobusem nebo osobním autem dle počtu přihlášených osob. V případě menšího počtu osob z odjezdového místa je CK oprávněna svoz zrušit a klienti budou informováni o možnosti nejbližšího nástupního místa. Zrušení svozu není důvodem ke stornování celého zájezdu.

Program zájezdu

1. den: ODJEZD Z ČR - SOAVE: odjezd v časných ranních hodinách přes Rakousko do Itálie, odpoledne příjezd do Soave, centra stejnojmenné vinařské oblasti, historického benátského městečka s hradem a zachovaným opevněním - procházka po městečku, možnost nákupu vína nebo posezení ve vinárně, popř. večeře, přejezd na ubytování v hotelu, nocleh.

2. den: FRANCIACORTA – LAGO ISEO - BERGAMO: snídaně, přejezd do slavné vinařské oblasti Franciacorta, kde se šampaňskou metodou vyrábí nejznámější italský sekt Franciacorta DOCG. Exkurze v historickém vinařství, degustace vína, možnost nákupu. Výlet lodí po krásném jezeře Iseo na ostrov Monte Isola. Prohlídka starobylého středověkého Bergama – Horní město s unikátními památkami a několika původními historickými kavárnami z 15.–19. století, renesanční kaple Colleoni (UNESCO) - čas na večeři, přejezd do hotelu, nocleh.

3. den: VERCELLI – BAROLO - CHERASCO: snídaně, exkurze na rýžových plantážích v okolí Vercelli, kde se produkuje nejkvalitnější rýže na světě /možnost nákupu/, poté vyhlídková jízda proslulou vinařskou oblastí Barolo - degustace vína a exkurze v rodinné vinařské firmě, procházka malebným městečkem Barolo. Později odpoledne centrum italského chovu šneků - půvabné Cherasco s šachovnicovým půdorysem, poutním chrámem Madonna del Popolo a skvělými čokoládovnami, společná večeře v Cherascu v osvědčené restauraci (menu se šneky nebo bez šneků), ubytování v hotelu, nocleh.

4. den: LANÝŽE – ALBA - BARBARESCO – EATALY: po snídani návštěva Univerzity lanžových psů: hledání lanýžů v lesíku s hledačem trifulau a jeho psem, ochutnávka kvalitních produktů z lanýžů, možnost nákupu. Zastávka ve vinařském městečku Barbaresco a možnost ochutnat zdejší slavné víno v Regionální vinotéce. Odpoledne prohlídka historického jádra Alby (středověké rodové věže, katedrála), čas k nákupům (lískové oříšky, sladkosti, likér Barolo Chinato, uzeniny a sýry), popřípadě posezení v cukrárně nejznámějšího italského cukráře současnosti Lucy Montersina. Ubytování v Turíně. Večer se zájemci návštěva největšího gastronomického nákupního centra na světě Eataly, jehož součástí je i několik restaurací. Eataly nabízí převážně výrobky menších producentů sdružených v organizaci Slowfood. Naproti stojí slavná avantgardní továrna Fiatu Lingotto z let 1916–1923. Návrat na ubytování, nocleh.

5. den: TORINO: snídaně, celodenní pobyt v Torinu - bývalém hlavním městě Savojska, království Sardinie, Piemont a Itálie. Milionová metropole je proslavená kávou a čokoládou, širokými bulváry, historickými kavárnami i svéráznými barokními památkami. Ráno vyjížďka k Bazilice Superga /monumentální barokní chrám, v němž se nachází hrobka sardinsko-piemontských králů a z jehož terasy se naskýtá krásná vyhlídka na město/, odpoledne pobyt v centru města - prohlídka památek se zastávkami u historických podniků – možnost ochutnat nugát, karamely, zmrzlinu, tramezzini, vše podle starých původních receptů. Ve volném čase si budete moci prohlédnout např. Královský palác (UNESCO), Egyptské muzeum (druhé největší na světě), nedávno otevřenou Savojskou galerii nebo ochutnat piemontské sladkosti v některé ze slavných historických kaváren a cukráren, večer návrat do hotelu se skupinou nebo volno ve městě, nocleh.

6. den: VENARIA REALE - MILANO: snídaně, přejezd do největšího zámeckého areálu v Piemontu Venaria Reale - „savojského Versailles“ /zámek a rozsáhlý francouzský park byly nedávno rekonstruovány včetně dvorní kaple, oranžerie, stájí. K zámku patří i symetricky navržené barokní městečko/, odpoledne přejezd do Milána – prohlídka centra města, volný čas k návštěvám muzeí (obrazárna Brera, hrad, muzeum 20. století, Museo Poldi-Pezzoli, muzeum divadla alla Scala), posezení v luxusních kavárnách, nákupy (slavné lahůdkářství Peck, historické cukrárny, tzv. čtyřúhelník módy), později večer přejezd do hotelu, ubytování, nocleh.

7. den: ODJEZD DO ČR: snídaně, odjezd přes italské a rakouské Alpy do ČR, příjezd ve večerních hodinách.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 02.09.2020)