Putování severním Mexikem - Copper Canyon a Baja California

0
35350523 xl severni mexiko 02 trasa 25414773 xxl 14509660 xxl 35350530 xl 53471822 xxl 53245908 xxl 38507444 xxl 35350537 xl 53784037 xl 54175881 xl 67157888 xl 70750108 xxl

Zájezd pořádá

SOLEADA s.r.o.
Moskevská 658/41, 46001 Liberec

Mexiko / Baja California
Cena od: 123 900
V nabídce od: 29.09.2017
Kód zájezdu: 2437

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotel ***+ubytování: hotel ***+
    strava: snídaněstrava: snídaně
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

CHIHUAHUA – jízda vlakem „EL CHEPE“ - CREEL – CUSÁRARE – DIVISADERO – BARRANCAS DEL COBRE – CEROCAHUI – URIQUE – EL FUERTE – ALAMOS – CORTÉZOVO MOŘE – LA PAZ – PUERTO SAN CARLOS – CABO SAN LUCAS – TODOS SANTOS

Vydejte se s námi za poznáním neprávem opomíjené severní části Mexika, kde na Vás čeká několikadenní jízda vlakem „El Chepe“ podél systému kaňonů Barrancas del Cobre s nádhernými výhledy na údolí. Ve druhé části programu se přesuneme na prosluněný poloostrov Baja California.

Minimum: 8 osob


Ubytování: hotel ***+
Během okruhu využíváme kvalitní a vyzkoušené 3-4* hotely, které se obvykle nacházejí v centru města. Díky tomu jsou významné památky a zajímavosti snadno dosažitelné chůzí. V okolí hotelů je i dostatek možností pro stravování.

Strava: snídaně
Tradiční snídaně formou bufetu jsou servírovány v hotelech. Dále jsou v programu 3 obědy a 3 večeře. Průvodce klientům doporučí kvalitní a vyzkoušené místní restaurace pro další stravování.

Doprava: letecky
Pravidelná linková doprava s renomovanými aerolinkami. Na letu z Prahy je přestup v jedné z evropských metropolí a poté následuje transatlantický let do cílové destinace. Nevyužíváme letecké spojení přes USA, takže klienti nepotřebují vízum do USA nebo ESTA.

Program zájezdu

1. den: Odlet z Prahy s přestupem do Mexika.

2. den: Ráno přílet do Chihuahua – hlavního města stejnojmenného státu. Po snídani si prohlédneme historické centrum města a připravíme se na vlakové dobrodružství v následujících dnech.

3. den: Brzy ráno odjezd vlakem "El Chepe", který spojuje město Chihuahua s pacifickým pobřežím. Jízda vlakem po trase, kde najdete více než 70 tunelů a 40 mostů, vede oblastí Copper Canyonu (Barrancas del Cobre). Ten spolu s dalšími šesti velkými kaňony pokrývají oblast 4x větší než Grand Canyon v Arizoně. Tato oblast patří mezi nejkrásnější místa severního Mexika a během následujících dnů Vás čeká nádherná příroda, horské kaňony a fantastické výhledy. Kolem poledne dorazíme do městečka Creel, kde strávíme 2 noci. Odtud podnikneme výlety po okolí. Odpoledne výlet k horkým pramenům Aguas Termales Rekowata.

4. den: Dnes nás čeká celodenní výlet po okolních přírodních atrakcích (jezero Arareko, zajímavé skalní útvary ve Valle de las Ranas y los Hongos - „Údolí žab a hub“. Dále navštívíme skalní útvary ve Valle de los Monjes. Celou oblast obývají původní obyvatelé indiáni Tarahumara - vyhlášení běžci, kteří obývají skalní jeskyně. Navštívíme vesnici Cusárare a také stejnojmenné vodopády. Nocleh v Creelu.

5. den: Dopoledne odjezd vlakem z Creelu do zastávky Divisadero (2400m.n.m), odkud se nabízí jedinečný výhled do samotného Copper Canyon. Po krátké pauze vlak pokračuje do stanice Posada Barrancas. Zde se ubytujeme v luxusním hotelu stojícím na samé hraně údolí. Výhledy z balkonů nebo restaurace jsou nepřekonatelné. Odpoledne výlet lanovkou do nitra kaňonu, večeře v hotelu.

6. den: Dopoledne podnikneme procházky „po hraně“ kaňonu a oběd. Odpoledne se přesuneme vlakem cca 1,5 hodiny do stanice Bahuichivo, odkud přejedeme do vesnice Cerocahui. Ubytování a volné odpoledne k prohlídce.

7. den: Celodenní výlet nejprve na nejkrásnější vyhlídku celé oblasti - Mirador del Cerro del Gallego a poté navštívíme vesnici Urique ležící až na samém dně kaňonu Barranca de Urique. Návrat do Cerocahui. Nocleh.

8. den: Tento den nás čeká poslední jízda vlakem „El Chepe“, kdy budeme klesat cca 1800 metrů až do koloniálního města El Fuerte, kde skončí naše vlakové dobrodružství. Nocleh.

9. den: Ráno prohlídka toho malebného městečka a poté odjezd po silnici do městečka Álamos, které je národním historickým monumentem a také patří mezi „pueblos magicos“. Jeho bohatá koloniální historie a blízkost k oblastem bohatým na stříbro z něj činí ideální místo k odpočinku po předchozích zážitcích v horách.

10. den: Po snídani si prohlédneme koloniální centrum městečka a odpoledne se vydáme k pobřeží do města Topolobambo, odkud trajektem přeplujeme Cortézovo moře a dostaneme se na poloostrov Baja California. Typická pouštní krajina s mnoha kaktusy, nádherně blankytné moře a slunečné počasí dělají z jižního cípu poloostrova ideální místo na relaxaci.

11. den: Ubytování ve městě La Paz, které bude naší základnou pro následující dny, které strávíme výlety po jižní části poloostrova Baja California. Po odpočinku se vypravíme na některou z nádherných pláží v okolí a vykoupeme se v nádherně teplém moři.

12. den: Celodenní výlet na sever napříč pustou krajinou posetou kaktusy až do oblasti Puerto San Carlos u ostrova Isla Magdalena. Mělké zátoky jsou ideální pro plejtvákovce šedé, kteří zde každoročně přivádějí na svět své potomky. Pozorování těchto kytovců z těsné blízkosti na lodi patří mezi nezapomenutelné zážitky. Odpoledne koupání na nádherných pacifických plážích.

13. den: Dnes náš čeká výlet až na jižní cíp poloostrova, kde je hned několik zajímavých míst. Navštívíme letoviska San José del Cabo a Cabo San Lucas. Mezi největší přírodní atrakci patří El Arco – skalní oblouk, kde najdete kolonie lachtanů a především nabízí nádherné fotografické scenérie. Odpoledne se zastavíme v městečku Todos Santos. Díky své bohémské atmosféře a kulturní komunitě je považované za nejkrásnější místo poloostrova. Nevynecháme ani slavný Hotel California z písně skupiny Eagles, i přestože sami autoři písně popírají jakoukoliv souvislost s tímto hotelem. Večer návrat do La Paz.

14. den: Celodenní volno na koupání nebo další fakultativní výlet po okolí.

15. den: Transfer na letiště a odlet s přestupem do Evropy.

16. den: Přílet do Prahy.

Termíny a ceny

18.02. - 05.03.25 úterý - středa
snídaně letecky (Praha)
123 900 Kč
cena za 16 dní (14 nocí)

Cena obsahuje

  • letecká doprava Praha – Chihuahua/La Paz – Praha včetně tax v ceně 22.000Kč
  • 13x ubytování v 3-4* hotelech se snídaní
  • 3x oběd, 3x večeře
  • jízda vlakem „ El Chepe“
  • uvedený program včetně vstupů
  • privátní pozemní doprava a transfery
  • česky hovořící průvodce (minimum: 8 osob)
  • pojištění CK proti úpadku

Cena neobsahuje

  • spropitné pro místní průvodce
  • fakultativní výlety

Příplatky

  • příplatek za jednolůžkový pokoj (příplatek: 25000 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 PANDEMIC (140Kč/den) vč.storna (příplatek: 2240 Kč)
  • komplexní cestovní pojištění A90 Pandemic osoba starší 70 let (240Kč/den) vč.storna (příplatek: 3840 Kč)

Slevy

  • 3% při rezervaci více než 120 dnů před odjezdem
  • 5% pro stále klienty více než 90 dnů před odjezdem
  • časové slevy se vztahují pouze na katalogové ceny
(Popis zájezdu byl aktualizován 15.02.2024)