Holandsko a Amsterdam

0
Tulipan

Zájezd pořádá

IDEAL - TOUR PRAHA, s.r.o.
Milady Horákové 17, 17000 Praha 7

Nizozemí / Alkmaar
V nabídce od: 21.11.2017
Kód zájezdu: 492133

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Amsterdam – Aalsmeer - Keukenhof - Alkmaar - Enkhuizen - Naarden - Marken - Zaanse Schans - Amsterdam

Letecký zájezd do jarního Holandska, právě v této době plného jarních květů a vůní. Navštívíme nejen Amsterdam, ale i tradiční větrné mlýny v Zaanse Schans, největší květinovou burzu světa v Aalsmeeru, trhy sýrů v Alkmaaru, jedinečný skanzen v Enkhuizen, idylický Marken a Naarden, spojený s Janem Ámosem Komenským.

Muzeum Van Gogh - nutná rezervace v CK minimálně 1 měsíc před odletem platba na místě cca 17 EUR


Ubytování: hotel
Ubytování je zajištěno v hotelu v Amsterdamu ve 2lůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím. Možno zajistit ubytování 3.osoby na přistýlce bez slevy.

Strava: snídaně

Doprava: letecky
Praha

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy do Amsterdamu , transfer na ubytování. Odpoledne první část prohlídky historického centra města, náměstí Dam s Královským palácem a farním kostelem Nieuwe Kerk (Nový kostel), dům Anny Frankové, Begijnhof s posvátnou atmosférou, ulice Nes.

2. den: Ráno přejedeme městskou dopravou na největší květinovou burzu na světě v Aalsmeeru , který si vydobyl renomé významného nizozemského střediska pěstování květin. Následuje odjezd do jednoho z nejkrásnějších květinových parků na světě v Keukenhofu s nepřeberným množstvím květů, prohlídka parku vč. městečka Lisie s kostelem sv. Agáty, volno, nákupy. Návrat do Amsterdamu na ubytování.

3. den: Celodenní výlet jarním Holandskem. Vyhlášené trhy sýrů v Alkmaaru , neobyčejná podívaná na trhy, tak jak probíhají odpradávna. Následuje skvělý skanzen Zuiderzeemusem v Enkhuizen, který je zasvěcený životu na holandském venkově. Obyvatelé skanzenu v tradičních krojích, plně funkční pekárny, cukrárny, typické původní obytné domky, dílny, praktické ukázky jednotlivých řemesel. Přes hráz Markerdijk pokračujeme do městečka Naarden, vodní pevnost, kostel Grote Kerk - kopule s výjevy Starého a Nového zákona, Valonská kaple - zde je pohřben Jan Amos Komenský, Španělský dům. Cestou zpět na ubytování zastávka v typickém rybářském městečku Marken, které se dnes řadí ke  klenotům Holandska, poklidné dlážděné uličky, barvami hýřící ulice Kerkbuurt, dřevěné domky a malé grachty. Návrat na ubytování.

4. den: Navštívíme skanzen Zaanse Schans , to jsou všechny holandské národní tradice na jednom místě, plně funkční větrné mlýny, sýrárna a populární manufaktura na výrobu dřeváků. V závislosti na let. řádu bude zbytek dne patřit korunovačnímu městu a městu umění Amsterdamu. Možnost tento den věnovat individuální prohlídce Amsterdamu. Transfer na letiště a večer odlet do Prahy.

Termíny a ceny

Zájezd nemá k dispozici žádné termíny.
(Popis zájezdu byl aktualizován 05.12.2018)