Nepál A Indie - Poznání Pro Každého

0
-3-18 -2-19 -2-20 -3-17 -4-15 -4-16 -4-17 -46 -47 -48 -49 -5-17

Zájezd pořádá

Periscope Skandinávie, s.r.o.
Smetanova 347/9, Veveří, 60200 Brno

V nabídce od: 19.07.2017
Kód zájezdu: 83SV

.

Chcete-li zájezd zvýraznit na svém webu, zařadit do kolekce, nebo z nabídky zcela vyřadit...

  • ubytování: hotelubytování: hotel
    strava: vlastnístrava: vlastní
    doprava: leteckydoprava: letecky
    • Poznávací zájezdy

POZNÁVACÍ zájezd pro všechny, kdo se chtějí podívat do země oblíbené horolezci a turisty na delších trecích. My nebudeme potřebovat ani těžké pohory, ani mačky nebo expediční stany: nadmořská výška Káthmándů je 1 400 m n.m., Pokhara 900 m n. m., NP Chitwan 200 m n. m. Bohatou historii a nejkrásnější zákoutí zajímavé země pod Himálajem poznáme „nalehko“, pouze s fotoaparátem. Přesto strávíme většinu času venku mimo dopravní prostředky.  Pak budeme pokračovat na 4 denní poznávání Indie, při kterém navštívíme hlavní město New Delhi a skvostné památky v jeho okolí. Nejlépe, jak můžeme Nepálu pomoci po zemětřesení v roce 2015, je navštívit tuto zemi jako turista. Očkování do Nepálu není povinné. Přesto doporučujeme případné očkování konzultovat s Vaším osobním lékařem vzhledem k individuálnímu zdravotnímu stavu každého cestujícího.  Teploty před den mohou být až 30 stupňů, v noci okolo 15 až 20.


Ubytování: hotel

Strava: vlastní

Doprava: letecky

Program zájezdu

1. den:  Odlet z Vídně nebo z Prahy nebo z jiného evropského letiště, po přestupu odlet dále.

2. den: Přílet do hlavního města Nepálu – Káthmándů. Návštěva náměstí Durbar s typickými nepálskými pagodami.

3. den:  Chrámový komplex Pashupatinath, nejposvátnější místo nepálských buddhistů, největší buddhistická stupa na světě Budhanáth (UNESCO). Po obědě návštěva druhého královského města Bhaktapur (UNESCO). Uvidíme jeho čtyři živé náměstí, vypalování keramiky přímo na jednom z nich, nejvyšší pagodu v Nepálu, ale i místo, kde se natáčel Malý Budha. 4. den - 6. den: Přesun autobusem do národního parku Chitwan (možnost fakultativně si vyzkoušet raftin na řece Trisuli). Ubytování v resortu v džungli, sloní safari, koupání slonů, pozorování ptáků a mnoho jiných aktivit. Večer nám místní folklorní soubor zatancuje tance národa Tharu, který sem přišel před mnoha stoletími z indické pouště Thar. Přesun do malebného města Pokhara (3. největší město Nepálu).7. den: Oddech na břehu jezera Feva Lake, různé aktivity – půjčení kola, lodičky na jezeře, výstup na Stupu světového míru nad jezerem, paragliding, prohlídka Mezinárodního horolezeckého muzea apod. 8. den: Návrat do Káthmándú.  9. den: Nabídka výletů, např. vyhlídkový let k Mount Everestu, rafting na řece Dudh Kosi, královské město Patan. Navečer společný výlet na Swayabunáth – Opičí chrám s panoramatickým výhledem na celé Káthmándú.  10. den: Pokračování zájezdu do Indie. Přelet do New Delhi, hlavního města Indie, ubytování a krátká prohlídka památek, Červená pevnost a India gate.11. den: Přesun ranním vlakem do města Agra, návštěva a prohlídka údajně nejkrásnější stavby světa a největšího památníku lásky, mauzolea Taj Mahal, postaveného ze sněhobílého mramoru. Oddech a procházky po jeho krásných zahradách. Opuštěné bývalé hlavní město Akbarovi říše, tajemné město duchů Fatépur Sikrí s mnoha zachovalými stavbami a památkami nad kterými se vám zatají dech, stejně jako při pohledu na nejvyšší bránu v Asii v páteční mešitě. Návrat do New Delhi.12. den: Návštěva Amritsaru a hlavně jeho Zlatého chrámu, města otevřeného pro všechny mírumilovné lidi všech ras a náboženství, jeden z nejsilnějších zážitků v Indii jako to nejlepší na konec. Staneme se malou kapkou v nekonečném moři poutníků. 1

4. den: Oddech, nákupy na početných tržištích a v obchodech, poslední dotyky s touto neuvěřitelnou a rozporuplnou zemí. Návštěva historického komplexu Qutub Minar, který je známý jako nejvyšší a nejkrásnější minaret v Indii. Alternativně možnost návštěvy dalších památek, nákupy na tržištích a v obchodech, poslední dotyky s touto neuvěřitelnou a rozporuplnou krajinou.1

5. den: Odlet do Evropy.

6. den:  Přesun autobusem do národního parku Chitwan (možnost fakultativně si vyzkoušet raftin na řece Trisuli). Ubytování v resortu v džungli, sloní safari, koupání slonů, pozorování ptáků a mnoho jiných aktivit. Večer nám místní folklorní soubor zatancuje tance národa Tharu, který sem přišel před mnoha stoletími z indické pouště Thar. Přesun do malebného města Pokhara (3. největší město Nepálu).

7. den:  Oddech na břehu jezera Feva Lake, různé aktivity – půjčení kola, lodičky na jezeře, výstup na Stupu světového míru nad jezerem, paragliding, prohlídka Mezinárodního horolezeckého muzea apod.

8. den:  Návrat do Káthmándú. 

9. den:  Nabídka výletů, např. vyhlídkový let k Mount Everestu, rafting na řece Dudh Kosi, královské město Patan. Navečer společný výlet na Swayabunáth – Opičí chrám s panoramatickým výhledem na celé Káthmándú. 

10. den:  Pokračování zájezdu do Indie. Přelet do New Delhi, hlavního města Indie, ubytování a krátká prohlídka památek, Červená pevnost a India gate.

11. den: Přesun ranním vlakem do města Agra, návštěva a prohlídka údajně nejkrásnější stavby světa a největšího památníku lásky, mauzolea Taj Mahal, postaveného ze sněhobílého mramoru. Oddech a procházky po jeho krásných zahradách. Opuštěné bývalé hlavní město Akbarovi říše, tajemné město duchů Fatépur Sikrí s mnoha zachovalými stavbami a památkami nad kterými se vám zatají dech, stejně jako při pohledu na nejvyšší bránu v Asii v páteční mešitě. Návrat do New Delhi.

12. den:  Návštěva Amritsaru a hlavně jeho Zlatého chrámu, města otevřeného pro všechny mírumilovné lidi všech ras a náboženství, jeden z nejsilnějších zážitků v Indii jako to nejlepší na konec. Staneme se malou kapkou v nekonečném moři poutníků.

13. den: Návrat vlakem zpět do New Delhi.

14. den: Oddech, nákupy na početných tržištích a v obchodech, poslední dotyky s touto neuvěřitelnou a rozporuplnou zemí. Návštěva historického komplexu Qutub Minar, který je známý jako nejvyšší a nejkrásnější minaret v Indii. Alternativně možnost návštěvy dalších památek, nákupy na tržištích a v obchodech, poslední dotyky s touto neuvěřitelnou a rozporuplnou krajinou.15. den: Odlet do Evropy.

15. den: Odlet do Evropy.

Termíny a ceny

(Popis zájezdu byl aktualizován 09.11.2018)