Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 ****

0
Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 **** Foto - Maroko - Okruh Královskými Městy Maroka – Akce Senior 50 ****

Zájezd pořádá

TopFly s.r.o.
Vodičkova 791/41, 11000 Praha - Nové Město

Maroko
V nabídce od: 18.10.2017
Kód zájezdu: M01

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ****ubytování: hotel ****
    strava: polopenzestrava: polopenze
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

Poloha: Program zájezdu:

1. den: Přílet
Po přivítaní na letišti bude následovat transfer do Vašeho hotelu v oblasti města Casablanca, ubytování a informační schůzka s Vašim průvodcem.
Přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Casablanca.

2. den: Casablanca + Rabat + cesta do Fezu
Po snídani se vydáme na prohlídku největšího města marockého pobřeží – známé Casablanky. Casablanca je největší město a přístav Maroka. Je zároveň nejdůležitější základnou Královského námořnictva Maroka. Zde budeme mít možnost vidět: elegantní bulváry francouzské koloniální čtvrti Nouvelle, náměstí Mohameda V, centrální tržiště, čtvrť Habbous, moderní rezidenční a pobřežní čtvrť Anfa, třídu Ain Diab a poté největší mešitu v Maroku - mešitu Hassana II (pohled zvenčí). Po prohlídce Casablanky pokračujeme do hlavního města krajiny, do Rabatu. Během prohlídky města uvidíme královský palác, mauzoleum Mohammeda V, antické ruiny Chellah a Hassanovu věž. Později se projdeme uličkami středověké pevnosti Kasbah of Udayas a prozkoumáme její slavné zahrady. Během prohlídky města pauza na oběd (oběd v ceně výletu). Nakonec pokračujeme do jednoho z nejhezčích měst v zemi, do Fezu, kde se ubytujeme v dalším hotelu.
Večeře a přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Fez.

3. den: Fez
Dnes nás čeká celodenní výlet fascinujícím městem Fez. Město Fez bylo založeno v 9. století a je domovem nejstarší univerzity na světě. Celé město vč. jeho nejstarší části – Medina Fez el Bali je zapsáno ve světovém dědictví UNESCO. Vydáme se na objevování spletitého labyrintu uliček Mediny, prohlídneme si zde mozaikovou kašnu Nejjarine a nejznámější svatyni v zemi, kde je uložená hrobka vládce Moulay Idriss II. Následuje pauza na oběd (oběd je zahrnutý v ceně dnešního výletu). Poté budeme pokračovat úzkými uličkami, které vedou židovskou čtvrtí Mellah až na předměstí, kde budeme mít možnost vidět Královský palác. Z opevnění paláce se nám naskytne neopakovatelný výhled na celé město. Poté návrat do hotelu.
Večeře a přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Fez.

4. den: Meknez
Ráno se vydáme do dalšího města Meknez - bývalého královského města za vlády Moulay Ismaila, který toto město vybudoval. Meknez je známo jako město stovek minaretů a je také zařazeno na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Nejdříve navštívíme typický marocký trh s koberci s možnosti nákupů. Odpoledne si prohlídneme zachovalou městskou bránu Bab Mansour, která je architektonicky nejhodnotnější v Meknesu, mauzoleum vládce Moulaye Ismaila a náměstí El Hedhim. V průběhu prohlídky města, krátká pauza na oběd (v ceně výletu) a nakonec transfer do dalšího hotelu a ubytování.
Večeře a přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Meknez.

5. den: Meknez – Beni-Mellal – Marrákeš
Dnešní den po snídani se vydáme na cestu podél úpatí pohoří Atlas směrem do královského Marrákeše. Cestou se můžeme kochat výhledy na krásnou marockou krajinu, její pohoří i údolí. V průběhu cesty si uděláme pauzu na oběd (oběd je zahrnutý v ceně výletu). Po obědě nás čeká krátká procházka krásnými zahradami Beni-Mellal, kde se nám naskytne i moc hezká vyhlídka na místní pevnost. Přes vnitrozemí pokračujeme dále do Marrákeše, kam dorazíme v podvečer a ubytujeme se v dalším hotelu.
Večeře a přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Marrákeš.

6. den: Marrákeš
Po snídani opustíme hotel a vypravíme se na prohlídku Marrákeše, během které navštívíme nejpopulárnější historické památky města. První zastávkou bude mešita Koutoubia, která má 77 m vysoký pískovcový minaret. Jedná se o nejslavnější sakrální stavbu z doby říše Almohádovců, jejíž základní kámen byl položen již roku 1158. Jako další nás čeká prohlídka paláce Bahia s nádhernou štukovou výzdobou a cedrovými dřevořezbami, kde se mimo jiné nachází i známé Saadské hrobky. Poté si vychutnáme odpočinek v krásných zahradách Agdal, které jsou plné citrusů, fíků, meruněk, granátového jablka a olivovníků. Následuje oběd (oběd je zahrnutý v ceně výletu). Odpoledne se vydáme do staré čtvrti - Medina, budeme procházet bludištěm uliček a malých náměstíček až na centrální náměstí Jemaa el-Fnaa, kde se nachází světoznámé tržiště. Každý den odpoledne se celé náměstí zaplní lidovými umělci (akrobaté, kejklíři, zaklínači hadů, žongléři…) a z otevřených stánků se line vůně čerstvě připravovaného jídla a my si tak můžeme vychutnat působivou atmosféru tohoto místa. Naší poslední návštěvou budou specializované obchody se zlatem, šperky a s koženou módou (možnost výhodných nákupů). Následuje transfer a ubytování v dalším hotelu v Marrakéši.
Večeře a přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Marrákeš.

7. den: Fakultativní výlet - Essaouira
Dnes můžeme zvolit volný den nebo si vybrat extra výlet do malebného rybářského městečka Essaouira, které je rovněž zapsáno v dědictví UNESCO. Essaouira je kosmopolitní město, ve kterém se míchají kultury, náboženství i architektura z Evropy i Afriky. To můžeme nejlépe pozorovat v staré části města Medina, kterou navštívíme. Ačkoliv toto město leží na pobřeží, podíváme se i do pobřežní pevnosti Skala de la Vile, odkud se nám naskytnou krásné výhledy na přístav i oceán. Oblast Essaouiry je rovněž známa výrobou arganového oleje, proto se během cesty zastavíme v manufaktuře, kde můžeme vidět tradiční způsob výroby tohoto produktu. Večer máme možnost se zúčastnit tradiční berberské zábavy – Fantasia, která obsahuje závody a akrobacii na koních, vystoupení různých berberských kmenů ve svých krojích, dále břišní tanečnice, létající koberec a další. Po večeři návrat zpět do hotelu.
Večeře a přenocování v min. 4* hotelu v oblasti Marrákeš.

8. den: Odlet zpět do Prahy
Dnes nás čeká transfer na letiště v Casablance a let zpátky do Prahy.


Poznámka: - Tato akce platí pouze pro osoby starší 50 let. Osoby mladší 50 let jsou za příplatek 2 000 Kč / osoba.
- Změny programu nejsou plánovány, ale jsou vyhrazeny.
- Konkrétní jména hotelů jsou upřesněny na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilustrativní. U poznávacích zájezdů nelze uplatnit speciální požadavky klientů.
- Výlety vč. transferů na jednotlivá místa, vstupů do navštívených objektů či památek a výkladů průvodců a obědů nejsou zahrnuty v základní ceně zájezdu. Výlety si lze zakoupit ve formě balíčku na místě u delegáta.
- Počet dětí u poznávacích zájezdů je omezen. Děti jsou na vyžádání u CK.
- Klienti mohou vycestovat pouze s cestovním pasem platným ještě 3 měsíců po návratu z krajiny.
- Místní pobytová taxa: 50 € / osoba / pobyt splatnou na místě na místě u delegáta.


Ubytování: hotel ****
Vybavení: Ubytování je zajištěno v hotelech kategorie 4* dle programu (1+2+1+1+2 nocí). Názvy hotelů jsou upřesněny na místě delegátem. Fotografie ubytování u nabídky jsou ilistrativní.

Strava: polopenze
POLOPENZE: snídaně formou bufetu, večeře formou bufetu nebo servírovaná večeře. U večeře se nápoje hradí extra.

Doprava: letecky

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 08.12.2018)