Barma (Myanmar)

0
Barma (Myanmar) © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Amarapura  © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Amarapura © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Bagan © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Bagan © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Bagan © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Bagan © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Bagan © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Bagan © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Bagan © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Bagan © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Drsní kudrnovští průvodci © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Drsní kudrnovští průvodci © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Hsipaw © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Hsipaw © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Hsipaw © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Hsipaw © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Jezero Inle © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Kalaw © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Mandalaj © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Mandalaj © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Trek Kalaw © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Yangon © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Yangon © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Yangon © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Yangon © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Yangon © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel Yangon © Foto: Lukáš Kulišťák a Dalibor Mahel

Zájezd pořádá

KUDRNA s.r.o.
Lidická 17, 60200 Brno

Barma / Bagan
V nabídce od: 03.11.2017
Kód zájezdu: 218388

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

"A tehdy zlaté tajemství se pozvedlo na horizontu – nádherný oči přitahující zázrak, který zářil na slunci se siluetou tak nepodobnou muslimským, nebo hinduistickým chrámům. „To je Shwedagon“ přerušil můj údiv průvodce, „To je Barma a bude velmi odlišná od jakékoliv země kterou doposud znáš“. (Rudyard Kipling (1898)   

 Barma je naprosto bezpečná země, zatím jen lehounce dotčená turismem. Postupně se vymaňuje z dusivého sevření vlády vojenské junty a pozvolna se nám tak otevírají nepřístupné regiony. Barma je navíc levná a plná fantastických památek a srdečných lidí. Při přesunech mezi regiony budeme využívat místní dopravu, tzn. autobusy, cyklorikši a pick-upy, takže poznání lidí a prostředí bude maximálně intenzivní. Ubytování nám poskytnou malé soukromé hotýlky. Fyzicky nejnáročnější částí programu jsou noční přesuny autobusem, pěší výlety ve venkovské krajině či horách a občasné popojíždění na rozhrkaném bicyklu – výpravu tedy zvládne i nesportovec. Spoustu času budeme mít na fotografování zlatých pagod a chrámů, usměvavých domorodců a na obhlídku pestrobarevných tržišť, ať už se zemědělskými produkty, nebo nádhernými řemeslnými výrobky. Zbude nám čas i na vykoupání a šnorchlování v Indickém oceánu. Kromě všeobecně známého Baganu s tisícovkami chrámů navštívíme i mnohem hůře přístupné město Mrauk U ztracené v Arakánském pohoří, zažijeme plavbu po řece Irawadi za sladkovodními delfíny, zažijeme ekoturistiku mezi místními rybáři a navštívíme jejich vesnice, poplavíme se po jezeru Sankar, Inle, budeme se plavit po řece LayMro, navštívíme tajuplný Čjínský stát… Zájemci o religionistiku budou mít nespočet příležitostí vniknout do běžného života buddhistických mnichů.

Program: 1. Přílet do Mandalaje v centrální Barmě. Prohlídka nejvzácnější barmské zlaté sochy Buddhy, MAHAMUNIHO.

2. - 4. Prohlídka královského města MANDALAJ s jeho tržišti, královským palácem, největší knihou na světě a buddhistickými kláštery. Dílny na výrobu tradičních barmských loutek, tapisérií a zlatých lupínků, které slouží ke zlacení pagod a soch Buddhů. V sousedních městech MINGUN a AMARAPURA shlédneme nejdelší teakový most na světě, největší pagodu a největší zvon. Výlet lodí po veletoku Irawadi za vzácnými SLADKOVODNÍMI DELFÍNY a návštěva tradičních rybářských vesnic, ve kterých rybářům nahlédneme přímo pod ruce. Přesun k jezeru Inle.

5. – 8. JEZERO INLE – ubytování v romantickém domě na vodě. Turistika v Šanských horách, přes vesničky kmenů Palaung a Pa-O, kolem plantáží cukrové třtiny, kurkumy, rýže a barmského tabáku, panoramatické výhledy na jezero Inle. Lodní výlety na jezeře – vesnice na vodě, plovoucí trh, zahrádky na vodě a spousta řemeslníků - počínaje výrobci doutníků, přes tkadleny hedvábí, po stříbrotepce zasazující rubíny a safíry do překrásných náhrdelníků. Plavba za tajemstvím sousedního jezera SANKAR, turisty zatím neobjeveného. Přesun do Baganu.

9. - 11. BAGAN - prohlídka zhmotněného architektonického snu s více než dvěma tisíci svatyněmi na rozhrkaném kole, nebo v bryčce tažené koňmi. Návštěva dílen tradičního barmského lakovaného zboží a případně noc pod širákem na terase jedné z pagod. Fakultativně let balonem (asi 320 USD). Jedna ze tří nejdůležitějších zlatých pagod v zemi, SCHWEZIGON. Přesun do Mrauk U.

12. - 15. Prohlídka města MRAUK U, utopeného v zelené džungli Arakánského pohoří. Desítky svatyní naprosto odlišného stavebního slohu než v Baganu, ale i živé domorodé vesničky, vesnický trh a kouzelné západy a východy slunce z místních vrcholků. Dvoudenní výprava po řece LAY MRO do domorodých vesniček národa Čjinů, jejichž ženy si v nedávné minulosti tetovaly tváře. Prohlídka pralesních plantáží, stavitelé bambusových vorů, příroda masívu Mt. Viktoria. Noc v domorodé vesnici. Přesun do Ngapali Beach.

16. - 18. Zasloužený odpočinek u Indického oceánu v NGAPALI BEACH. Palmy, šumící moře, míchané nápoje, ale i rybáři a jejich ženy zpracovávající perly. Fakultativně rybolov s domorodci či šnorchlování. Přesun do Yangonu.

19. - 20. Prohlídka YANGONU, bývalého hlavního města Myanmaru s jeho kosmopolitním obyvatelstvem – návštěva křesťanského kostela, židovské synagogy, mešity, hinduistického chrámu a pochopitelně barmského nejpřednějšího buddhistického chrámu – zlatého SHWEDAGONU. Nákupy hedvábných a batikovaných látek, rubínových či safírových šperků, neuvěřitelně levného třtinového rumu, praktických věcí z teakového dřeva, aj.  Odlet  zpět do ČR.

Nástupní místo: Mandalaj
Výstupní místo: Yangon


Ubytování: hotel

Strava: vlastní

Doprava: letecky

Termíny a ceny

Cena obsahuje

  • veškerou společnou pozemní dopravu po Barmě
  • výlet lodí za delfíny
  • plavbu lodí po jezeře Inle a do Mrauk U a zpět
  • 9x ubytování v hotýlcích včetně snídaně
  • 5x v soukromém domě a 1x na lodi
  • vstupy do památkových areálu Bagan
  • Inle a Mrauk U
  • domorodého průvodce u jezera Inle a v Mrauk U
  • kudrnovského průvodce
  • vízum
  • pojištění léčebných výloh a zákonné pojištění CK

Cena neobsahuje

  • letenku v ceně od cca 26.000 Kč včetně tax
  • vstupné do památek (cca 1.500 Kč) a stravu (mimo většinu snídaní)Nezapomeňte na očkování: navštivte svého cestovního lékaře
  • centrum cestovní medicíny či krajskou hygienickou stanici
  • aby vám předepsali povinná očkování pro tento kout světa. Připravte se na výdaje za vakcinaci minimálně proti žloutence
  • meningitidě a tyfu
(Popis zájezdu byl aktualizován 15.11.2018)