Bratislava Vídeň Budapešť a plavbou lodí po Dunaji do Vídně

0
Bratislava Budapest_01 Budapest_02 Budapest_06 Viden

Zájezd pořádá

IDEAL - TOUR PRAHA, s.r.o.
Milady Horákové 17, 17000 Praha 7

Slovensko / Bratislava
V nabídce od: 16.03.2018
Kód zájezdu: 502014

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***ubytování: hotel ***
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: autokaremdoprava: autokarem
    • Poznávací zájezdy

Bratislava - Budapešť - Velký Meder - Vídeň

Zájezd nás zve k návratu do dob, kdy tato města ležela v jedné zemi. Není bez zajímavosti shlédnout dnešní život metropolí, tak úzce spjatých s naší historií. Prohlédneme si metropole na Dunaji - Bratislavu, Budapešť i Vídeň a odpočineme si v termálních lázních Velký Meder.


Ubytování: hotel ***
Ubytování je zajištěno v Bratislavě v hotelu *** ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím.

Strava: snídaně

Doprava: autokarem
Nástupní a svozová místa zdarma Praha, Brno, Svitavy, Litomyšl, V.Mýto, Pardubice, Hradec Králové

Program zájezdu

1. den: Odjezd v časných ranních hodinách z republiky na Slovensko, do bývalého Prešpurku, dnešní Bratislavy . Prohlídka nejvýznamnějších památek města, které se většinou nachází v historickém jádru Starého města, Michalská brána - jediná z původních středověkých opevnění, symbol města Bratislavský hrad, tyčící se na plošině 85 m nad Dunajem, Grasalkovičův palác - sídlo slovenského prezidenta, katedrála sv. Martina - korunovační kostel uherských králů, Františkánský kostel ze 13. stol., kouzelné uličky Starého města aj. Ubytování v Bratislavě.

2. den: Celodenní výlet do Budapešti, jež byla stavěna jako hlavní město Uherska. Okružní jízda městem, pěší prohlídka významných památek: Buda, hradní čtvrť (Rybářská bašta, Matyášův chrám, kde je uložena původní uherská koruna, Královský habsburský palác). Pešť, impozantní budova Parlamentu, tržnice a Váci utca, nákupy, variantně návštěva termálních lázní. Večer návrat na ubytování.

3. den: Odpočinkový a relaxační den v termálním koupališti Velký Meder . Moderní areál se řadí k jednomu z nejhezčích na Slovensku, nachází se v prostředí lesoparku a zdejší vody přispívají k celkové regeneraci organismu (celodenní vstupné do termálů cca 10 EUR). Návrat na ubytování.

4. den: Do hlavního města mocnářství Vídně připlujeme lodí po Dunaji. Vídeň, to je především baroko a klasicismus, ale i světoznámý porcelán, luxusní Ples v opeře, společenský život. Málokde na světě jsou památky soustředěny na tak malé ploše kolem centra jako právě ve Vídni. Prohlídka historického centra - monumentální Dóm sv. Štěpána, Figarohaus - zde bydlel a složil Figarovu svatbu W. A. Mozart, Hofburg - bývalá císařská rezidence, jedinečná palácová stavba, jejíž vznik se datuje do 13. století, najdeme zde stopy po císařovně Marii Terezii, císaři Leopoldovi a dalších panovnících spojených s naší historií, procházka po Augustinerstrasse se souborem náměstí a paláců, navštívíme okolí radnice - Nová radnice, budova Parlamentu aj. Ve večerních hodinách odjezd do ČR.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 10.02.2020)